еНаука - преглед

Преглед према Аутор Petrović, Aleksandar

Приказ резултата 21 до 40 од 95 < претходно   следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2017Effect of genotype x environment interactions of grapevine hybrids characteristicsNikolić, Dragan T.  ; Ranković Vasić, Zorica Z.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; I. Radojevic; T. Jovanovic Cvetkovic; Sivčev, Branislava V. Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2013Effect of low temperature treatment on chromatic structure and copigmentation of anthocyanins in red wine Gamay noirSlobodan Jović; Petrović, Aleksandar  ; Stanković Snezana; Mošić Ivana; Ivana RadojevićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wineLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Extraction kinetic of resveratrol and total phenolic compounds during vinification of grape varieties Merlot and Smederevka (✓)Petrović, Aleksandar V.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived wines (✓)Lisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Extraction kinetics of some phenolic compounds during vinification of grape variety cabernet sauvignon and its antioxidant propertiesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Madžgalj Valerija; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015EXTRACTION OF NATURAL COLOURANTS FROM THE GRAPESKIN OF CABERNET SAUVIGNONKalušević, Ana ; Veljović, Mile  ; Lević, Steva  ; Petrović, Aleksandar  ; Đorđević, Verica  ; Nedović, Viktor  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit wines (✓)Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Pejin, Boris  ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2016Fruit characteristics of the five Merlot Clones in Belgrade Winegorwing Region, SerbiaSivčev, Branislava ; Ranković-Vasić, Zorica  ; Petrović, Aleksandar  ; Leontić KКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Fruit wines and their natural active principles as significant health protective substancesČakar, Uroš  ; Đorđević, Brižita  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Živković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka E. Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Fruit wines from the Serbian market and their antioxidant properties (✓)Živković, Marijana  ; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Fruit Wines Inhibitory Activity Against alpha-Glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris  ; Nastasijević, Branislav  ; Marković, Bojan  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018Global warming-Challenge to the modern enologyPetrović, Aleksandar V.  ; Slobodan Jovic; Lisov, Nikolina M.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015Grapeskin of prokupac as a source of bioactive compoundsKalušević, Ana ; Đorđević, Radovan ; Petrović, Aleksandar  ; Lević, Steva  ; Đorđević, Verica  ; Bugarski, Branko  ; Nedović, Viktor  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Pejin, Boris  ; Vasić, Vesna  ; Čakar, Mira  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017In vitro investigation of antioxidant properties of apple and black chokeberry wines (✓)Čakar, Uroš D.  ; Čolović, Mirjana B.  ; Vasić, Vesna M.  ; Medić, Branislava M.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Influence of maceration time cv. Cabernet Sauvignon on total phenol content and antioxidant capacity of winesLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Influence of maceration time of grape pomace Cabernet Sauvignon on extraction kinetics of some polyphenols and anti-DPPH radical activity of winesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Influence of some enological treatments on trans-resveratrol and total phenolic content in wineLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2009Influence of winemaking conditions on phenolic content and antioxidant potential of red winesCvejić, Jelena  ; Atanacković, Milica  ; Jović, Slobodan; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.