Rezultati 1-20 od 56
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2024Tehničko rešenje. Nova metoda - Određivanje mikotoksina primenom visokoefikasne tečne hromatografije sa masenom detekcijom (HPLC-MS/MS)Simunovic, Stefan  ; Knežević, Dragan; Simunović, Sara  ; Milojević, Lazar  ; Jovanović, Jelena  ; Lukić, Mirjana  ; Janković, Saša  Tehničko rešenje
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Manufacture of Low-Na White Soft Brined Cheese: Effect of NaCl Substitution with a Combination of Na-K Salts on Proximate Composition, Mineral Content, Microstructure, and Sensory AcceptanceKurćubić, Vladimir S.  ; Lević, Steva  ; Pavlović, Vlada; Mihailović, Ružica; Nikolić, Aleksandra  ; Lukić, Mirjana  ; Jovanović, Jelena  ; Danilović, Bojana  ; Milinković, Mira  ; Oz, Fatih;
Heinz, Volker; Tomasevic, Igor  ;
Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2024Use of Attribute Agreement Analysis (AAA) in the Validation of Sensory Evaluation Methods: Case Study for the Visual Determination of Parasites in FishPetrović, Zoran  ; Ćirić, Jelena  ; Babić Milijašević, Jelena  ; Milijašević, Milan  ; Lukić, Mirjana  ; Jovanović, Jelena  ; Nikolić, Aleksandra  Naučni članak
24M24 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M24
2024Fatty acids from beef feed to beef meatNešić, Ksenija  ; Lukić, Mirjana  ; Marković, Radmila  Naučni članak
24M24 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M24
2024Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Susam (Sesamum indicum L.) – Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci tehnikom real time PCRJanković, Vesna  ; Velebit, Branko  ; Lakićević, Brankica  ; Mitrović, Radmila  ; Milojević, Lazar  ; Lukić, Mirjana  ; Dragačević, Luka  Tehničko rešenje
81documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (30.10.2024.)
M81 - Novo tehničko rešenje primenjeno na međ. nivou
2023Comprehensive levels of fatty acids in meat: implications for human healthTrbović, Dejana  ; Lukić, Mirjana  ; Vranić, Danijela  ; Đorđević, Vesna  ; Stanišić, Nikola  ; Parunović, Nenad  ; Ćirić, Jelena  Naučni članak
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Changes of Sensory Attributes of Carp Steaks (Cyprinus carpio) Packaged in Vacuum and Modified AtmosphereMilijašević, Babić Jelena  ; Milijašević, Milan  ; Lilić, Slobodan  ; Borović, Branka  ; Đinović-Stojanović, Jasna  ; Jovanović, Jelena  ; Lukić, Mirjana  Naučni članak
24M24 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M24
2023Nutritional Approaches to Enhance Fatty Acid Composition of Beef: A ReviewLukić, Mirjana  ; Simunović, Sara  ; Simunović, Stefan  Naučni članak
24M24 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M24
2022Antimicrobial Activity of Bee BreadBaltić, Tatjana  ; Rajić, Sara  ; Branković Lazić, Ivana  ; Đorđević, Vesna  ; Velebit, Branko  ; Lukić, Mirjana  ; Ćirić, Jelena  Ostalo
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2022Reformulation of Traditional Fermented Tea Sausage Utilizing Novel (Digital) Methods of AnalysisSimunović, Stefan  ; Đorđević, Vesna Ž.  ; Rašeta, Mladen  ; Lukić, Mirjana  ; Lorenzo, José M.; Đekić, Ilija  ; Tomašević, Igor  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2021Restrictive nutrition and compensatory growth of broilers: Impact on growth production results and carcass characteristicsRadulović, Stamen  ; Sefer, Dragan; Jokić, Živan; Marković, Radmila  ; Perić, Dejan  ; Lukić, Mirjana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021The influence of savory on colour, odour and taste of frankfurtersKaran, Dragica; Lukić, Mirjana  ; Đorđević, Vesna  ; Parunović, Nenad  ; Babić-Milijašević, Jelena  ; Jovanović, Jelena  ; Nikolić, Aleksandra  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021The nutritional and health value of beef lipids - fatty acid composition in grass-fed and grain-fed beefLukic, M  ; Trbovic, D  ; D Karan; Petrovic, Z  ; Jovanovic, J; Milijasevic, Babic J  ; Nikolic, A  Naučni članak
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2020Control of nutritive allergens in a hospitality kitchenAleksić, Milica; Popov Raljić, Jovanka  ; Đorđević, Vesna  ; Raseta, Mladen  ; Lukić, Mirjana  ; Spirić, Danka  ; Janković, Vesna  Naučni članak
51M51 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M51
2020Evaluation of n-3 polyunsaturated fatty acid content in various foods: health impact assessmentTrbovic, Dejana  ; Lukić, Mirjana  ; Petronijević, Radivoj  ; Rašeta, Mladen  ; Branković-Lazić, Ivana  ; Parunović, Nenad  ; Lakićević, Brankica  Naučni članak
51M51 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M51
2020Tunino salama od fileta tuneMilijašević, Milan  ; Lazić, Branković Ivana  ; Milijašević, Babić Jelena  ; Mladen Rašeta  ; Petronijević, Radivoj  ; Lukić, Mirjana  ; Baltić, Branislav  Tehničko rešenje
81documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (2019)
M81 - Novo tehničko rešenje primenjeno na međ. nivou
2019Histamine in Canned and Smoked Fishery Products Sold in SerbiaSimunovic, Stefan  ; Janković, Saša  ; Baltić, Tatjana  ; Djinovic-Stojanovic  ; Lukic, Mirjana  ; Parunovic, Nenad  Naučni članak
24M24 - Vodeći nacionalni časopis kategorije M24
2019Brza metoda za određivanje dodate boje u fino usitnjenim barenim kobasicama na osnovu merenja boje preseka u CIE L*a*b* sistemuPetronijević, Radivoj B.  ; Mirjana Lukić  ; Jelena Jovanović  ; Nenad Parunović; Trbović, Dejana K.  ; Neđeljko Karabasil; Jelena Ćirić  Tehničko rešenje
81documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (2019)
M81 - Novo tehničko rešenje primenjeno na međ. nivou
2019Pileći ćevapčići sa smanjenim sadržajem natrijum hloridaLilić, Slobodan V.  ; Borović, Branka R.  ; Jelena Babić Milijašević  ; Mirjana Lukić  ; Tatjana Baltić  ; Nenad Parunović  ; Jovanović, Jelena B.  Tehničko rešenje
84documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (30.07.2020.)
M84 - Bitno poboljšano tehničko rešenje na nac. nivou
2017Verification of rapid method for estimation of added food colorant type in boiled sausages based on measurement of cross section colorJovanović, Jelena  ; Petronijević, Radivoj  ; Lukić, Mirjana  ; Karan, Dragica  ; Parunović, Nenad  ; Branković Lazić, Ivana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.