Истраживачи



Резултати 21-40 од 72

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2019Αlpha glucosidase inhibition, phenolic content and antioxidative activity of Fucus spiralis fractions (✓)Čakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Zdunić, Gordana M.  ; Šavikin, Katarina P.  ; Samira Etahiri; Jamila Benba; Omar Asobhei; Tatjana Stanojković  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wine (✓)Čakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Pejin, Boris  ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Phenolic profile and antioxidant properties of strawberry wineČakar, Uroš D.  ; Aleksandar Petrović; Boris Pejin; Vlatka Vajs; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Serbian pharmaceutical heritage - looking in the past for a better future for the professionČakar, Uroš D.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2019Influence of maceration time of grape pomace Cabernet Sauvignon on extraction kinetics of some polyphenols and anti-DPPH radical activity of winesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Pejin, Boris  ; Vasić, Vesna  ; Čakar, Mira  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Make an exhaustive list of museum sites on the history of pharmacy – First exposed countries: France and SerbiaČakar, Uroš D.  ; Jacques GraveКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Phenolic profile, antioxidant properties and α-glucosidase inhibitory activity of blackberry wine made in different kind of microvinifications (✓)Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Pejin, Boris M.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Uticaj mikrovinifikacije na anti α-glukozidaznu aktivnost vina od maline (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nađa; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris  ; Nastasijević, Branislav J.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Danilo Soldatović-great toxicologist, pharmacist and manČakar, Uroš D.  ; Vesna MatovicКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Vinification influence on phenolic acid content and antioxidant properties of black chokeberry wineČakar, Uroš D.  ; Petrović Aleksandar; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris M.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Dynamics of some polyphenolic compounds during vinification of grape varieties Cabernet Sauvignon (✓)Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Blackberry-promising source of natural active compounds for hyperglycemia prevention (✓)Čakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Aleksandar Petrović; Nastasijević, Branislav J.  ; Vesna Vasic; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Differentiation of wines made from berry and drupe fruits according to their phenolic profiles (✓)Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Janković, Milan; Pejin, Boris  ; Vajs, Vlatka E ; Čakar, Mira  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Blueberry wine – a good natural source of phenolic acidsČakar, Uroš D.  ; Petrović Aleksandar; Pejin, Boris M.  ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018The influence of sour cherry wine on first line defense antioxidants during hydrogen peroxide induced oxidative stress in rat synaptosomes (✓)Čolović, Mirjana B.  ; Čakar, Uroš D.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Pejin, Boris M.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wineLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.

Резултати 21-40 од 72