Истраживачи

Резултати 1-20 од 73
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2025Serbian Traditional Spirit Enriched With Yellow Gentian and Saline Wormwood: Volatile Profile and Sensory TraitsVeljović, Sonja  ; Cvetković, Dragan  ; Petrović, Marija  ; Luković, Milica  ; Karabegović, Ivana  ; Vukosavljević, Predrag  ; Stevanović, Zora DajićНаучни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2025Voćne rakije - tehnologija proizvodnje i metode analizeVukosavljević, Predrag  ; Karabegović, IvanaУџбеник
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Formulation of novel liqueurs from juice industry waste: Consumer acceptance, phenolic profile and preliminary monitoring of antioxidant activity and colour changes during storagePetrović, Marija  ; Veljović, Sonja  ; Tomić, Nikola  ; Zlatanović, Snežana  ; Tosti, Tomislav  ; Vukosavljević, Predrag  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Serbian aromatized wine "Bermet": Electrochemical, chemiluminescent and spectrophotometric determination of antioxidant activityGorjanović, Stanislava  ; Pastor, Ferenc T.  ; Loupassaki, Sofia; Veljović, Mile  ; Vukosavljević, Predrag  ; Zlatanović, Snežana  ; Pezo, Lato  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Evaluation of novel green walnut liqueur as a source of antioxidants: Multi-method approachPetrović, Marija  ; Pastor, Ferenc T.  ; Durović, Sasa  ; Veljović, Sonja  ; Gorjanović, Stanislava  ; Sredojević, Milica  ; Vukosavljević, Predrag  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020REŠENJE NOVI PROIZVOD LIKER - ZELENI ORAHVukosavljević, P.  ; Veljović, Sonja P.  ; Veljović, M.  ; Dajić Stevanović, Z.  ; Karabegović, I.  ; Paunović, D.  Техничко решење
81documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (30.07.2020.)
M81 - Ново техничко решење примењено на међ. нивоу
2019Utilization of the chokeberry pomace for production of liqueur with high content of phenolic compounds and antioxidant activityPetrović, Marija P.  ; Vukosavljević, Predrag V.  ; Snežana Zlatanović  ; Veljović, Sonja P.  ; Stanislava Gorjanović  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Thermal behaviour and degradation kinetics of apple pomace floursZlatanović, Snežana  ; Ostojić, Sanja  ; Micić, Darko  ; Rankov, Sofija; Dodevska, Margarita  ; Vukosavljević, Predrag  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019New herbal bitter liqueur with high antioxidant activity and lower sugar content: innovative approach to liqueurs formulationsPetrović, Marija  ; Vukosavljević, Predrag  ; Durović, Sasa  ; Antić, Mališa  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2019Volatile Composition, Colour, and Sensory Quality of Spirit-Based Beverages Enriched with Medicinal Fungus Ganoderma lucidum and Herbal ExtractVeljović, Sonja  ; Tomić, Nikola  ; Belović, Miona M.  ; Nikićević, Ninoslav; Vukosavljević, Predrag  ; Nikšić, Miomir ; Tešević, Vele  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2019Unapređenje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz sektora prerade voća i povrća – proizvodnja rakijeVukosavljević, Predrag V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Influence of different distillates and extraction times of fungus Ganoderma lucidum on the antioxidant potential and sensory characteristics of special herb brandiesVeljović, Sonja P.  ; Saša Despotović  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Predrag Vukosavljević  ; Ninoslav Nikićević; Miomir NikšićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Total polyphenols from Solanum retroflexum Dun. fruit: extraction and optimization by response surface methodologyKarabegović, Ivana  ; Mancić, Danijela; Nikolić, Nada  ; Vukosavljević, Predrag  ; Stamenković, Sandra  ; Dajić-Stevanović, Zora  ; Lazić, Miodrag L. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Thermal characteristics of dried apple pomaceZlatanović, Snežana J.  ; Ostojić, Sanja B.  ; Micić, Darko M.  ; Gorjanović, Stanislava Ž.  ; Vukosavljević, Predrag V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Microfiltration with periodic gas backwashing as an alternative technique for increasing permeate fluxUrošević, Tijana  ; Povrenović, Dragan  ; Vukosavljević, Predrag  ; Urošević, IvanНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Aromatic profile and sensory characteristics of honey liqueurVeljović, Sonja P.  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Saša Despotović  ; Predrag Vukosavljević  ; Vele Tešević; Ninoslav NikićevićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018GLASS TRANSITION OF DEHYDRATED APPLE POMACE WITH DIFFERENT WATER CONTENTOstojić, Sanja B.  ; S. Ostojić; Micić, Darko M.  ; Zlatanović, Snežana J.  ; Vukosavljević, Predrag V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Influence of Climatic Conditions on Yield and Profitability of Quince Brandy ProductionDimitrijević, Bojan D.  ; Vukosavljević, Predrag V.  ; Zoran Rajić; Ivana Karabegović  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Herbal extracts and bioactive plant metabolites in functional drinks and beveragesDajić Stevanović, Zora P.  ; Veljović, Mile S.  ; Karabegović, Ivana T.  ; Vukosavljević, Predrag V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Legislation in production of gelled productsVukosavljević, Predrag  ; Šumić, Zdravko  ; Karabegović, Ivana  ; Dajić-Stevanović, Zora  ; Veljović, Mile  Научни чланак
52M52 - Рад у истакнутом нац. часопису