Резултати 1-20 од 67
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2025Sustainable Perspectives of Disposable Tableware: A Systematic ReviewPantovic, Ana; Tomic, Nikola  ; Petrovic, Tanja; Djekic, Ilija V  Научна критика и полемика
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Influence of drinking cups of different materials on emotional and acceptance responses, and perception of sensory attributes of soft drinksTomic, Nikola S  ; Smigic, Nada V  ; Udovicki, Bozidar  ; Djekic, Ilija V  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Confronting Various Quality Perspectives of Paper Straws-Case Study with Generation ZDjekic, Ilija V  ; Petrovic, Tanja; Smigic, Nada  ; Udovicki, Bozidar  ; Tomic, Nikola S  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Possibility of sugar substitution with steviol-glycosides in elderflower liqueur production: consumer acceptance, sugar content, antioxidant activity and phenolic profilePetrovic, Marija S  ; Tomic, Nikola S  ; Mandic, Boris M  ; Mohtar, Wan Abd Al Qadr Imad Wan; Krstic, Gordana B  ; Veljovic, Sonja P  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Cumulative risk assessment of dietary exposure of the adult population in Serbia to pesticides that have chronic effects on the thyroid gland through fresh fruits and vegetablesUdovicki, Bozidar  ; Tomic, Nikola  ; Brkic, Dragica  ; Sredojevic, Ana  ; Kaludjerovic, Milica; Spirovic Trifunovic, Bojana  ; Smigic, Nada  ; Djekic, Ilija  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Microbiological Assessment of Dairy Products Produced by Small-Scale Dairy Producers in SerbiaAleksic, Biljana; Udovicki, Bozidar  ; Kovacevic, Jovana; Miloradovic, Zorana N  ; Djekic, Ilija V  ; Miocinovic, Jelena B  ; Tomic, Nikola S  ; Smigic, Nada V  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Challenges in Evaluating Quality of the Serbian Traditional Dairy Product KajmakAleksic, Biljana; Djekic, Ilija  ; Smigic, Nada  ; Miloradovic, Zorana  ; Tomic, Nikola  ; Miocinovic, Jelena  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2023Insights into proteolysis, textural evolution, microstructural changes and sensory attributes of white brined cheese from frozen-stored caprine milkKljajević, Nemanja  ; Miloradović, Zorana  ; Miočinović, Jelena  ; Pavlović, Vladimir  ; Tomić, Nikola  ; Jovanović, SnežanaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023“Zero Residue” Concept—Implementation and Certification ChallengesDjekic, Ilija  ; Smigic, Nada  ; Udovicki, Bozidar  ; Tomic, Nikola  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Prevention and practical strategies to control mycotoxins in the wheat and maize chainŠmigić, Nada  ; Tomić, Nikola  ; Udovički, Božidar  ; Đekić, Ilija  ; Rajković, Andreja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Temperature profile and hygiene in household refrigerators in Belgrade, Serbia and their relation to consumers food safety knowledge and characteristics of the refrigeratorsJovanović, Jelena; Đekić, Ilija  ; Šmigić, Nada  ; Tomić, Nikola  ; Rajković, Andreja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Evaluation of ultraviolet irradiation effects on Aspergillus flavus and Aflatoxin B1 in maize and peanut using innovative vibrating decontamination equipmentUdovički, Božidar  ; Stanković, Slavica  ; Tomić, Nikola  ; Đekić, Ilija  ; Šmigić, Nada  ; Špirović Trifunović, Bojana  ; Milićević, Dragan  ; Rajković, Andreja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Senzorna analiza hrane - [udžbenik]Tomić, Nikola S.  Уџбеник
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of CheeseMiloradović, Zorana  ; Tomić, Nikola  ; Kljajević, Nemanja  ; Lević, Steva  ; Pavlović, Vladimir  ; Blažić, Marijana; Miočinović, Jelena  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Formulation of novel liqueurs from juice industry waste: Consumer acceptance, phenolic profile and preliminary monitoring of antioxidant activity and colour changes during storagePetrović, Marija  ; Veljović, Sonja  ; Tomić, Nikola  ; Zlatanović, Snežana  ; Tosti, Tomislav  ; Vukosavljević, Predrag  ; Gorjanović, Stanislava  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Risk assessment of dietary exposure to aflatoxin B1 in SerbiaUdovički, Božidar  ; Tomić, Nikola  ; Spirović Trifunović, Bojana; Despotović, Saša  ; Jovanović, Jelena; Jacxsens, Liesbeth; Rajković, Andreja  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2020Supercritical CO2 Drying of Red Bell PepperZambon, Alessandro; Tomić, Nikola  ; Đekić, Ilija  ; Hofland, Gerard; Rajković, Andreja  ; Spilimbergo, SaraНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Comparison of Supercritical CO2-Drying, Freeze-Drying and Frying on Sensory Properties of BeetrootTomić, Nikola  ; Đekić, Ilija  ; Hofland, Gerard; Šmigić, Nada  ; Udovički, Božidar  ; Rajković, Andreja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Challenging chemical and quality changes of supercritical Co-2 dried apple during long-term storageTomić, Nikola  ; Đekić, Ilija  ; Zambon, Alessandro; Spilimbergo, Sara; Bourdoux, Simeon; Holtze, Emma; Hofland, Gerard; Sut, Stefania; Dall'Acqua, Stefano; Šmigić, Nada  ;
Udovički, Božidar  ; Rajković, Andreja  ;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Exposure assessment of adult consumers in Serbia, Greece and Croatia to deoxynivalenol and zearalenone through consumption of major wheat-based productsĐekić, Ilija  ; Udovički, Božidar  ; Gajdos-Kljusurić, Jasenka; Papageorgiou, Maria; Jovanović, J.; Giotsas, C.; Djugum, Jelena; Tomić, Nikola  ; Rajković, Andreja  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису