еНаука - преглед

Преглед према Аутор Simić, Marijana

Приказ резултата 1 до 20 од 110  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Acrylamide in Corn-Based Thermally Processed Foods: A Review (✓)Žilić, Slađana  ; Nikolić, Valentina  ; Mogol, Burce Atac; Hamzalioglu, Aytul; Tas, Neslihan Goncuoglu; Kocadagli, Tolgahan; Simić, Marijana  ; Gokmen, VuralНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2024Advancing the new research pathways of “nutribreeding” for human and animal nutrition with health benefits (✓)Nikolić, Valentina  ; Perić, Vesna  ; Simić, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Milovanović, Danka; Sarić, BekaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Antioxidant activity, phenolic profile, chlorophyll and mineral matter content of corn silk (Zea mays L): Comparison with medicinal herbs (✓)Zilic, Sladana  ; Janković, Marijana  ; Basic, Zorica  ; Vancetović, Jelena  ; Maksimović, Vuk  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2014Bioactive compounds and its antioxidant capacity in whole grains of wheat, rye, hull-less oat and barley (✓)Janković, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Dodig, Dejan  ; Basić, Zorica  ; Maksimović, Vuk  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Bioactive compounds in cereals and legumes: their antioxidant capacity and health benefitsVančetović, Jelena  ; Perić, Vesna  ; Žilić Slađana  ; Vural Gokmen; Arda Serpen; Marijana Janković  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Bioactive compounds, their bioavailability, thermal stability and relation to antioxidant capacity of maize grainVančetović, Jelena  ; Žilić Slađana  ; Gokmen Vural; Serpen Arda; Akilioglu Gul; Janković Marijana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Black soya bean and black chia seeds as a source of nutrients and bioactive compounds with health benefits (✓)Nikolić, Valentina  ; Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Perić, Vesna  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2019Bread and durum wheat as a source of gluten proteins with high antioxidant capacity (✓)Marijana Simić  ; Žilić, Slađana M.  ; Dejan Dodig  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015Bread wheat flour protein profiles and their relation to the bread-making performanceJanković, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Dodig, Dejan  ; Kandić VesnaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Can the sprouting process applied to wheat improve the contents of vitamins and phenolic compounds and antioxidant capacity of the flour? (✓)Žilić, Slađana  ; Janković, Marijana  ; Basić, Zorica; Hadži-Tašković-Šukalović, Vesna; Maksimović, Vuk  ; Filipović, Milomir  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Cereal grain with low acrylamide formation potential as a raw material for safer cereal-based food products in Serbia (✓)Nikolić, Valentina  ; Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Kravić, Natalija  ; Kandić, Vesna  ; Brankov, Milan  ; Vasić, Marko G.Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2022Changes in techno-functional properties of maize flours induced by dry-heat treatment (✓)Simić, Marijana  ; Nikolić, Valentina  ; Žilić, Slađana  ; Vasić, Marko G.Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Characterization of chemical and bioactive properties of the grain of new inbred maize lines (✓)Nikolić, Valentina  ; Simić, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Kravić, Natalija  ; Babić, Vojka  ; Sečanski, Mile  ; Vančetović, Jelena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Chemical composition, antioxidant properties, and in vitro digestibility of flour and ground hulls of differently coloured oat varieties (✓)Nikolić, Valentina  ; Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Kandić, Vesna  ; Sarić, Beka; Milovanović, Danka; Jovanović, Snežana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Chemical composition, bioactive compounds, antioxidant capacity and stability of floral maize (Zea mays L.) pollen (✓)Žilić, Slađana  ; Janković, Marijana  ; Vančetović, Jelena  ; Maksimović, Vuk  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2020Chemical, rheological and sensory characteristics of sweet spreads made from by-products of soya bean and maize (✓)Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Belović, Miona  ; Škrobot (Jambrec), Dubravka  ; Srdić, Jelena  ; Perić, Vesna  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2023Colored cereals: Food applications (✓)Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Nikolić, Valentina  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Corn silk and pollen as herbal drug and perfect health food (✓)Žilić, Slađana  ; Janković, Marijana  ; Maksimović, Vuk  ; Basić, Zorica  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Corn silk as source of bioactive compounds with potential health benefits (✓)Žilić, Slađana M.  ; Marijana Simić  ; Jelena Vančetović  ; Vuk Maksimović  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024CREDIT Vibes - Twinning green-editing vibes for food (✓)Petrović, Kristina  ; Meglič, Vladimir; Delić, Nenad  ; Kuhar, Antoaneta; Anđelković, Violeta  ; Giortsou, Maria; Simić, Marijana  ; Kopra, Chryssa; Stanković, Slavica  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.