Назив: | In vitro digestion of meat- and cereal-based food matrix enriched with grape extracts: How are polyphenol composition, bioaccessibility and antioxidant activity affected? |
Аутори: | Pešić, Mirjana ; Milincić, Danijel D. ; Kostić, Aleksandar ; Stanisavljević, Nemanja S. ; Vukotić, Goran ; Kojić, Milan ; Gašić, Uroš M. ; Barać, Miroljub ; Stanojević, Sladjana ; Popović, Dušanka A.;
|
Година: | 2019 |
Публикација: | Food Chemistry |
ISSN: | 0308-8146 Food Chemistry Претражи идентификатор |
Издавач: | Elsevier Sci Ltd, Oxford |
Тип резултата: | Научни чланак |
Колација: | vol. 284 str. 28-44 |
DOI: | 10.1016/j.foodchem.2019.01.107 |
WoS-ID: | 000458119700005 |
Scopus-ID: | 2-s2.0-85060728876 |
PMID: | 30744859 |
URI: | https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/2843 https://imagine.imgge.bg.ac.rs/handle/123456789/1609 https://imagine.imgge.bg.ac.rs/handle/123456789/1274 https://biore.bio.bg.ac.rs/handle/123456789/1491 https://enauka.gov.rs/handle/123456789/256266 http://aspace.agrif.bg.ac.rs/handle/123456789/5034 https://cherry.chem.bg.ac.rs/handle/123456789/2867 |
Пројекат: | Korišćenje biljnih izvora proteina, dijetalnih vlakana i antioksidanasa u proizvodnji hrane (RS-31069) Korelacija strukture i osobina prirodnih i sintetičkih molekula i njihovih kompleksa sa metalima (RS-172017) Izučavanje gena i molekularnih mehanizama u osnovi probiotičke aktivnosti bakterija mlečne kiseline izolovanih sa područja zapadnog Balkana (RS-173019) |
М-категорија: | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |