еНаука - преглед

Преглед према Аутор Čakar, Uroš

Приказ резултата 1 до 20 од 103  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21a+M21a+ - Водећи међународни часопис категорије M21a+
2018An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris M.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Analysis of histamine content in selected food products from the Serbian marketĐorđević, Brižita  ; Vidović, Bojana  ; Zrnić, Milica  ; Čakar, Uroš D.  ; Stanković, Ivan  ; Korcok D; Šobajić, Slađana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Analysis of the impact of different fining agents on the phenolic compounds of Cabernet sauvignon winesLisov, Nikolina; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Antioksidantne osobine voćnih vina sa tržišta SrbijeČakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Živković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit winesPetrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Antioxidant, antiradical and in vitro investigation of health properties of sour cherry wineČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Petrović Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Vlatka Vajs; Nastasijević, Branislav J.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Application of oenological tannins in wine technologyPetrović, Aleksandar  ; Madžgalj, Valerija; Čakar, Uroš  ; Živković, NikolinaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Berry fruit wines-phenolic compounds and antioxidant propertiesČakar, Uroš D.  ; Živković, Marijana B.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Black chokeberry-fruit for wine productionČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina; Plavšić, Ivana; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan  ; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Blackberry-promising source of natural active compounds for hyperglycemia preventionČakar, Uroš D.  ; Grozdanić Stanisavljević, Nađa Đ.  ; Aleksandar Petrović; Nastasijević, Branislav J.  ; Vesna Vasic; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Blueberry wine biologically active compounds protect against oxidative stressČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Blueberry wine – a good natural source of phenolic acidsČakar, Uroš D.  ; Petrović Aleksandar; Pejin, Boris M.  ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Can cultivar type influence on antioxidant properties of fruite wine?Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan  ; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Chilandar Medical Codex as a cornerstone of Serbian medieval pharmacyČakar, Uroš D.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Comparison of antioxidant profile of sour cherry wine and raspberry wineČakar, Uroš D.  ; Jankovic Milan; Petrovic Aleksandar; Lisov, Nikolina M.  ; Čakar, Mira M.  ; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015Consumption of fruit, vegetable and nutritional habits of pharmacy students in EuropeČakar, Uroš  ; Vidović, Bojana  ; Šobajić, Slađana  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Danilo Soldatović-great toxicologist, pharmacist and manČakar, Uroš D.  ; Vesna MatovicКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.