Резултати 1-20 од 147
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Rheological Properties and Sensory Profile of Yoghurt Produced with Novel Combination of Probiotic CulturesIlić, Nebojša  ; Belović, Miona  ; Memiši, Nurgin; Pestorić, Mladenka  ; Škrobot, Dubravka  ; Pezo, Lato  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Sanz, Yolanda; Brouzes, JeromeНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Optimizacija ekstrakcije DNK iz različitih biljnih matriksa u cilju precizne detekcije prisustva GMO u hrani biljnog poreklaJevtić-Mučibabić, Rada  ; Kovač, Renata  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Biotechnological Utilization of Agro-Industrial Residues and By-Products—Sustainable Productionof BiosurfactantsVučurović, Damjan  ; Bajić, Bojana  ; Trivunović, Zorana  ; Dodić, Jelena  ; Zeljko, Marko  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Dodić, Siniša  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Inkrustiranje semena paštrnakaĆurčić, Nataša  ; Kovač, Renata  ; Bajić, (Jakšić) Aleksandra  ; Ubiparip, Samek Dragana  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Ćurčić, Živko  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Optimization of Aspergillus awamori biomass production on brewer’s spent grainJevtić-Mučibabić, Rada  ; Vučurović, Damjan  ; Bajić, Bojana  ; Ilić, Nebojša  ; Marić, Aleksandar  ; Perović, Lidija  ; Dodić, Siniša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Fermentation efficiency of intermediates and by-product of sugar beet processingJevtić-Mučibabić, Rada  ; Bajić, Bojana  ; Vučurović, Damjan  ; Dodić, Siniša  ; Perović, Lidija  ; Cvetković, Biljana  ; Ćurčić, Nataša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Biotechnological Production of Sustainable Microbial Proteins from Agro-Industrial Residues and By-ProductsBajić, Bojana  ; Vučurović, Damjan  ; Vasić, Đurđina; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Dodić, Siniša  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023The influence of the fermentation process on white cabbage bioactive compounds – study of polyphenols, l-ascorbic acid and organic acidsCvetković, Biljana  ; Filipčev, Bojana  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Šimurina, Olivera  ; Nježić, Zvonko  ; Ubiparip, Samek Dragana  ; Ilić, Nebojša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Formulacija voćnog soka sa merenim parametrima antioksidativnostiCvetković, Biljana  ; Travičić, Vanja  ; Kojić, Jovana  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Cvanić, Teodora  ; Saveljić, Anja  ; Pezo, Lato  ; Čanadanović-Brunet, Jasna  ; Ilić, Nebojša  Техничко решење
82documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (29.03.2024.)
M82 - Ново техничко решење (метода) примењено на нац. нивоу
2022Physicochemical and nutritional properties of chokeberry pomaceCvetković, Biljana  ; Kojić, Jovana  ; Šimurina, Olivera  ; Perović, Lidija  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Miljanić (Krulj), Jelena  ; Ilić, Nebojša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Effect of freeze-drying on long-term storage and nutritional characteristics of sugar beet molassesPerović, Lidija  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Krulj, Jelena  ; Đermanović, Branislava  ; Kojić, Jovana  ; Cvetković, Biljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Bioethanol Production from Spent Sugar Beet Pulp—Process Modeling and Cost AnalysisVučurović, Damjan  ; Bajić, Bojana  ; Vučurović, Vesna  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Dodić, Siniša  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021The effect of extrusion conditions on the bulk density of spelt wholegrain snack productKojić, Jovana  ; Krulj, Jelena  ; Peić Tukuljac, Lidija  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Cvetković, Biljana  ; Kojić, Predrag  ; Ilić, Nebojša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Sugar beet pulp as biosorbent for molassigenic metals: batch biosorption and desorption studiesPeić Tukuljac, Lidija  ; Krulj, Jelena  ; Maravić, Nikola  ; Šereš, Zita  ; Kojić, Jovana  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ; Cvetković, Biljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Shelf-life study of osmodehydrated white cabbage packaged in modified atmosphere: A mathematical approachCvetković, Biljana  ; Pezo, Lato  ; Šuput, Danijela  ; Lončar, Biljana  ; Šimurina, Olivera  ; Filipčev, Bojana  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020SPELTIN OBROK BOGAT PROTEINIMA I VLAKNIMAŠimurina, Olivera  ; Filipčev, Bojana  ; Čolović, Radmilo ; Mišan, Aleksandra  ; Pojić, Milica  ; Bodroža-Solarov, Marija  ; Mandić, Anamarija  ; Pestorić, Mladenka  ; Sakač, Marijana  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  ;
Plavšić, Dragana  ;
Техничко решење
82documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (30.07.2020.)
M82 - Ново техничко решење (метода) примењено на нац. нивоу
2020Optimization of the simultaneous production of cellulase and xylanase by submerged and solid-state fermentation of wheat chaffJovanović, Mirjana; Vučurović, Damjan  ; Bajić, Bojana  ; Dodić, Siniša  ; Vlajkov, Vanja  ; Jevtić-Mučibabić, Rada  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Sadržaj slobodnih aminokiselina uzoraka meda sa teritorije VojvodineSakač, Marijana B.  ; Jovanov, Pavle T.  ; Marić, Aleksandar Z.  ; Tomičić, Zorica M.  ; Tamara Dapčević-Hadnađev  ; Rada Jevtić-Mučibabić  ; Milićević, Nataša M.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020The rheological properties of wheat dough containing zeolite residueBodroza-Solarov, Marija  ; Rajić, Nevenka  ; Pezo, Lato  ; Kojić, Jovana  ; Krulj, Jelena  ; Filipčev, Bojana  ; Jevtić-Mucibabić, Rada  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020BEZGLUTENSKI KEKS POVEĆANE - NUTRITIVNE VREDNOSTIFilipčev, Bojana V.  ; Šimurina, Olivera D.  ; Mišan, Aleksandra Č.  ; Šarić, Bojana M.  ; Jevtić-Mučibabić, Rada C.  ; Pestorić, Mladenka V.  ; Kos, Jovana J.  Техничко решење
Мп категорија ће бити приказана накнадно.