Резултати 1-20 од 210

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2023Putative application of Najas marina L. extracts as a source of bioactive compounds and their antioxidant, antimicrobial, antibiofilm, and genotoxic properties (✓)Radojevic, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Milošević-Đorđević, Olivera  ; Tubić Vukajlović, Jovana  ; Rasic Markovic, Aleksandra  ; Grujičić, Darko  ; Ciric, Andrija  ; Đelić, Gorica  ; Topuzovic, Marina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022PROBIOTIC POTENTIAL OF LACTOBACILLUS ANDLEUCONOSTOC STRAINS ISOLATED FROM TRADITIONAL SPONTANEOUSLY FERMENTED SHEEP HAMPetrović, Ružica; Ilić P.; Mladenovic, Katarina  ; Djilas, Milan; Tanackov I.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022UNEXPLORED BIOLOGICAL PROPERTIES AND PHYTOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF METHANOLIC EXTRACTS OF ACHILLEA AGERATIFOLIA SUBSP. SERBICA (NYMAN) HEIMERL (✓)Radojevic, Ivana  ; Mladenovic, Katarina  ; Čomić, Ljiljana ; Rakovic, Ivana  ; Milošević-Đorđević, Olivera  ; Grujičić, Darko  ; Markovic, Aleksandra  ; Tubić Vukajlović, Jovana  ; Đelić, Gorica  ; Topuzovic, Marina  ;
Mihailović, Nevena  ;
Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021The probiotic potential and evaluation of the safety aspects of Enterococcus sp. strains isolated from traditionally made Serbian cheeseGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021The phytochemical composition and biological activities of different types of extracts of Achillea ageratifolia subsp. serbica (✓)Radojević, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Comic, Ljiljana ; Dekic, Milan  ; Đelić, Gorica  ; Mihailovic, Nevena  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Lactobacillus curvatus from fermented sausages as new probiotic functional foods (✓)Petrović Žugić, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Probiotic potential of autochthone microbiota from dry-rippened sheep ham (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Allium ursinum sos (originalni proizvod): mikrobiološka ispravnost i antimikrobna svojstva (✓)Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Petrovic Nevena  ; Kosanic Marijana  ; Comic Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Tolerance of autochthonous lactic acid bacteria to different processing conditions in vitroGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020CONTRIBUTION TO THE KNOWLEDGE ABOUT THE PRESENCE AND ROLE OF ENTEROBACTER GERGOVIAE IN SENSORY CHARACTERISTICS OF DAIRY PRODUCTSMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana R Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2020Antimicrobial activity of Indian meal moth silk, Plodia interpunctella (✓)Stefanović, Olgica  ; Vukajlović, Filip  ; Mladenović, Tamara  ; Predojević, Dragana  ; Čomić, Ljiljana ; Pesic, Snezana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Synthesis, characterization and antimicrobial activity of palladium(II) complexes with O,O'-dialkyl esters of (S,S)-ethylenediamine-N,N'-di-(3,3′-1H-indol-3yl)-propionic acid (✓)Jovičić Milić, Sandra  ; Jevtić, Verica V.  ; Stojković, Danijela  ; Petrović, Đorđe S.  ; Avdović, Edina  ; Marković, Zoran  ; Radojević, Ivana D.  ; Čomić, Ljiljana ; Mladenović, Violeta  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Evaluacija antimikrobne aktivnosti kantarionovog ulja poreklom sa planine Goč (Srbija) (✓)Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Petrovic Nevena  ; Kosanic Marijana  ; Čomic Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020The ability to use sugars and sugar substitutes as prebiotics by Serbian autochthonous lactic acid bacteriaGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020Detection of enzymes produced by lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian cheese and their role in the formation of its specific flavor (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020Antibacterial and antioxidant activity of wild-growing Angelica species (Apiaceae) from Balkan Peninsula against human pathogenic bacteria: ‘in honor of famous natural historian Dr Josif Pančić (1814-1888)’ (✓)Stankovic, Nevena  ; Mihajilov-Krstev T.  ; ZlatkoviĆ B.  ; Stankov Jovanovic, Vesna  ; Kocic B.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020The hydrophobicity of enterobacteria and their co-aggregation with Enterococcus faecalis isolated from Serbian cheese (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Nikodijević, Danijela  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Assessment of safety aspect and probiotic potential of autochthonous Enterococcus faecium strains isolated from spontaneous fermented sausage (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Synthesis, spectroscopic characterization, biological activity, DFT and molecular docking study of novel 4-hydroxycoumarine derivatives and corresponding palladium(II) complexesAvdović, Edina  ; Milanović, Žiko  ; Živanović, Marko  ; Šeklić, Dragana  ; Radojević, Ivana D.  ; Čomić, Ljiljana R. ; Trifunović, Srećko R.  ; Amić, Ana; Marković, Zoran  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Broth depending production of extracellular enzymes by enterobacteria isolated from dairy food (Serbian cheese) (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја

Резултати 1-20 од 210