Истраживачи
Čakar, Uroš
Година | Наслов | Аутор(и) | Тип резултата | Мп-кат. |
---|---|---|---|---|
2020 | Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived wines | Lisov, Nikolina ; Petrovic, Aleksandar ; Čakar, Uroš ; Jadranin, Milka ; Tešević, Vele ; Bukarica-Gojković, Ljiljana | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2020 | Cherry-the source of potential functional food | Čakar, Uroš ; Lisov, Nikolina M. ; Petrović, Aleksandar V. ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Stone fruit wine-potential functional food | Čakar, Uroš ; Grozdanić, Nađa ; Lisov, Živković Nikolina ; Petrović, Aleksandar ; Čakar, Mira; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wine | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M. ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Αlpha glucosidase inhibition, phenolic content and antioxidative activity of Fucus spiralis fractions | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Zdunić, Gordana M. ; Šavikin, Katarina P. ; Samira Etahiri; Jamila Benba; Omar Asobhei; Tatjana Stanojković | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Phenolic profile and antioxidant properties of strawberry wine | Čakar, Uroš D. ; Aleksandar Petrović; Boris Pejin; Vlatka Vajs; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Influence of technological process on antioxidant capacity of wines from Cabernet sauvignon variety | Čakar, Uroš D. ; Lisov, Nikolina M. ; Aleksandar Petrović; Valerija Madžgalj; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | The effects of Prokupac variety clones and vinification method on the quantity of resveratrol in wine | Petrović, Aleksandar ; Lisov, Nikolina ; Čakar, Uroš D. ; Marković, Nebojša ; Matijašević, Saša ; Cvejić, Jelena M. ; Atanacković, Milica ; Gojković-Bukarica, Ljiljana | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2019 | Serbian pharmaceutical heritage - looking in the past for a better future for the profession | Čakar, Uroš D. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit wines | Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar ; Pejin, Boris ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B. ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita | Научни чланак | 21M21 - Рад у врхунском међ. часопису |
2019 | A novel method for classification of wine based on organic acids | Milovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar ; Glatz, Zdenek; Skladal, Petr | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2019 | Influence of maceration time of grape pomace Cabernet Sauvignon on extraction kinetics of some polyphenols and anti-DPPH radical activity of wines | Lisov, Nikolina M. ; Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar V. ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | The impact of microvinification on anti α-glucosidase activity of raspberry wine | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Petrović Aleksandar; Pejin, Boris M. ; Nastasijević Branisalv; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Nutritional and lifestyle habits of European pharmacy undergraduate students | Čakar, Uroš ; Šobajić, Slađana ; Vidović, Bojana ; Đorđević, Brižita | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2018 | Screening of cytotoxic activities of fucus spiralis seaweed fractions | Čakar, Uroš D. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Šavikin, Katarina P. ; Zdunić, Gordana M. ; Etahiri Samira; Benba Jamila; Assobhei Omar; Stanojkovic Tatjana | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidase | Čakar, Uroš ; Grozdanić, Nada ; Pejin, Boris ; Vasić, Vesna ; Čakar, Mira ; Petrović, Aleksandar V. ; Đorđević, Brižita | Научни чланак | 21M21 - Рад у врхунском међ. часопису |
2018 | Make an exhaustive list of museum sites on the history of pharmacy – First exposed countries: France and Serbia | Čakar, Uroš D. ; Jacques Grave | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Phenolic profile, antioxidant properties and α-glucosidase inhibitory activity of blackberry wine made in different kind of microvinifications | Čakar, Uroš D. ; Petrović, Aleksandar V. ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ. ; Pejin, Boris M. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wine | Lisov, Nikolina M. ; Čakar, Uroš D. ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | The influence of sour cherry wine on first line defense antioxidants during hydrogen peroxide induced oxidative stress in rat synaptosomes | Čolović, Mirjana B. ; Čakar, Uroš D. ; Krstić, Danijela Z. ; Pejin, Boris M. ; Đorđević, Brižita I. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |