еНаука - преглед

Преглед према Аутор Petrović, Marija

Приказ резултата 1 до 20 од 31  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2015Antimicrobial properties of Marrubium vulgare essential oil and ethanolic extractPetrović, Marija P.  ; Matijašević, Danka  ; Pantić, Milena  ; Antić, Mališa  ; Pavelkić, Vesna  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Antioxidant Capacity Determination of Complex Samples and Individual Phenolics - Multilateral ApproachPetrović, Marija S.  ; Sužnjević, Desanka; Pastor, Ferenc  ; Veljović, Mile S.  ; Pezo, Lato  ; Antić, Mališa  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2019Antioxidant potential and sensory quality of new green walnut liqueur (✓)Veljović, Sonja P.  ; Petrović, Marija P.  ; Stanislava Gorjanović  ; Maja Natić  ; Predrag VukosavljevićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Aromatic profile and sensory characteristics of honey liqueur (✓)Veljović, Sonja P.  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Saša Despotović  ; Predrag Vukosavljević  ; Vele Tešević; Ninoslav NikićevićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour (✓)Jovanović, Marina  ; Petrović, Marija  ; Miočinović, Jelena  ; Zlatanović, Snežana  ; Laličić-Petronijević, Jovanka  ; Mitić-Culafić, Dragana  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Chemical composition and antimicrobial activity of fennel seeds essential oil (✓)Petrović, Marija P.  ; Šolević Knudsen, Tatjana M.  ; Pantić, Milena D.  ; Nikšić, Miomir P. ; Veljović, Sonja P.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Chemical composition and antimicrobial properties of Lavandula officinalis essential oil (✓)Petrović, Marija P.  ; Pantić, Milena D.  ; Nikšić, Miomir P. ; Šolević Knudsen, Tatjana M.  ; Veljović, Sonja P.  ; Antić, Mališa P.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF Mentha piperita L. ESSENTIAL OIL (✓)Petrović, Marija P.  ; Šolević, Tatjana  ; Antić, Mališa  ; Beatović DamirКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF Salvia officinalis L. ESSENTIAL OIL (✓)Šolević, Tatjana  ; Petrović, Marija P.  ; Antić, Mališa  ; Beatović DamirКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Dobijanje novih likera sa funkcionalnim svojstvima od odabranog lekovitog, aromatičnog i začinskog biljaPetrović, Marija P.  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2020Evaluation of novel green walnut liqueur as a source of antioxidants: Multi-method approach (✓)Petrović, Marija  ; Pastor, Ferenc T.  ; Durović, Sasa  ; Veljović, Sonja  ; Gorjanović, Stanislava  ; Sredojević, Milica  ; Vukosavljević, Predrag  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021Formulation of novel liqueurs from juice industry waste: Consumer acceptance, phenolic profile and preliminary monitoring of antioxidant activity and colour changes during storage (✓)Petrović, Marija  ; Veljović, Sonja  ; Tomić, Nikola  ; Zlatanović, Snežana  ; Tosti, Tomislav  ; Vukosavljević, Predrag  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2010Implementacija HACCP sistema u prehrambenoj industriji-prošlost ili budućnostPetrović, Marija P.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Industrial solid wastes from Ganoderma lucidum extract production: chemical characterization and investigation of antioxidant, photoprotective and cytotoxic activities (✓)Veljović, Sonja  ; Petrović, Marija  ; Jovanović, Marina  ; Mitić-Ćulafić, Dragana  ; Živković-Semen, Tanja; Kostić, Marija  ; Natić, Maja  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018Influence of different distillates and extraction times of fungus Ganoderma lucidum on the antioxidant potential and sensory characteristics of special herb brandies (✓)Veljović, Sonja P.  ; Saša Despotović  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Predrag Vukosavljević  ; Ninoslav Nikićević; Miomir NikšićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Mass transfer kinetics during osmotic dehydration of Abate fetel pear in sucrose solutionPetrović, Marija P.  ; T. P. Brdarić; V. M. PavelkićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2011Mass transfer kinetics during osmotic dehydration of apricot in sugar beet molassesPetrović, Marija P.  ; Tanja Brdarić  ; Katarina Antić  ; Marija Babić  ; Vesna Pavelkić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2013Mass transfer kinetics during osmotic dehydration of sour cherry and sweet cherry after freezing in saccharose solutionPetrovic M.  ; Brdarić, Tanja  ; Antić, Mališa  ; Pavelkić, Vesna  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2012Microencapsulation of potential probiotic strain lactobacillus plantarum JS7A by spray dryingPetrović, Tanja  ; Petrović, M.  ; Dimitrijević, S.  ; Radulović, Zorica  ; Rajić, J.  ; Paunović, Dragana  ; Nedović, Viktor  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016MINERAL - PROFILE OF SOME DRIED FRUITS (✓)Nikolić, Milena ; Milena Ivanović; Snežana Tošić  ; Snežana Mitić ; Marija Petrović  ; Jelena Aksić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.