Резултати 1-20 од 77

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Determination of physicochemical quality parameters of fruit wines produced in Republic of SerbiaČakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Uticaj termičke obrade na spektroskopske i morfološke osobine Co0.9Ho0.1MoO4 nanoprahovaRosić, Milena  ; Milošević, Maja; Čakar, Uroš  ; Jordanov, Dragana  ; Laban, Bojana  ; Vlašković, Tijana; Čebela, Maria  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Morfološke i magnetne osobine nanoprahova CuO dopiranih AgČebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024The Bray–Liebhafsky Oscillatory Reaction as a Chemosensorfor BenzenediolsPavićević, Aleksandra  ; Veles, Marija; Maksimović, Jelena  ; Tošović, Jelena  ; Bren, Urban; Čakar, Uroš  ; Pagnacco, Maja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Effects of spontaneous and inoculated fermentation on the total phenolic content and antioxidant activity of Cabernet Sauvignon wines and fermented pomaceŽivković, Nikolina M.; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar V.Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Synthesis, structure and magnetic properties of Fe2TiO5Čebela, Maria  ; Reddy, Priyanka; Čakar, Uroš  ; Labus, Nebojša  ; Lojpur, Vesna  ; Dodevski, Vladimir  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Influence of Ag doping on the morphological and magnetic properties in CuO nanopowdersČebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Lojpur, Vesna  ; Milošević, Maja  ; Krstić, Sanja  ; Dodevski, Vladimir  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The influence of different enzymatic preparations and skin contact time on aromatic profile of wines produced from autochthonous grape varieties Krstač and Žižak: Scientific paperMadžgalj, Valerija; Petrović, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Maraš, Vesna; Sofrenić, Ivana  ; Tešević, Vele  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit winesPetrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Fruit Wine and Its Biologically Active Compounds’ Ability in Health PreventionČakar, Uroš  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Influence of Cabernet Sauvignon Ripeness, Healthy State and Maceration Time on Wine and Fermented Pomace Phenolic ProfileLisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš  ; Milenković, Danijela ; Čebela, Maria  ; Vuković, Gorica  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023The Influence of Technological Process on the Content of Natural Active Principles From Fruit Wines and Its Beneficial Health EffectsČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Blueberry wine biologically active compounds protect against oxidative stressČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Drupe fruit and derived products as a promising source of natural active compounds against oxidative stressČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Phenolic Profile of Plum Wines and Their Activity in the Protection Against Free RadicalsČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Natural active compounds in the prevention of oxidative stressČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Protective Effects of Fruit Wines against Hydrogen Peroxide—Induced Oxidative Stress in Rat SynaptosomesČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Milenković, Danijela ; Medić, Branislava  ; Krstić, Danijela  ; Petrović, Aleksandar  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Strawberry wine antioxidant properties in the protection against free radicalsČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Čolović, Mirjana B.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Полифенолни састав и антиоксидативна својства воћних вина и њихов утицај на ензимске системе in vitroČakar, Uroš  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација

Резултати 1-20 од 77