Истраживачи

Резултати 1-20 од 100
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2025Biotechnological Tools for the Production of Low-FODMAP Wholegrain Wheat and Rye Cookies and CrackersTorbica, Aleksandra  ; Filipčev, Bojana  ; Vujasinović, Vesna  ; Miljić, Uroš  ; Radivojević, Goran  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Научни чланак
21M21 - Водећи међународни часопис категорије M21
2025Successful Strategy in Creating Low-FODMAP Wholegrain Bread-Simple and GlobalTorbica, Aleksandra  ; Vujasinović, Vesna  ; Miljić, Uroš  ; Radivojević, Goran  ; Filipčev, Bojana  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Научни чланак
21M21 - Водећи међународни часопис категорије M21
2025Profile and content of fermentable oligo-, di-, monosaccharides, and polyols (FODMAP) compounds in wheat and rye wholegrain foodsTorbica, Aleksandra  ; Miljić, Uroš  ; Todorić, Olja  ; Belović, Miona  ; Erceg, Tamara  ; Miljić, Milorad  ; Radosavljević, Miloš  Научни чланак
21aM21a - Водећи међународни часопис категорије M21a
2024Comparison of polyphenolic composition, antioxidant activity, and sensory characteristics of Merlot wine aged in oak (Quercus petraea) barrels from Serbia and FranceBrunet, Sara  ; Lukajić, Srđan; Miljić, Uroš  ; Vulić, Jelena  ; Puškaš, Vladimir  ; Kojić, Jovana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Fungal mycelium: Innovations in 3D bioprinting and yeast cell immobilizationBrunet, Sara  ; Odanović, Mirjana; Birgermajer, Slobodan  ; Miljić, Uroš  ; Kojić, Jovana  ; Jaćimović, Nevena  ; Janjušević, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Effects of aging in serbian oak (Quercus petraea) barrels on the polyphenol composition and antioxidant axtivity of red wineBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Rajović, Jovana  ; Vulić, Jelena  ; Puškaš, Vladimir  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024FODMAPs content in bread - screening of the Serbian marketTorbica, Aleksandra  ; Radosavljević, Miloš  ; Miljić, Milorad  ; Miljić, Uroš  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The impact of Quercus pubescens wood chips on chemical and sensory characteristics of a Serbian Kadarka red wine during aging: A comparison with other oak species (Q. petraea, Q. alba, and Q. pyrenaica)Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Correia, Ana; Jordão, AntónioНаучни чланак
22M22 - Међународни часопис категорије M22
2023Adaptability of Different International Grape Varieties in Diverse Terroirs: Impact on Grape and Wine CompositionOtto, Tatiane; Botelho, Renato; Biasi, Luiz; Miljić, Uroš  ; Correia, Ana; Jordão, AntónioПоглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Storage of a white wine with different untoasted wood species: impact on the chemical composition and sensory characteristicsCorreia, Ana; Miljić, Uroš  ; Jordao, AntonioНаучни чланак
21M21 - Водећи међународни часопис категорије M21
2022Elderberry (Sambucus nigra L.) wine as a novel potential functional food productTerzić, Milena  ; Majkić, Tatjana  ; Beara, Ivana  ; Zengin, Gökhan; Miljić, Uroš  ; Đurović, Saša  ; Mollica, Adriano; Radojković, Marija  Научни чланак
21M21 - Водећи међународни часопис категорије M21
2022Polyphenol composition and antioxidant activity of Probus and Prokupac red wines from SerbiaBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  ; Pezo, Lato  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022PolyphenolsCvejić, Jelena  ; Krstonošić Atanacković, Milica  ; Mikulić, Mira  ; Miljić, Uroš  Поглавље у монографији
14documentMNO za medicinske nauke (28.02.2024.)
M14 - Монографска студија/поглавље у књизи М12
2022Polyphenol profile and antioxidant activity of wines from domestic grape varieties Crna tamjanika and FrankovkaBrunet, Sara  ; Miljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Bioethanol production from wheat starch milk containing B-type granulesVučurović, Vesna  ; Šereš, Zita  ; Šaranović, Žana; Filipović, Jelena  ; Filipović, Vladimir  ; Puškaš, Vladimir  ; Miljić, Uroš  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Terpene profiling of white wine made of regional grape variety- grašacPuškaš, Vladimir  ; Miljić, Uroš  ; Antić, Igor  ; Buljovčić, Maja  ; Živančev, Jelena  ; Đurišić-Mladenović, Nataša  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Biological potential of elderberry wineTerzić, Milena  ; Stožinić, Milica  ; Majkić, Tatjana  ; Beara, Ivana  ; Miljić, Uroš  ; Đurović, Saša  ; Radojković, Marija  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Utilization of wastewaters from red wine technology for xanthan production in laboratory bioreactorTrivunović, Zorana  ; Mitrović, Ivana  ; Puškaš, Vladimir  ; Bajić, Bojana  ; Miljić, Uroš  ; Dodić, Jelena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Voćna vina od šljiva, proizvodnja i karakterizacijaMiljić, Uroš  ; Puškaš, Vladimir  Уџбеник
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Utilization of wastewaters from red wine technology for xanthan production in laboratory bioreactorTrivunović, Zorana  ; Mitrović, Ivana  ; Puškaš, Vladimir  ; Bajić, Bojana  ; Miljić, Uroš  ; Dodić, Jelena  Научни чланак
22M22 - Међународни часопис категорије M22