Istraživači

Rezultati 1-20 od 61
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2025Aдитиви у прехрамбеној индустрији - [уџбеник]Петковић, Марко  Udžbenik
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Changes in cold-pressed oil due to roasting of hazelnut kernelsRadovanović, Mirjana  ; Kurtić, Jelena; Petković, Marko  ; Miletić, Nemanja  ; Đurović, Vesna  Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2024Physical and Chemical Properties of Convective- and Microwave-Dried Blackberry Fruits Grown Using Organic ProceduresPetković, Marko  ; Miletić, Nemanja  ; Pantelić, Valerija; Filipović, Vladimir  ; Lončar, Biljana  ; Mitrović, Olga  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2024Organic plant biostimulants and tomato fruit qualityJovović, Mirjana; Milović, Verica; Malešević, Zoranka; Petković, Marko  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Chemical Composition of Healthy and Raspberry Leaf Blotch Emaravirus-Infected Red Raspberry ‘Willamette’ FruitsMiletić, Nemanja  ; Mitić, Milan  ; Popović, Branko  ; Petković, Marko  ; Vasilijević, Bojana  ; Katanić, Vera  ; Jevremović, Darko  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2024Enhancing Cookie Formulations with Combined Dehydrated Peach: A Machine Learning Approach for Technological Quality Assessment and OptimizationLončar, Biljana  ; Pezo, Lato  ; Knežević, Violeta  ; Nićetin, Milica  ; Filipović, Jelena  ; Petković, Marko  ; Filipović, Vladimir  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2024FORMATION OF HYDROXYMETHYLFURFURAL DURINGTHE INDUSTRIAL PRODUCTION OF PLUM PEKMEZRadovanović, Mirjana  ; Jovićević, Marija; Miletic, Nemanja  ; Petković, Marko  ; Djurovic, Vesna  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024INSTRUMENTAL COLOUR, TEXTURE AND SENSORY PROPERTIES OF PLJESKAVICA (TRADITIONAL SERBIAN MEAT PRODUCT) AFFECTED BY ADDITION OF FRESHLY EXTRACTED Allium ursinum L.Stajić, Slaviša  ; Stanišić, Nikla  ; Miletić, Nemanja  ; Petković, Marko  ; Heinz, Volker; Tomasevic, Igor; Kurćubić, Vladimir  Naučni članak
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Energy Usage and Raspberry Convective and Microwave Drying ParametersPantelić, Valerija; Miletić, Nemanja  ; Milovanović, Vesna  ; Đurović, Igor  ; Petković, Marko  ; Lukyanov, Alexander; Filipović, Vladimir  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Здравија храна - дизајн и развој намирница са побољшаним функционалним и нутритивним својствимаКурћубић, Владимир  ; Милетић, Немања  ; Стајић, Славиша  ; Петковић, Марко  Monografija
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Microcontroller control system for a convective dehydratorLukyanov, Alexander D.; Studennikova, Svetlana G.; Alekseenko, Luidmila N.; Bidenko, David E.; Mladenovic, Vladimir  ; Petković, Marko  ; Mardasova, Ekaterina A.Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Comparative analysis of phenolic, flavonoid and antioxidant content in root vegetables from organic and conventional productionMalešević, Zoranka; Jovović, Mirjana; Govedarica-Lučić, Aleksandra; Petković, Marko  Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2023COMPARISON OF COW’S MILK WITH PLANT-BASED MILK ALTERNATIVES: SELECTED CHEMICAL AND PHYSICAL ANALYSISMilovanović, Vesna  ; Petrović, Miloš  ; Kurćubić, Vladimir  ; Petković, Marko  ; Miletic, Nemanja  ; Đurović, Igor  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023THE ANTIOXIDANT POTENTIAL OF CONVECTIVE AND MICROWAVE-DRIED RASPBERRIESPantelić, Valerija; Miletic, Nemanja  ; Milovanović, Vesna  ; Đurović I.  ; Petković, Marko  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023INFLUENCE OF DIFFERENT NUTRIENT SOURCES AND GENOTYPES ON THE CHEMICAL QUALITY AND YIELD OF LETTUCEMalešević, Zoranka; Govedarica-Lučić, Aleksandra; Bošković, Ivana; Petković, Marko  ; Đukić, Dragutin; Đurović, Vesna  Naučni članak
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023INSIGHTFUL APPLICATION OF HERBAL EXTRACTS IN THE PREVENTION AND TREATMENT OF ANIMAL DISEASES AND IMPROVEMENT OF MEAT QUALITY AND SAFETYKurćubić, Vladimir  ; Stajić, Slaviša  ; Miletic, Nemanja  ; Petković, Marko  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023A Comparative Analysis of Thin-Layer Microwave and Microwave/Convective Dehydration of ChokeberryPetković, Marko  ; Filipović, Vladimir  ; Lončar, Biljana  ; Filipović, Jelena  ; Miletić, Nemanja  ; Malešević, Zoranka; Jevremović, Darko  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2023Modeling the Effect of Selected Microorganisms’ Exposure to Molasses’s High-Osmolality EnvironmentFilipović, Vladimir  ; Lončar, Biljana  ; Knežević, Violeta  ; Nićetin, Milica  ; Filipović, Jelena  ; Marko, Petković  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2023NATURAL ANTIMICROBIAL AGENTS: APPLICATION IN FOOD PRESERVATION AND FOOD BORN DISEASE CONTROLKurćubić, Vladimir  ; Stajić, Slaviša  ; Miletic, Nemanja  ; Petković, Marko  ; Đurović I.  ; Milovanović, Vesna  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Properties of glucose syrup and application in the production of jelly beansRendulić, Ana  ; Radovanović, Mirjana  ; Petković, Marko  ; Miletic, Nemanja  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.