еНаука - преглед
Преглед према Аутор Čakar, Uroš
Приказ резултата 1 до 20 од 73
следеће >
Година | Наслов | Аутор(и) | Тип резултата | Мп-кат. |
---|---|---|---|---|
2019 | A novel method for classification of wine based on organic acids | Milovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar ; Glatz, Zdenek; Skladal, Petr | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2018 | An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit wines | Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar V. ; Pejin, Boris M. ; Lisov, Nikolina M. ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2014 | Analysis of histamine content in selected food products from the Serbian market | Đorđević, Brižita ; Vidović, Bojana ; Zrnić, Milica ; Čakar, Uroš D. ; Stanković, Ivan ; Korcok D; Šobajić, Slađana | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2014 | Antioksidantne osobine voćnih vina sa tržišta Srbije | Čakar, Uroš ; Petrović, Aleksandar V. ; Živković, Marijana B. ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2023 | Antioxidant properties and biological activity of fruit wines (✓) | Petrović, Aleksandar ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina ; Čebela, Maria ; Čakar, Uroš ; Stanković, Ivan ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wine (✓) | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M. ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2017 | Berry fruit wines-phenolic compounds and antioxidant properties | Čakar, Uroš D. ; Živković, Marijana B. ; Petrović, Aleksandar V. ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Blackberry-promising source of natural active compounds for hyperglycemia prevention (✓) | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Aleksandar Petrović; Nastasijević, Branislav J. ; Vesna Vasic; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2022 | Blueberry wine biologically active compounds protect against oxidative stress (✓) | Čakar, Uroš ; Čolović, Mirjana ; Čebela, Maria ; Petrović, Aleksandar ; Krstić, Danijela ; Stanković, Ivan; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Blueberry wine – a good natural source of phenolic acids | Čakar, Uroš D. ; Petrović Aleksandar; Pejin, Boris M. ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Cherry-the source of potential functional food | Čakar, Uroš ; Lisov, Nikolina M. ; Petrović, Aleksandar V. ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Chilandar Medical Codex as a cornerstone of Serbian medieval pharmacy | Čakar, Uroš D. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Comparison of antioxidant profile of sour cherry wine and raspberry wine | Čakar, Uroš D. ; Jankovic Milan; Petrovic Aleksandar; Lisov, Nikolina M. ; Čakar, Mira M. ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2021 | Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet Sauvignon (✓) | Lisov, Nikolina ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš ; Petrović, Aleksandar ; Gojković-Bukarica, Ljiljana | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2015 | Consumption of fruit, vegetable and nutritional habits of pharmacy students in Europe | Čakar, Uroš ; Vidović, Bojana ; Šobajić, Slađana ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Danilo Soldatović-great toxicologist, pharmacist and man | Čakar, Uroš D. ; Vesna Matovic | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Determination of antioxidant profile and antioxidant properties of apple wine | Čakar, Uroš D. ; M. Janković; Petrović, Aleksandar V. ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Determination of morin, kaempferol and quercetin content in blueberry and black chokeberry wines | Čakar, Uroš ; Janković M; Petrović, Aleksandar V. ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Differentiation of wines made from berry and drupe fruits according to their phenolic profiles (✓) | Čakar, Uroš ; Petrović, Aleksandar ; Janković, Milan; Pejin, Boris ; Vajs, Vlatka E ; Čakar, Mira ; Đorđević, Brižita | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2022 | Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina (✓) | Lisov, Nikolina | Докторска дисертација | 70M70 - Одбрањена докторска дисертација |