еНаука - преглед

Преглед према Аутор Petrović, Aleksandar

Приказ резултата 1 до 20 од 95  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2019A novel method for classification of wine based on organic acidsMilovanović, Miodrag; Zeravik, Jiri; Oboril, Michal; Pelcova, Marta; Lacina, Karel; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Glatz, Zdenek; Skladal, PetrНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2018An insight into quality of apricot and sweet cherry fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris M.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Živković Marijana; Vajs Vlatka; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Antioksidantne osobine voćnih vina sa tržišta SrbijeČakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Živković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Antioxidant properties and biological activity of fruit wines (✓)Petrović, Aleksandar  ; Plavšić, Ivana; Lisov, Nikolina  ; Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Stanković, Ivan  ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Antioxidant properties of phenolic compounds as residues in fermented grape pomace of cv. Cabernet SauvignonLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2002Application of microbiological fertilizer in viticulture: Grape yield and quality of wine cv. RieslingSivčev, Branislava; Jović, Slobodan; Raičević, Vera  ; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2005Application of microbiological fertilizers in viticulture: Grape yield and quality of wine cv. RieslingSivčev, Branislava; Jović, S.; Raičević, Vera  ; Petrović, Aleksandar  ; Lalević, Blažo  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Berry fruit wines-phenolic compounds and antioxidant propertiesČakar, Uroš D.  ; Živković, Marijana B.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Cherry-the source of potential functional foodČakar, Uroš  ; Lisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Comparison of Extraction Kinetics of Phenolic Compounds During Spontaneous and Inoculated Fermentation CV. Cabernet Sauvignon (✓)Lisov, Nikolina  ; Plavšić, Ivana; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Determination of antioxidant profile and antioxidant properties of apple wineČakar, Uroš D.  ; M. Janković; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Determination of morin, kaempferol and quercetin content in blueberry and black chokeberry winesČakar, Uroš  ; Janković M; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2007Determination of titratable acidity in white wineRajković, Miloš ; Novaković, Ivana D.; Petrović, Aleksandar  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2010Determination of trans- and cis-Resveratrol in Serbian Commercial WinesCvejic, Jelena M.  ; Djekic, Sanja V.; Petrović, Aleksandar  ; Atanackovic, Milica T.  ; Jović, Slobodan M.; Brčeski, Ilija  ; Gojković-Bukarica, Ljiliana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Differentiation of wines made from berry and drupe fruits according to their phenolic profiles (✓)Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Janković, Milan; Pejin, Boris  ; Vajs, Vlatka E ; Čakar, Mira  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabetrnet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina (✓)Lisov, Nikolina  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2020Dynamic of total phenolic content cv. Cabernet Sauvignon during ripening and impact on antioxidant capacity of wineLisov, Nikolina M.  ; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Dynamics of some polyphenolic compounds during vinification of grape varieties Cabernet Sauvignon (✓)Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2012Effect of different winemaking technologies on antioxidant potential of red winesHelmut Heinle; Atanacković, Milica  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  ; Slobodan Jović; Petrović, Aleksandar  ; Cvejić, Jelena  ; M. BursaćКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2010Effect of different winemaking technologies on the resveratrol content of wineMIKULIĆ, MIRA P.  ; ATANACKOVIĆ KRSTONOŠIĆ, MILICA T.  ; HOGERVORST, JELENA HELEN M.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; S. JovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.