еНаука - преглед

Преглед према Аутор Petrović, Aleksandar

Приказ резултата 1 до 20 од 124  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21a+M21a+ - Водећи међународни часопис категорије M21a+
2018An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris M.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Analysis of the impact of different fining agents on the phenolic compounds of Cabernet sauvignon winesLisov, Nikolina; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit winesPetrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Antioxidant properties of phenolic compounds as residues in fermented grape pomace of cv. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2002Application of microbiological fertilizer in viticulture: Grape yield and quality of wine cv. RieslingSivčev, Branislava; Jović, Slobodan; Raičević, Vera  ; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2005Application of microbiological fertilizers in viticulture: Grape yield and quality of wine cv. RieslingSivčev, Branislava; Jović, S.; Raičević, Vera  ; Petrović, Aleksandar  ; Lalević, Blažo  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Application of oenological tannins in wine technologyPetrović, Aleksandar  ; Madžgalj, Valerija; Čakar, Uroš  ; Živković, NikolinaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Available approaches for overcoming low bioavailability of resveratrolGostimirović, Miloš Z.  ; Rajković, Jovana  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Cvejić, Jelena M.  ; Atanacković-Krstonošić, Milica T.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana C.  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2017Berry fruit wines - phenolic compounds and antioxidant propertiesČakar, Uroš D.  ; Živković, Marijana B.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I.  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2021Black chokeberry-fruit for wine productionČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina; Plavšić, Ivana; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan  ; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2021Can cultivar type influence on antioxidant properties of fruite wine?Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan  ; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2024Changes in some phenolic compounds after thermovinification in cabernet sauvignon wineŽivković, Nikolina; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2024Chemical and sensory characteristics of wine obtained from selected genotypes grapevine of Prokupac varietyMitrović, Danka; Zdravković, Marija; Živković, Nikolina  ; Sredović-Ignjatović, Ivana  ; Jakšić, Darko  ; Bradić, Ivan; Petrović, Aleksandar  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2024Comparative Study of the Stilbenes and Other Phenolic Compounds in Cabernet Sauvignon Wines Obtained from Two Different Vinifications: Traditional and Co-InoculationPetrović, Aleksandar V  ; Zivković, Nikolina  ; Torović, Ljilja D  ; Bukarica, Ana  ; Nikolić, Vladan; Cvejić, Jelena  ; Gojkovic-Bukarica, Ljiljana C  Article
22M22
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2016Determination of antioxidant profile and antioxidant properties of apple wineČakar, Uroš D.  ; M. Janković; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I.  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2016Determination of morin, kaempferol and quercetin content in blueberry and black chokeberry winesČakar, Uroš  ; Janković M; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita  Conference Paper
Mp. category will be shown later
2007Determination of titratable acidity in white wineRajković, Miloš ; Novaković, Ivana D.; Petrović, Aleksandar  Article
Mp. category will be shown later