Rezultati 1-20 od 100
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2025Profile and content of fermentable oligo-, di-, monosaccharides, and polyols (FODMAP) compounds in wheat and rye wholegrain foodsTorbica, Aleksandra  ; Miljić, Uroš  ; Todorić, Olja  ; Belović, Miona  ; Erceg, Tamara  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Naučni članak
21aM21a - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21a
2025Biotechnological Tools for the Production of Low-FODMAP Wholegrain Wheat and Rye Cookies and CrackersTorbica, Aleksandra  ; Filipčev, Bojana  ; Vujasinović, Vesna  ; Miljić, Uroš  ; Radivojević, Goran  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2025Successful Strategy in Creating Low-FODMAP Wholegrain Bread-Simple and GlobalTorbica, Aleksandra  ; Vujasinović, Vesna  ; Miljić, Uroš  ; Radivojević, Goran  ; Filipčev, Bojana  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2024Effects of aging in serbian oak (Quercus petraea) barrels on the polyphenol composition and antioxidant axtivity of red wineBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Rajović, Jovana  ; Vulić, Jelena  ; Puškaš, Vladimir  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Comparison of polyphenolic composition, antioxidant activity, and sensory characteristics of Merlot wine aged in oak (Quercus petraea) barrels from Serbia and FranceBrunet, Sara  ; Lukajić, Srđan; Miljić, Uroš  ; Vulić, Jelena  ; Puškaš, Vladimir  ; Kojić, Jovana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Fungal mycelium: Innovations in 3D bioprinting and yeast cell immobilizationBrunet, Sara  ; Odanović, Mirjana; Birgermajer, Slobodan  ; Miljić, Uroš  ; Kojić, Jovana  ; Jaćimović, Nevena  ; Janjušević, Ljiljana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024FODMAPs content in bread - screening of the Serbian marketTorbica, Aleksandra  ; Radosavljević, Miloš  ; Miljić, Milorad  ; Miljić, Uroš  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023Adaptability of Different International Grape Varieties in Diverse Terroirs: Impact on Grape and Wine CompositionOtto, Tatiane; Botelho, Renato; Biasi, Luiz; Miljić, Uroš  ; Correia, Ana; Jordão, AntónioPoglavlje u monografiji
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2023The impact of Quercus pubescens wood chips on chemical and sensory characteristics of a Serbian Kadarka red wine during aging: A comparison with other oak species (Q. petraea, Q. alba, and Q. pyrenaica)Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Correia, Ana; Jordão, AntónioNaučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2023Storage of a white wine with different untoasted wood species: impact on the chemical composition and sensory characteristicsCorreia, Ana; Miljić, Uroš  ; Jordao, AntonioNaučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2022Polyphenol profile and antioxidant activity of wines from domestic grape varieties Crna tamjanika and FrankovkaBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2022Bioethanol production from wheat starch milk containing B-type granulesVučurović, Vesna  ; Šereš, Zita  ; Šaranović, Žana; Filipović, Jelena  ; Filipović, Vladimir  ; Puškaš, Vladimir  ; Miljić, Uroš  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2022PolyphenolsCvejić, Jelena  ; Krstonošić Atanacković, Milica  ; Mikulić, Mira  ; Miljić, Uroš  Poglavlje u monografiji
14documentMNO za medicinske nauke (28.02.2024.)
M14 - Monografska studija/poglavlje u knjizi M12
2022Polyphenol composition and antioxidant activity of Probus and Prokupac red wines from SerbiaBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  ; Pezo, Lato  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2022Elderberry (Sambucus nigra L.) wine as a novel potential functional food productTerzić, Milena  ; Majkić, Tatjana  ; Beara, Ivana  ; Zengin, Gökhan; Miljić, Uroš  ; Đurović, Saša  ; Mollica, Adriano; Radojković, Marija  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2022Terpene profiling of white wine made of regional grape variety- grašacPuškaš, Vladimir  ; Miljić, Uroš  ; Antić, Igor  ; Buljovčić, Maja  ; Živančev, Jelena  ; Đurišić-Mladenović, Nataša  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021Elderberry wine as a new potential product of functional foodVujanović, Milena  ; Majkić ,Tatjana  ; Beara, Ivana  ; Miljić, Uroš  ; Đurović, Saša  ; Radojković, Marija  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021Utilization of wastewaters from red wine technology for xanthan production in laboratory bioreactorTrivunović, Zorana  ; Mitrović, Ivana  ; Puškaš, Vladimir  ; Bajić, Bojana  ; Miljić, Uroš  ; Dodić, Jelena  Naučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2021The Impact of Enological Products for Tartaric Stabilization on Wine FilterabilityPuskaš, Vladimir  ; Miljić, Uroš  ; Vučurović, Vesna  Naučni članak
23M23 - Međunarodni časopis kategorije M23
2021Voćna vina od šljiva, proizvodnja i karakterizacijaMiljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  Udžbenik
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.