Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2020 TO 2025]

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2023The influence of different enzymatic preparations and skin contact time on aromatic profile of wines produced from autochthonous grape varieties Krstač and Žižak: Scientific paper (✓)Madžgalj, Valerija; Petrović, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Maraš, Vesna; Sofrenić, Ivana  ; Tešević, Vele  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit wines (✓)Petrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Influence of Ag doping on the morphological and magnetic properties in CuO nanopowders (✓)Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Lojpur, Vesna  ; Milošević, Maja  ; Krstić, Sanja  ; Dodevski, Vladimir  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Synthesis, structure and magnetic properties of Fe2TiO5Čebela, Maria  ; Reddy, Priyanka; Čakar, Uroš  ; Labus, Nebojša  ; Lojpur, Vesna  ; Dodevski, Vladimir  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Influence of Cabernet Sauvignon Ripeness, Healthy State and Maceration Time on Wine and Fermented Pomace Phenolic Profile (✓)Lisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš  ; Milenković, Danijela ; Čebela, Maria  ; Vuković, Gorica  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Fruit Wine and Its Biologically Active Compounds’ Ability in Health PreventionČakar, Uroš  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Influence of Technological Process on the Content of Natural Active Principles From Fruit Wines and Its Beneficial Health EffectsČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Blueberry wine biologically active compounds protect against oxidative stress (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Protective Effects of Fruit Wines against Hydrogen Peroxide—Induced Oxidative Stress in Rat Synaptosomes (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Milenković, Danijela ; Medić, Branislava  ; Krstić, Danijela  ; Petrović, Aleksandar  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Natural active compounds in the prevention of oxidative stress (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Phenolic Profile of Plum Wines and Their Activity in the Protection Against Free Radicals (✓)Čakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Drupe fruit and derived products as a promising source of natural active compounds against oxidative stress (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet Sauvignon (✓)Lisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Strawberry wine antioxidant properties in the protection against free radicals (✓)Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Čolović, Mirjana B.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Полифенолни састав и антиоксидативна својства воћних вина и њихов утицај на ензимске системе in vitroČakar, Uroš  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived wines (✓)Lisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Stone fruit wine-potential functional food (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nađa  ; Lisov, Živković Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Čakar, Mira; Vajs, Vlatka; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.