еНаука - преглед

Преглед према Аутор Živković, Nikolina

Приказ резултата 1 до 20 од 44  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2018An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris M.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit winesPetrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Antioxidant properties of phenolic compounds as residues in fermented grape pomace of cv. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wineČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Characteristics of newly created grapevine varieties Vožd and VladunNikolić, Dragan  ; Ranković-Vasić, Zorica  ; Petrović, Aleksandar; Matijašević, Saša  ; Lisov, Nikolina  ; Plavšić, IvanaНаучни чланак
22M22 - Међународни часопис категорије M22
2024Chemical and sensory characteristics of wine obtained from selected genotypes grapevine of Prokupac varietyMitrović, Danka; Zdravković, Marija; Živković, Nikolina  ; Sredović-Ignjatović, Ivana  ; Jakšić, Darko  ; Bradić, Ivan; Petrović, Aleksandar  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Comparative Study of the Stilbenes and Other Phenolic Compounds in Cabernet Sauvignon Wines Obtained from Two Different Vinifications: Traditional and Co-InoculationPetrović, Aleksandar V  ; Zivković, Nikolina  ; Torović, Ljilja D  ; Bukarica, Ana  ; Nikolić, Vladan; Cvejić, Jelena  ; Gojkovic-Bukarica, Ljiljana C  Научни чланак
22M22 - Међународни часопис категорије M22
2018Comparison of antioxidant profile of sour cherry wine and raspberry wineČakar, Uroš D.  ; Jankovic Milan; Petrovic Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Čakar, Mira M.  ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vinaLisov, Nikolina  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2021Drupe fruit and derived products as a promising source of natural active compounds against oxidative stressČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Dynamic of total phenolic content cv. Cabernet Sauvignon during ripening and impact on antioxidant capacity of wineLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Dynamics of some polyphenolic compounds during vinification of grape varieties Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Madžgalj, Valerija; Čakar, Uroš  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wineLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Effects of spontaneous and inoculated fermentation on the total phenolic content and antioxidant activity of Cabernet Sauvignon wines and fermented pomaceŽivković, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar V.  Научни чланак
24M24 - Водећи национални часопис категорије M24
2018Extraction kinetic of resveratrol and total phenolic compounds during vinification of grape varieties Merlot and SmederevkaPetrović, Aleksandar V.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived winesLisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Међународни часопис категорије M23
2018Global warming - Challenge to the modern enologyPetrović, Aleksandar V.  ; Jović, Slobodan ; Lisov, Nikolina M.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Influence of maceration time cv. Cabernet Sauvignon on total phenol content and antioxidant capacity of winesLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.