еНаука - преглед

Преглед према Аутор Marković, Katarina

Приказ резултата 21 до 40 од 95 < претходно   следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2023Bifidobacterium animalis and Laetiporus sulphureus Extract Induce a Strong Increase in GSH Levels in MRC-5 Cells in Response to Oxidative Stress (✓)Arsenijević, Dejan  ; Jovanović, Milena  ; Pecić, Katarina  ; Mladenović, Katarina  ; Šeklić, Dragana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015BILJNI EKSTRAKTI: POTENCIJALNI PRIRODNI ANTIBAKTERIJSKI AGENSIStefanović, Olgica  ; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Ličina, Braho Z.  ; Radojević, Ivana  ; Čomić, Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Biosynthesis and characterization of silver nanoparticles synthesized using extracts of Agrimonia eupatoria L. and in vitro and in vivo studies of potential medicinal applications (✓)Marković, Katarina  ; Kesić, Ana  ; Novaković, Mirjana  ; Grujović, Mirjana  ; Simijonović, Dušica  ; Avdović, Edina H.  ; Matić, Sanja  ; Paunović, Milica  ; Milutinović, Milena  ; Nikodijević, Danijela  ;
Stefanović, Olgica  ; Marković, Zoran  ;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Broth depending production of extracellular enzymes by enterobacteria isolated from dairy food (Serbian cheese) (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2017Characterization and antibiotic sensitivity of coagulase-negative staphylococci from Zlatibor prosciuttoP. Ilić; T. Žugić-Petrović; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Čomić, Ljiljana R. Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Characterization of Bacterial Isolates from Tailings Pond and Their Resistance to Heavy Metals and Antibiotics (✓)Ivana D. Radojević  ; Ćirković K. Glorija  ; Grujović Ž. Mirjana  ; Mladenović G. Katarina  ; Aleksandar M. Ostojić  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Characterization of bacterial isolates from tailings pond wastewater (✓)Ivana Radojevic  ; Katarina Cirkovic  ; Mirjana Grujovic  ; Katarina Mladenovic  ; Aleksandar Ostojic  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Characterization of lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian Cheese and evaluation of their antagonistic potential against EnterobacteriaceaeGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Žugić-Petrović, Tanja D.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Chemical, radiological and microbiological characterization of a drinking water source: a case study (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenovic, Katarina  ; Marković, Stefan  ; Đukić, Nevena  ; Stajić, Jelena  ; Ostojić, Aleksandar  ; Zlatić, Nenad  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Colicins and Microcins Produced by Enterobacteriaceae: Characterization, Mode of Action, and Putative Applications (✓)Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Koracévic, Maja ; Nikodijević, Danijela  ; Milutinović, Milena  ; Semedo-Lemsaddek, Teresa; Djilas, MilanНаучна критика и полемика
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021CONSUMPTION OF RAW WATER – THE HEALTH RISKS RELATED TO THE PRESENCE OF HEAVY METALS AND „ESCHERICHIA COLI“ (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Simić, Zoran  ; Đuretanović, Simona  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020CONTRIBUTION TO THE KNOWLEDGE ABOUT THE PRESENCE AND ROLE OF ENTEROBACTER GERGOVIAE IN SENSORY CHARACTERISTICS OF DAIRY PRODUCTSMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana R Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2020Detection of enzymes produced by lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian cheese and their role in the formation of its specific flavor (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2023Different extracts and isolated substances from the root of Onosma visianii Clem. as antifungal agents (✓)Ivana Radojević, D.  ; Katarina Marković, G.  ; Mirjana Grujović, Ž.  ; Milena Vukić, D.  ; Nenad Vuković, L.  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2019Dry-fermented sausage as probiotic carrier foodTanja Žugic Petrović; Predrag Ilić; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Dragana Stanisavljević; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Duvan chvarci: Product characterization and comparison between traditional and industrial production (✓)Grujović, Mirjana  ; Žugić Petrović, Tanja; Mladenović, Katarina  ; Tomović, Vladimir  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Effect of different packaging conditions on shelf–life of hamZugic Petrovic, Tanja; Stanisavljević, Dragana; Ilić, Predrag; Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effect of different packagink conditions on shelf–life of hamTanja Žugić-Petrović; Dragana Stanisavljević; Predrag Ilić; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Ljiljana ČomićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Effect of water activity on the radial growth of fungi isolated from dry-cured sheep ham, in vitro (✓)Žugić-Petrović, Tanja; Stanisavljević, Dragana; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Kocić-Tanackov, Sunčica D.  ; Čomić, Ljiljana R. Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effect of water activity on the radial growth of fungi isolated from dry-cured sheep ham, in vitro (Serbia) (✓)Žugic-Petrović, Tanja; Stanisavljević, Dragana; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја