еНаука - преглед

Преглед према Аутор Pereira, Eliana

Приказ резултата 1 до 20 од 22  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2021Chemical Composition and Bioactive Characterisation of Impatiens wallerianaPires, Eleomar de O.; Pereira, Eliana; Pereira, Carla; Dias, Maria Inês; Calhelha, Ricardo C.; Ćirić, Ana  ; Soković, Marina  ; Hassemer, Gustavo; Garcia, Carolina Castilho; Caleja, Cristina;
Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Chemical composition and biological activity of two Lactarius species from Serbia. (✓)Kostić, Marina  ; Ivanov, Marija  ; Ćirić, Ana  ; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Barros, Lillian; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Glamočlija, Jasmina  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Chemical profiles and bioactivities of polyphenolic extracts of Lavandula stoechas L., Artemisia dracunculus L. and Ocimum basilicum L.Silva, Beatriz Nunes; Cadavez, Vasco; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Calhelha, Ricardo C; Molina, Adriana K; Finimundy, Tiane C; Kostic, Marina Z  ; Sokovic, Marina D  ; Teixeira, Jose Antonio;
Barros, Lillian; Gonzales-Barron, Ursula;
Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2020Chenopodium quinoa Willd. (quinoa) grains: A good source of phenolic compoundsPereira, Eliana; Cadavez, Vasco; Barros, Lillian; Encina-Zelada, Christian; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Calhelha, Ricardo C.; Gonzales-Barron, Ursula; Ferreira, Isabel C.F.R.Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2022Comparative study on the phenolic composition and in vitro bioactivity of medicinal and aromatic plants from the Lamiaceae familyMascoloti Spréa, Rafael; Caleja, Cristina; Pinela, José; Tiane C., Finimundya; Calhelha, Ricardo C.; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Prieto, Miguel A.; Pereira, Eliana; Amarala, Joana S.;
Barros, Lillian;
Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2021Development of a Natural Preservative from Chestnut Flowers: Ultrasound-Assisted Extraction Optimization and Functionality AssessmentAlaya, Ikbel ben; Pereira, Eliana; Dias, Inês Dias; Pinela, José; Calhelha, Ricardo C.; Soković, Marina  ; Kostić, Marina  ; Prieto, Miguel A.; Essid, Faten; Caleja, Cristina;
Ferreira, Isabel C.F.R.; Barros, Lillian;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Eggplant Fruit (Solanum melongena L.) and Bio-Residues as a Source of Nutrients, Bioactive Compounds, and Food Colorants, Using Innovative Food TechnologiesSilva, Gabriel F. Pantuzza; Pereira, Eliana; Melgar, Bruno; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Calhelha, Ricardo C.; Pereira, Carla; Abreu, Rui M. V.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, LillianНаучни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2023Evaluation of Antimicrobial and Antioxidant Activities of Alginate Edible Coatings Incorporated with Plant ExtractsLopes, Ana I; Melo, Adma; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Finimundy, Tiane C; Afonso, Tiago B; Silva, Sara; Ivanov, Marija S  ; Sokovic, Marina D  ; Tavaria, Freni K;
Barros, Lillian; Pintado, Manuela;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2019Exploring the chemical and bioactive properties of Hibiscus sabdariffa L. calyces from Guinea-Bissau (West Africa).Jabeur, Inès; Pereira, Eliana; Caleja, Cristina; Calhelha, Ricardo C.; Soković, Marina  ; Catarino, Luís; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017Extensive profiling of three varieties of Opuntia spp. fruit for innovative food ingredientsMelgar, Bruno; Pereira, Eliana; Oliveira, M. Beatriz P.P.; Garcia-Castello, Esperanza M.; Rodriguez-Lopez, Antonio D.; Soković, Marina  ; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C.F.R.Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2022From Tradition to Health: Chemical and Bioactive Characterization of Five Traditional PlantsGarcia-Oliveira, Paula; Carreira-Casais, Anxo; Pereira, Eliana; Dias, Maria Inês; Pereira, Carla; Calhelha, Ricardo C; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Simal-Gandara, Jesus; Prieto, Miguel A;
Caleja, Cristina; Barros, Lillian;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2019Ocimum basilicum var. purpurascens leaves (red rubin basil): a source of bioactive compounds and natural pigments for the food industry.Fernandes, Filipa; Pereira, Eliana; Ćirić, Ana  ; Soković, Marina  ; Calhelha, Ricardo C.; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Optimization of the Extraction Process to Obtain a Colorant Ingredient from Leaves of Ocimum basilicum var. purpurascensFernandes, Filipa; Pereira, Eliana; Prieto, Miguel; Calhelha, Ricardo; Ćirić, Ana  ; Soković, Marina  ; Simal-Gandara, Jesus; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C. F. R.Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018Phenolic Composition and Bioactivity of Lavandula pedunculata (Mill.) Cav. Samples from Different Geographical Origin.Lopes, Catarina L; Pereira, Eliana; Soković, Marina  ; Carvalho, Ana Maria; Barata, Ana Maria; Lopes, Violeta; Rocha, Filomena; Calhelha, Ricardo C; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C F RНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Phytochemical Composition and Bioactive Potential of Melissa officinalis L., Salvia officinalis L. and Mentha spicata L. ExtractsSilva, Beatriz Nunes; Cadavez, Vasco; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Calhelha, Ricardo C; Anibarro-Ortega, Mikel; Finimundy, Tiane C; Kostic, Marina Z  ; Sokovic, Marina D  ; Teixeira, Jose Antonio;
Barros, Lillian; Gonzales-Barron, Ursula;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Pineapple by-products as a source of bioactive compounds with potential for industrial food application.Moreira, Bruna; Pereira, Eliana; Finimundy, Tiane C.; Pinela, José; Calhelha, Ricardo C.; Carocho, Márcio; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C. F. R.; Caleja, Cristina;
Barros, Lillian;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Plant extracts as potential bioactive food additivesNunes Silva, Beatriz; Cadavez, Vasco; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Calhelha, Ricardo C.; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Teixeira, José A.; Barros, Lillian;
Gonzales-Barron, Ursula;
Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Recovery of Anthocyanins from Passion Fruit Epicarp for Food Colorants: Extraction Process Optimization and Evaluation of Bioactive Properties.Ghada, Bejaoui; Pereira, Eliana; Pinela, José; Prieto, Miguel A.; Pereira, Carla; Calhelha, Ricardo C.; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Zaghdoudi, Khalil; Barros, Lillian;
Ferreira, Isabel C. F. R.;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021Red Seaweeds as a Source of Nutrients and Bioactive Compounds: Optimization of the ExtractionCarpena, Marija; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Pereira, Carla; Ćirić, Ana  ; Soković, Marina  ; Soria-Lopez, Anton; Fraga-Corral, Maria; Simal-Gandara, Jesus; Ferreira, Isabel C. F. R.;
Barros, Lillian; Prieto, Miguel A.;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Study of aromatic and medicinal plants as potential natural ingredients for food industrySpréa, Rafael Mascoloti; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C.F.R; Amaral, Joana; Barros, LillianКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.