еНаука - преглед
Преглед према Аутор Raspor, Peter
Приказ резултата 1 до 20 од 41
следеће >
Година | Наслов | Аутор(и) | Тип резултата | Мп-кат. |
---|---|---|---|---|
2017 | Adhesion of Candida glabrata to polystyrene surface is effected by probiotic yeast![]() | Tomičić, Zorica M. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Adhesion of Candida spp. and Pichia spp. to stainless steel surfaces under various growth conditions![]() | Tomičić, Ružica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2017 | Adhesion of Candida spp. and pichia spp. to wooden surfaces![]() | Tomičić, Ružica ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису |
2017 | Adhesion of Candida spp. to various surfaces is influenced by yeast cell hydrophobicity![]() | Tomičić, Ružica M. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2022 | Antifungal and anti-adhesion activity of plant extracts and essential oils against Candida spp. and Pichia spp.![]() | Tomičić, Zorica ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2022 | Antifungal and antibiofilm activity of plant extracts against yeast Candida albicans, Candida glabrata and Pichia membranifacien![]() | Tomičić, Ružica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2022 | Antifungal and antibiofilm activity of plant extracts against yeast Candida albicans, Candida glabrata and Pichia membranifaciens![]() | Tomičić, Ružica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2012 | Antimicrobial activity of phenolic extracts from oil leaves and grape skins and seeds![]() | Pajin, Biljana ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2012 | Antimicrobial activity of phenolic extracts from olive leaves and grape skins and seeds - Impact of encapsulation | Tadić, Đorđe; Čadež, Neža; Ota, Ajda; Butinar, Bojan; Trošt, Kajetan; Pajin, Biljana ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2017 | Candida glabrata: Novel view on treating yeast infections![]() | Raspor, Peter; Tome, Miha; Tomičić, Ružica M. ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Carob flour addition improves microbiological stability of bread![]() | Luskar, Lucija; Avbelj, Martina; Šoronja-Simović, Dragana ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Carob flour and sugar beet fiber as functional additives in bread![]() | Šoronja-Simović, Dragana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2015 | Cell surfaces hydrophobicity create potential for yeast Candida spp. and Pichia spp. to adhere to different surfaces![]() | Tomičić, Ružica ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Characterisation of the yeast and mould biota in traditional white pickled cheeses by culture-dependent and independent molecular techniques | Šuranská, Hana; Raspor, Peter; Uroić, Ksenija; Golić, Nataša ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2016 | Detection of Bioactive Compounds in Plants and Food Products![]() | Tumbas, Vesna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Поглавље у монографији | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2022 | Essential oils as antimicrobial and anti-adhesion agents against bacteria Salmonella Typhimurium and Staphylococcus aureus, and yeasts Candida albicans and Saccharomyces cerevisiae![]() | Tomičić, Zorica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2018 | Estimation of dietary habits and physical activity among young population in Vojvodina: BMI-for-age approach![]() | Šereš, Zita ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2015 | Evaluation of autochthonous lactic acid bacteria as starter cultures for production of white pickled and fresh soft cheeses![]() | Terzić-Vidojević, Amarela ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Gregurek, Ljerka; Šušković, Jagoda; Raspor, Peter; Topisirović, Ljubiša;
| Научни чланак | 21M21 - Рад у врхунском међ. часопису |
2013 | Evaluation of lactic acid bacteria and yeast diversity in traditional white pickled and fresh soft cheeses from the mountain regions of Serbia and lowland regions of Croatia | Golić, Nataša ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2015 | Evaluation of probiotic potential of yeasts isolated from traditional cheeses manufactured in Serbia and Croatia![]() | Zivkovic, Milica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |