Резултати 1-20 од 342
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2025The effect of thermal treatments on nutritional composition, bioactive compounds and texture of orange-fleshed sweet potato and pumpkinCvetković, Biljana  ; Šimurina, Olivera  ; Đerić, Nataša  ; Matić, Milana  ; Mitrović, Jelena; Đorđević, Miljana  ; Belović, Miona  ; Filipčev, Bojana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2024Retention of Phytochemical Compounds and Antioxidative Activity in Traditional Baked Dish “proja” Made from Pigmented MaizeŠimurina, Olivera  ; Filipčev, Bojana  ; Kiprovski, Biljana  ; Nježić, Zvonko  ; Janić Hajnal, Elizabet  ; Đalović, Ivica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Pasta with rye flour and rich in omega-3 fatty acidsFilipčev, Bojana  ; Šimurina, Olivera  ; Janić, Hajnal Elizabet  ; Rakita, Slađana  ; Belović, Miona  ; Cvetković, Biljana  ; Ubiparip, Samek Dragana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Evaluation of the solvent effect on the extraction and antioxidant activity of phenolic compounds from the nettle (Urtica dioica L.) seeds: application of PCA and regression analysesMitrovic, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Savić, Saša  ; Petrović, Sanja  ; Pešić, Mirjana  ; Olivera Šimurina  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Physical properties of cookies formulated with nettle (Urtica Dioica L.) seeds: color, textural and sensory evaluationMitrovic, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Olivera Šimurina  ; Bojana Filipčev  ; Danilović, Bojana  ; Pešić, Mirjana  Конференцијски рад
34documentПредлог:
Univerzitet u Nišu, Tehnološki fakultet
M34 - Саопштење са међ. скупа штампано у изводу
2024NATURAL BLUE SPIRULINA (SPIRULINA PLATENSIS) IN A NEW FRUIT JUICE DESIGNCvetković, Biljana  ; Lazarević, (Gubić) Jasmina  ; Belović, Miona  ; Šimurina, Olivera  ; Penić, Mirjana; Radivojević, Goran  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024VOĆNI SOK NUTRITIVNO OBOGAĆEN MIKROALGAMACvetković, Biljana  ; Lazarević, (Gubić) Jasmina  ; Penić, Mirjana; Belović, Miona  ; Šimurina, Olivera  ; Đorđević, Marijana  ; Đorđević, Miljana  ; Tomičić, Zorica  ; Jovanović, Aleksandra  Техничко решење
84documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (24.04.2024.)
M84 - Битно побољшано техничко решење на нац. нивоу
2024The power of sour cherry pomace as an ingredient: nutritional profile and antioxidant activity affected by distinguishing drying methodsDjordjević, Miljana  ; Djordjević, Marijana  ; Cvetković, Biljana  ; Belović, Miona  ; Bajić, Aleksandra  ; Bojana Filipčev  ; Olivera Šimurina  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Alfalfa seeds potential in enhancing wheat flour nutritional composition, rheological properties and technological quality of resulting standard and sourdough breadĐorđević, Marijana  ; Spychaj, Radosław; Pejcz, Ewa; Đorđević, Miljana  ; Šereš, Zita  ; Šoronja-Simović, Dragana  ; Šimurina, Olivera  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Introducing alfalfa seed to bread production – evaluation of technological quality and sensory acceptanceDjordjević, Marijana  ; Djordjević, Miljana  ; Ewa Pejcz; Radosław Spychaj; Olivera Šimurina  ; Cvetković, Biljana  ; Bojana Filipčev  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Preliminary study on sensory acceptance of various fruit and vegetable juices enriched with green and blue spirulina powderBelović, Miona  ; Lazarević, (Gubić) Jasmina  ; Šimurina, Olivera  ; Radivojević, Goran  ; Penić, Mirjana; Đorđević, Marijana  ; Cvetković, Biljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Physical properties of cookies enriched with nettle (Urtica dioica L.) seeds: Color, textural and sensory evaluationMitrović, Jelena  ; Nikolić, Nada  ; Karabegović, Ivana  ; Šimurina, Olivera  ; Filipčev, Bojana  ; Danilović, Bojana  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2024Brašno od proklijalog semena lucerke primenjeno u formulaciji pšeničnog hlebaĐorđević, Marijana  ; Đorđević, Miljana  ; Cvetković, Biljana  ; Perović, (Peić Tukuljac) Lidija  ; Davidović, Dejan; Tomić, Jelena  ; Šimurina, Olivera  Техничко решење
82documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (24.05.2024.)
M82 - Ново техничко решење (метода) примењено на нац. нивоу
2024Optimization of the essential oil hydrodistillation from lavender flowers pretreated with triethanolamine:lactic acid deep eutectic solventKostic, Milan  ; Đorđević, Biljana  ; Miladinović, Marija  ; Nježić, Zvonko  ; Olivera Šimurina  ; Stamenković, Olivera  Конференцијски рад
34documentПредлог:
Univerzitet u Nišu, Tehnološki fakultet
M34 - Саопштење са међ. скупа штампано у изводу
2024SNACK PRODUCTS FROM WHOLE-GRAIN RED SORGHUM FLOUR.Janić, Hajnal Elizabet  ; Banjac, Vojislav  ; Radić, Bojana  ; Kos, (rođ. Matić) Jovana  ; Filipčev, Bojana  ; Šimurina, Olivera  ; Cvetković, Biljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Nutritional and physicochemical properties of tomato juice enriched with blue spirulina powderBelović, Miona  ; Lazarević, (Gubić) Jasmina  ; Šimurina, Olivera  ; Radivojević, Goran  ; Penić, Mirjana; Cvetković, Biljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Lisnato pecivo obogaćeno čija semenom i vlaknimaŠoronja-Simović, Dragana  ; Selaković, Anastasija; Zahorec, Jana  ; Petrović, Jovana  ; Pajin, Biljana  ; Lončarević, Ivana  ; Šimurina, Olivera  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Determination of the content of phthalates and phenolic acids in mushy peach and apple juice during storage time: equations and correlationsNikolić, Nada  ; Cakić, Suzana  ; Šimurina, Olivera  ; Pešić, Mirjana  ; Stanojević, Jelena  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Tagliatelle made of whole grain spelt rich in omega-3 fatty acidsOlivera Šimurina  ; Đorđević, Mijana; Đorđević, Miljana  ; Slađana Rakita  ; Belović, Miona  ; Cvetković, Biljana  ; Dragana Ubiparip Samek  ; Mitrovic, Jelena  Конференцијски рад
34documentПредлог:
Univerzitet u Nišu, Tehnološki fakultet
M34 - Саопштење са међ. скупа штампано у изводу
2024Sourdough technology as a strategy to enhance the appearance, texture, and sensory attributes of wheat bread containing non-germinated and germinated alfalfa seedDjordjević, Marijana  ; Djordjević, Miljana  ; Radosław Spychaj; Ewa Pejcz; Janić, Elizabet Hajnal  ; Cvetković, Biljana  ; Olivera Šimurina  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.