Истраживачи



ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Gluten-free crackers using chickpea and pumpkin seed press cake blend: Effects of gastrointestinal digestion (✓)Tomić, Jelena  ; Popović, Ljiljana; Maravić, Nikola  ; Stupar, Alena  ; Sedlar, Tea  ; Plavšić, Dragana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Pilot-scale proizvodnja proteinskog izolata iz nusproizvoda industrije ulja (✓)Popović, Ljiljana  ; Romanić, Ranko  ; Sedlar, Tea  ; Čakarević, Jelena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Investigation of enzymatic effect on isolation of proteins from agricultural waste (✓)Tea Sedlar  ; Jelena Čakarević  ; Ljiljana PopovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Pumpkin oil cake protein as a new carrier for encapsulation incorporated in food matrix. Effect of processing, storage and in vitro digestion on bioactivity (✓)Čakarević, Jelena  ; Torbica, Aleksandra  ; Belović, Miona  ; Tomić, Jelena  ; Sedlar, Tea  ; Popović, Ljiljana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021Improvement of functional properties of plum protein isolate by complexation with caffeic acid (✓)Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  ; Ljiljana PopovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Release, Stability and Bioaccesibility of Bioactive Peptides During In Vitro Digestion (✓)Popovic, Ljiljana M; Cakarevic, Jelena  ; Sedlar, Tea  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Vegetable By-Products as New Sources of Functional Proteins (✓)Sedlar, Tea  ; Čakarević, Jelena  ; Tomić, Jelena  ; Popović, Ljiljana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2019Production of functional protein isolates from vegetable by-products (✓)Tea Sedlar  ; Jelena Čakarević  ; Ljiljana PopovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019In vitro digestion as model system for investigation of bioactive compounds stability (✓)Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  ; Ljiljana Popović  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Protein hydrolisates from food by-products as new anti-diabetic compounds (✓)Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  ; Ljiljana Popović  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Potencijal proteina iz nusproizvoda uljarica u inkapsulaciji bioaktivnih jedinjenja (✓)Popović, Ljiljana  ; Čakarević, Jelena  ; Sedlar, Tea  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019A new way of valorizing biomaterials: the use of pumpkin protein isolate through several different aspects (✓)Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  ; Ljiljana PopovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Release, stability and bioaccebility of bioactive peptides during in vitro digestion (✓)Ljiljana Popović  ; Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Unapređenje enzimske hidrolize i biološke aktivnosti proteina uljanih pogača delovanjem ultrazvučnog i termičkog predtretmana (✓)Ljiljana Popović  ; Jelena Čakarević  ; Tea Sedlar  Научни чланак
52M52 - Рад у истакнутом нац. часопису
2018Impact of ultrasound pretreatment on enzymatic hydrolysis and bioactivity of some oil cake proteins (✓)Popović Ljiljana; Čakarević, Jelena  ; Sedlar Tea  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018The impact of pretreatments on production of bioactive protein hydrolysates from plum oil cake (✓)Čakarević, Jelena  ; Sedlar, Tea  ; Vidović, Senka  ; Vladić, Jelena  ; Jokić, Stela; Popović, JelenaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Valorisation of broccoli by-products: Production of functional protein isolate (✓)Sedlar, Tea  ; Čakarević, Jelena C.  ; Tomić ,Jelena  ; Torbica, Aleksandra  ; Popović, LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Vegetable by-products as new and cheap sources of functional protein isolates (✓)Sedlar Tea  ; Čakarević, Jelena C.  ; Popović LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.