| Назив: | Antioxidative activities and chemical characterization of polysaccharide extracts from the widely used mushrooms Ganoderma applanatum, Ganoderma lucidum, Lentinus edodes and Trametes versicolor |
Аутори: | Kozarski, Maja ; Klaus, Anita ; Nikšić, Miomir ; Vrvić, Miroslav M. ; Todorović, Nina ; Jakovljević, Dragica ; van Griensven, Leo |
Година: | 2012 |
Публикација: | Journal of Food Composition and Analysis |
ISSN: | 0889-1575 Journal of Food Composition and Analysis Претражи идентификатор |
Издавач: | Elsevier |
Тип резултата: | Научни чланак |
Колација: | vol. 26 br. 1-2 str. 144-153 |
DOI: | 10.1016/j.jfca.2012.02.004 |
WoS-ID: | 000306045700018 |
Scopus-ID: | 2-s2.0-84862025001 |
URI: | https://cer.ihtm.bg.ac.rs/handle/123456789/987 http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/2956 https://enauka.gov.rs/handle/123456789/315804 |
Пројекат: | Razvoj i primena novih i tradicionalnih tehnologija u proizvodnji konkurentnih prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću za evropsko i svetsko tržište - Stvorimo bogatstvo iz bogatstva Srbije (RS-46001) Razvoj novih inkapsulacionih i enzimskih tehnologija za proizvodnju biokatalizatora i biološki aktivnih komponenata hrane u cilju povećanja njene konkurentnosti, kvaliteta i bezbednosti (RS-46010) Simultana bioremedijacija i soilifikacija degradiranih prostora, za očuvanje prirodnih resursa biološki aktivnih supstanci i razvoj i proizvodnju biomaterijala i dijetetskih proizvoda (RS-43004) |
М-категорија: | 21aM21a - Водећи међународни часопис категорије M21a |