Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2020 TO 2028]

Резултати 21-40 од 54

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Duvan chvarci: Product characterization and comparison between traditional and industrial production (✓)Grujović, Mirjana  ; Žugić Petrović, Tanja; Mladenović, Katarina  ; Tomović, Vladimir  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Characterization of bacterial isolates from tailings pond wastewater (✓)Ivana Radojevic  ; Katarina Cirkovic  ; Mirjana Grujovic  ; Katarina Mladenovic  ; Aleksandar Ostojic  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Effects of Laetiporus sulphureus on Viability of HeLa Cells in Co-Culture System with Saccharomyces boulardii (✓)Arsenijević, Dejan  ; Jovanović, Milena  ; Pecić, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Marković, Katarina  ; Šeklić, Dragana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Autohtona mikrobiota tradicionalnog kozijeg sa sa područija Šumadije (✓)Mladenović Katarina  ; Mirjana Grujović  ; Žugić Petrović Tanja; Kocić-Tanackov SuncicaОстало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Grape stalks as a source of antioxidant and antimicrobial substances and their potential application (✓)Radojevic, Ivana  ; Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Vasić, Sava Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Green Synthesis of Silver Nanoparticles Using A. eupatoria extract in certain conditions (✓)Katarina G Marković  ; Ana S. Kesić  ; Mirjana Ž Grujović  ; Zoran S Markovic  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Lactobacillus curvatus from fermented sausages as new probiotic functional foods (✓)Petrović Žugić, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021The phytochemical composition and biological activities of different types of extracts of Achillea ageratifolia subsp. serbica (✓)Radojević, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Comic, Ljiljana ; Dekic, Milan  ; Đelić, Gorica  ; Mihailovic, Nevena  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021The probiotic potential and evaluation of the safety aspects of Enterococcus sp. strains isolated from traditionally made Serbian cheeseGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Phenolic Profile and Effects of Edible Mushroom Laetiporus sulphureus Extract on Cervical Cancer Cell Line (✓)Milena Jovanović; Mirjana Grujović  ; Katarina Mladenović  ; Milan Mitić  ; Jelena Nikolić  ; Nevena Milivojević  ; Dragana Šeklić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Enterobacteriaceae in food safety with an emphasis on raw milk and meat (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Tkalec, V. Jaki; Stefanović, Olgica  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Quality assessment, antimicrobial activity organic sunflower honey and use of MALDI-TOF mass spectrometry for the identification bacteria isolated from honeyMilosavljevic S; Yugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Grujović, Mirjana Ž.  ; Kolasinac Stefan  ; Orovic DНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021CONSUMPTION OF RAW WATER – THE HEALTH RISKS RELATED TO THE PRESENCE OF HEAVY METALS AND „ESCHERICHIA COLI“ (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Simić, Zoran  ; Đuretanović, Simona  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Serbian Traditional Goat Cheese: Physico-Chemical, Sensory, Hygienic and Safety Characteristics (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Bulut, Sandra  ; Iličić, Mirela  ; Degenek, Jovana  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020The ability to use sugars and sugar substitutes as prebiotics by Serbian autochthonous lactic acid bacteriaGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020Adhesive ability of the species from genus Klebsiella and their co-aggregation ability with Enterococcus faecalisMladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Nikodijevic DanijelaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Evaluacija antimikrobne aktivnosti kantarionovog ulja poreklom sa planine Goč (Srbija) (✓)Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Petrovic Nevena  ; Kosanic Marijana  ; Čomic Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Traditionally made red wines produced from an autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant and biological potential (✓)Čomić, Ljiljana ; Radojevic, Ivana  ; Vasić, Sava ; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Traditionally made red wines produced from an autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant potential (✓)Čomić, Ljiljana ; Radojević, Ivana  ; Vasić, Sava ; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Broth depending production of extracellular enzymes by enterobacteria isolated from dairy food (Serbian cheese) (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја

Резултати 21-40 од 54