Истраживачи



Филтрирано по:
Тип:  Научни чланак

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2023The influence of different enzymatic preparations and skin contact time on aromatic profile of wines produced from autochthonous grape varieties Krstač and Žižak: Scientific paper (✓)Madžgalj, Valerija; Petrović, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Maraš, Vesna; Sofrenić, Ivana  ; Tešević, Vele  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2023The Influence of Cabernet Sauvignon Ripeness, Healthy State and Maceration Time on Wine and Fermented Pomace Phenolic Profile (✓)Lisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš  ; Milenković, Danijela ; Čebela, Maria  ; Vuković, Gorica  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Protective Effects of Fruit Wines against Hydrogen Peroxide—Induced Oxidative Stress in Rat Synaptosomes (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Milenković, Danijela ; Medić, Branislava  ; Krstić, Danijela  ; Petrović, Aleksandar  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived wines (✓)Lisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2019The effects of Prokupac variety clones and vinification method on the quantity of resveratrol in wine (✓)Petrović, Aleksandar  ; Lisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš D.  ; Marković, Nebojša  ; Matijašević, Saša  ; Cvejić, Jelena M.  ; Atanacković, Milica  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2019Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit wines (✓)Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Pejin, Boris  ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Pejin, Boris  ; Vasić, Vesna  ; Čakar, Mira  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Differentiation of wines made from berry and drupe fruits according to their phenolic profiles (✓)Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Janković, Milan; Pejin, Boris  ; Vajs, Vlatka E ; Čakar, Mira  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Nutritional and lifestyle habits of European pharmacy undergraduate studentsČakar, Uroš  ; Šobajić, Slađana  ; Vidović, Bojana  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2017Fruit Wines Inhibitory Activity Against alpha-Glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris  ; Nastasijević, Branislav  ; Marković, Bojan  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2017Nine things about great pharmacists and great discoveriesČakar, Uroš D.  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Phenolic profile of some fruit wines and their antioxidant propertiesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka ; Milovanović, Miodrag M.; Zeravik, Jiri; Djordjević, Brizita I.  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису