еНаука - преглед

Преглед према Аутор Pinela, José

Приказ резултата 21 до 40 од 41 < претходно   следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Phenolic Composition and Antioxidant, Anti-Inflammatory, Cytotoxic, and Antimicrobial Activities of Cardoon Blades at Different Growth Stages.Mandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Pinela, José; Dias, Maria Inês; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C. F. R.; Santos-Buelga, Celestino; Barros, LillianНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Phenolic composition and antioxidant, antimicrobial and cytotoxic properties of hop (Humulus lupulus L.) SeedsAlonso-Esteban, José Ignacio; Pinela, José; Barros, Lillian; Ćirić, Ana  ; Soković, Marina  ; Calhelha, Ricardo C.; Torija-Isasa, Esperanza; de Cortes Sánchez-Mata, María; Ferreira, Isabel C.F.R.Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2021Phenolic composition and bioactive properties of cardoon bracts: influence of the growth cycleMandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Pinela, José; Dias, Maria Inês; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Santos-Buelga, Celestino; Ferreira, Isabel C.F.R.; Barros, LillianКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Phenolic composition and biological activities of the in vitro cultured endangered Eryngium viviparum J. GayAyuso, Manuel; Pinela, José; Dias, Maria Inês; Barros, Lillian; Ivanov, Marija  ; Calhelha, Ricardo C.; Soković, Marina  ; Ramil-Rego, Pablo; Barreal, M. Esther; Gallego, Pedro Pablo;
Ferreira, Isabel C.F.R.;
Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2021Phenolic Composition and Biological Properties of Cynara cardunculus L. var. altilis Petioles: Influence of the Maturity Stage.Mandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Santos-Buelga, Celestino; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, LillianНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2022Pineapple by-products as a source of bioactive compounds with potential for industrial food application.Moreira, Bruna; Pereira, Eliana; Finimundy, Tiane C.; Pinela, José; Calhelha, Ricardo C.; Carocho, Márcio; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C. F. R.; Caleja, Cristina;
Barros, Lillian;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Plant extracts as potential bioactive food additivesNunes Silva, Beatriz; Cadavez, Vasco; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Calhelha, Ricardo C.; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Teixeira, José A.; Barros, Lillian;
Gonzales-Barron, Ursula;
Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Preservation of Chocolate Muffins with Lemon Balm, Oregano, and Rosemary ExtractsPedrosa, Mariana C.; Ueda, Jonata M.; Melgar, Bruno; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Calhelha, Ricardo C.; Ivanov, Marija  ; Soković, Marina  ; Heleno, Sandrina; Silva, Aline Bruna da;
Carocho, Márcio; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Promising Preserving Agents from Sage and Basil: A Case Study with YogurtsUeda, Jonata M.; Pedrosa, Mariana C.; Fernandes, Filipa A.; Rodrigues, Paula; Melgar, Bruno; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Calhelha, Ricardo C.; Ivanov, Marija  ; Soković, Marina  ;
Heleno, Sandrina A.; Carocho, Márcio; Ineu, Rafael P.; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, Lillian;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Recovery of Anthocyanins from Passion Fruit Epicarp for Food Colorants: Extraction Process Optimization and Evaluation of Bioactive Properties.Ghada, Bejaoui; Pereira, Eliana; Pinela, José; Prieto, Miguel A.; Pereira, Carla; Calhelha, Ricardo C.; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Zaghdoudi, Khalil; Barros, Lillian;
Ferreira, Isabel C. F. R.;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021Seasonal variation in bioactive properties and phenolic composition of cardoon (Cynara cardunculus var. altilis) bracts.Mandim, Filipa; Petropoulos, Spyridon A.; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Santos-Buelga, Celestino; Ferreira, Isabel C F R; Barros, LillianНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2021Study of aromatic and medicinal plants as potential natural ingredients for food industrySpréa, Rafael Mascoloti; Caleja, Cristina; Pereira, Eliana; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C.F.R; Amaral, Joana; Barros, LillianКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Table tomato leaves are a sustainable source of rutin and display antioxidant, antihemolytic and antimicrobial activityAñibarro-Ortega, Mikel; Pinela, José; Ćirić, Ana  ; Rocha, Filomena; Barata, Ana Maria; Soković, Marina  ; Carvalho, Ana Maria; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, LillianКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022The Bioactivities and Chemical Profile of Turnip-Rooted Parsley GermplasmPetropoulos, Spyridon A.; Fernandes, Ângela; Finimundy, Tiane C.; Polyzos, Nikolaos; Pinela, José; Ivanov, Marija  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C. F. R.; Barros, LillianНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020The Effect of Nitrogen Input on Chemical Profile and Bioactive Properties of Green- and Red-Colored Basil CultivarsCruz, Luís R. O.; Fernandes, Ângela; Di Gioia, Francesco; Petropoulos, Spyridon A.; Polyzos, Nikolaos; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Kostić, Marina  ; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C. F. R.;
Barros, Lillian;
Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2023Thymus Species from Romanian Spontaneous Flora as Promising Source of Phenolic Secondary Metabolites with Health-Related BenefitsBabota, Mihai; Frumuzachi, Oleg; Nicolescu, Alexandru; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Barros, Lillian; Añibarro-Ortega, Mikel; Stojković, Dejan  ; Carević, Tamara  ; Mocan, Andrei;
López, Víctor; Crișan, Gianina;
Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2021Ultrasound-assisted extraction of flavonoids from kiwi peel: Process optimization and bioactivity assessmentGiordano, Miguel; Pinela, José; Dias, Maria Inês; Calhelha, Ricardo C.; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Tavares, Débora; Cánepa, Analía Laura; Ferreira, Isabel C. F. R.; Caleja, Cristina;
Barros, Lillian;
Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Unravelling Phytochemical and Bioactive Potential of Three Hypericum Species from Romanian Spontaneous Flora: H. alpigenum, H. perforatum and H. rocheliiBabotă, Mihai; Frumuzachi, Oleg; Mocan, Andrei; Tămaș, Mircea; Dias, Maria Inês; Pinela, José; Stojković, Dejan  ; Soković, Marina  ; Bădărău, Alexandru Sabin; Crișan, Gianina;
Barros, Lillian; Păltinean, Ramona;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Valorisation of table tomato crop by-products: Phenolic profiles and in vitro antioxidant and antimicrobial activitiesAñibarro-Ortega, Mikel; Pinela, José; Ćirić, Ana  ; Martins, Valter; Rocha, Filomena; Soković, Marina  ; Barata, Ana Maria; Carvalho, Ana Maria; Barros, Lillian; Ferreira, Isabel C.F.R.Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Valorization of quince peel into functional food ingredients: A path towards "zero waste" and sustainable food systemsOthman, Souha; Añibarro-Ortega, Mikel; Dias, Maria Inês; Ćirić, Ana  ; Mandim, Filipa; Soković, Marina  ; Ferreira, Isabel C F R; Pinela, José; Barros, LillianНаучни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису