Rezultati 1-20 od 190
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2023High cell density cultivation of Bacillus subtilis NCIM 2063: Modeling, optimization and a scale-up procedureStamenkovic-Stojanovic, Sandra  ; Karabegovic, Ivana  ; Danilovic, Bojana  ; Mancic, Stojan  ; Lazic, Miodrag Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2022The effect of thermal processing on the content and antioxidant capacity of free and bound phenolics of cookies enriched by nettle (Urtica dioica L.) seed flour and extractMitrović, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Lazić, Miodrag ; Nikolić, Ljubiša  ; Savić, Saša  ; Pešić, Mirjana  ; Šimurina, Olivera  ; Stojanović Krasić, Marija  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2022Antimicrobial activity and overall sensory acceptance of fermented goat whey beverage: Process conditions optimization using response surface approachIvana Karabegović  ; Sandra Stamenković-Stojanović  ; Miodrag Lazić ; Natalija Đorđević  ; Bojana Danilović  Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2022Oenological Characterization of Native Hanseniaspora uvarum StrainsStojan Mančić  ; Sandra Stamenković Stojanović  ; Bojana Danilović  ; Natalija Djordjević  ; Malićanin, Marko  ; Miodrag Lazić ; Ivana Karabegović  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2022Pre-Fermentative Cold Maceration and Native Non-Saccharomyces Yeasts as a Tool to Enhance Aroma and Sensory Attributes of Chardonnay WineMarko Malićanin  ; Bojana Danilović  ; Sandra Stamenković Stojanović  ; Dragan Cvetković  ; Miodrag Lazić ; Ivana Karabegović  ; Dragiša Savić  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2022Microencapsulated biofertilizer formulation: product development and effect on growth of green pepper seedlingsStojanović, Sandra Stamenković  ; Karabegović, Ivana  ; Danilović, Bojana  ; Nedović, Viktor  ; Kalušević, Ana; Mančić, Stojan  ; Lazić, Miodrag Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2022Insight into the Aroma Profile and Sensory Characteristics of ‘Prokupac’ Red Wine Aromatised with Medicinal HerbsLakićević, Svetlana H.; Karabegović, Ivana T.  ; Cvetković, Dragan J.  ; Lazić, Miodrag L. ; Jančić, Rade; Popović-Djordjević, Jelena B.  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2022Native Non-Saccharomyces Yeasts as a Tool to Produce Distinctive and Diverse Tamjanika Grape WinesKarabegović, Ivana  ; Malicanin, Marko  ; Popović, Nikola  ; Stamenkovic Stojanović, Sandra  ; Lazić, Miodrag ; Stanojević, Jelena  ; Danilović, Bojana  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2021Fermentative Potential of Native Yeast Candida famata for Prokupac Grape Must FermentationMančić, Stojan  ; Danilović, Bojana  ; Malićanin, Marko  ; Stamenković Stojanović, Sandra  ; Nikolić, Nada  ; Lazić, Miodrag ; Karabegović, Ivana  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2021Potential of non-Saccharomyces</i> yeast for improving the aroma and sensory profile of Prokupac red wineKarabegović, Ivana  ; Malićanin, Marko  ; Danilović, Bojana  ; Stanojević, Jelena  ; Stamenković, Stojanović Sandra  ; Nikolić, Nada  ; Lazić, Miodrag Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2020Bacillus subtilis NCIM2063 batch cultivation: The influence of the substrate concentration and oxygen transfer rate on the biomass yieldStamenković Stojanović, Sandra  ; Karabegović, Ivana  ; Beškoski, Vladimir  ; Nikolić, Nada  ; Lazić, Miodrag Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2020An insight into chemical composition and bioactivity of 'Prokupac' red wineLakicević, Svetlana H.; Popović-Djordjević, Jelena  ; Pejin, Boris  ; Djordjević, Aleksandra S.  ; Matijašević, Saša  ; Lazić, Miodrag L. Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2020Nettle (Urtica dioica L.) seeds as a source of free and bound phenolics: The antioxidant, antimicrobial activity and the compositionMitrović, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Danilović, Bojana  ; Lazić, Miodrag ; Nikolić, Ljubiša  Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2020pH control and the production of extracellular dextransucrase by Leuconostoc mesenteroides (vol 7, pg 25, 1998)Lazic, Miodrag L ; Veljkovic, Vlada B ; Savic, Dragisa S  ; Rutic, DJ; Vucetic, JI; Vrvic, Miroslav M Ostalo
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2020CHARACTERIZATION OF FREE AND INSOLUBLE-BOUND PHENOLICS OF CHIA (Salvia hispanica L.) SEEDSMitrović, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Lazić, Miodrag ; Stojanović, Gordana  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2019A comparison between wheat and different kinds of corn flour based on minerals, free phenolic acid composition and antioxidant activityNikolić, Nada  ; Mitrović, Jelena  ; Ivana Karabegović  ; Savić, Saša  ; Sanja Petrović  ; Lazić, Miodrag ; Stojanović, Gordana  Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2019Bacillus based microbial formulations: Optimization of the production processStamenković Stojanović, Sandra  ; Karabegović, Ivana  ; Beškoski, Vladimir  ; Nikolic, Nada  ; Lazic, Miodrag Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2019Formulation of refreshing non-alcoholic beverage with extracts of medicinal plantsĐorđević, Sofija M.  ; Dragana Stanisavljević; Marina Milenković  ; Karabegović, Ivana T.  ; Miodrag Lazić ; Milena Nikolova; Dragan VeličkovićNaučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2018Leskovačka spržaIlic-Stojanovic, Snezana  ; Lazić, Miodrag ; Bojović, VladimirOstalo
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018RSM approach for modeling and optimization of microwave-assisted extraction of chokeberrySimić, Valentina; Stojičević, Saša; Veličković, Dragan; Nikolić, Nada  ; Lazić, Miodrag ; Karabegović, Ivana  Naučni članak
51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja