Истраживачи



Резултати 21-40 од 77

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived winesLisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Stone fruit wine-potential functional foodČakar, Uroš  ; Grozdanić, Nađa  ; Lisov, Živković Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Čakar, Mira; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wineČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Αlpha glucosidase inhibition, phenolic content and antioxidative activity of Fucus spiralis fractionsČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Zdunić, Gordana M.  ; Šavikin, Katarina P.  ; Samira Etahiri; Jamila Benba; Omar Asobhei; Tatjana Stanojković  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Phenolic profile and antioxidant properties of strawberry wineČakar, Uroš D.  ; Aleksandar Petrović; Boris Pejin; Vlatka Vajs; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Influence of technological process on antioxidant capacity of wines from Cabernet sauvignon varietyČakar, Uroš D.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Aleksandar Petrović; Valerija Madžgalj; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019The effects of Prokupac variety clones and vinification method on the quantity of resveratrol in winePetrović, Aleksandar  ; Lisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš D.  ; Marković, Nebojša  ; Matijašević, Saša  ; Cvejić, Jelena M.  ; Atanacković, Milica  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2019Serbian pharmaceutical heritage - looking in the past for a better future for the professionČakar, Uroš D.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Pejin, Boris  ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2019Influence of maceration time of grape pomace Cabernet Sauvignon on extraction kinetics of some polyphenols and anti-DPPH radical activity of winesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018The impact of microvinification on anti α-glucosidase activity of raspberry wineČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Petrović Aleksandar; Pejin, Boris M.  ; Nastasijević Branisalv; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Nutritional and lifestyle habits of European pharmacy undergraduate studentsČakar, Uroš  ; Šobajić, Slađana  ; Vidović, Bojana  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Screening of cytotoxic activities of fucus spiralis seaweed fractionsČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Šavikin, Katarina P.  ; Zdunić, Gordana M.  ; Etahiri Samira; Benba Jamila; Assobhei Omar; Stanojkovic Tatjana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidaseČakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Pejin, Boris  ; Vasić, Vesna  ; Čakar, Mira  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Make an exhaustive list of museum sites on the history of pharmacy – First exposed countries: France and SerbiaČakar, Uroš D.  ; Jacques GraveКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Phenolic profile, antioxidant properties and α-glucosidase inhibitory activity of blackberry wine made in different kind of microvinificationsČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Pejin, Boris M.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wineLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018The influence of sour cherry wine on first line defense antioxidants during hydrogen peroxide induced oxidative stress in rat synaptosomesČolović, Mirjana B.  ; Čakar, Uroš D.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Pejin, Boris M.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.

Резултати 21-40 од 77