еНаука - преглед

Преглед према Аутор Čakar, Uroš

Приказ резултата 21 до 40 од 73 < претходно   следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2021Drupe fruit and derived products as a promising source of natural active compounds against oxidative stress (✓)Čakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana B.  ; Čebela, Maria  ; Lisov, Nikolina  ; Petrović, Aleksandar  ; Krstić, Danijela  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Dynamics of some polyphenolic compounds during vinification of grape varieties Cabernet Sauvignon (✓)Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of maceration duration of grapes variety cabernet sauvignon on kinetics extraction of some polyphenols and antioxidant properties of wineLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Madžgalj Valerija; Petrović, Aleksandar V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Extraction kinetic of resveratrol and total phenolic compounds during vinification of grape varieties Merlot and Smederevka (✓)Petrović, Aleksandar V.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Madžgalj Valerija; Čakar, Uroš D.  ; Despotović Saša  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Extraction kinetic of some phenolic compounds during Cabernet Sauvignon alcoholic fermentation and antioxidant properties of derived wines (✓)Lisov, Nikolina  ; Petrovic, Aleksandar  ; Čakar, Uroš  ; Jadranin, Milka  ; Tešević, Vele  ; Bukarica-Gojković, LjiljanaНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Extraction kinetics of some phenolic compounds during vinification of grape variety cabernet sauvignon and its antioxidant propertiesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Madžgalj Valerija; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017From Canada: Pharmacy practice-Past, present and futureČakar, Uroš D.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Fruit as a substrate for a wine: A case study of selected berry and drupe fruit winesČakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar  ; Pejin, Boris  ; Cakar, Mira; Zivković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka; Djordjević, Brizita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Fruit Wine and Its Biologically Active Compounds’ Ability in Health PreventionČakar, Uroš  ; Čebela, Maria  ; Petrović, Aleksandar  ; Stanković, Ivan; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Fruit wines and their natural active principles as significant health protective substancesČakar, Uroš  ; Đorđević, Brižita  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Živković, Marijana B.  ; Vajs, Vlatka E. Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2014Fruit wines from the Serbian market and their antioxidant properties (✓)Živković, Marijana  ; Čakar, Uroš  ; Petrović, Aleksandar  ; Vajs, Vlatka ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Fruit Wines Inhibitory Activity Against alpha-Glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Pejin, Boris  ; Nastasijević, Branislav  ; Marković, Bojan  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2017Great pharmacists, great discoveriesČakar, Uroš D.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Impact of vinification procedure on fruit wine inhibitory activity against alpha-glucosidase (✓)Čakar, Uroš  ; Grozdanić, Nada  ; Pejin, Boris  ; Vasić, Vesna  ; Čakar, Mira  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017In vitro investigation of antioxidant properties of apple and black chokeberry wines (✓)Čakar, Uroš D.  ; Čolović, Mirjana B.  ; Vasić, Vesna M.  ; Medić, Branislava M.  ; Krstić, Danijela Z.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Đorđević, Brižita I.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017In vitro investigation of antioxodant properties of apple and black chokeberry winesČakar, Uroš  ; Čolović, Mirjana  ; Vasić, Vesna M.  ; Medić, Branislava; Krstić, Danijela  ; Petrović, Aleksandar  ; Đorđević, BrižitaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Influence of Ag doping on the morphological and magnetic properties in CuO nanopowders (✓)Čebela, Maria  ; Čakar, Uroš  ; Lojpur, Vesna  ; Milošević, Maja  ; Krstić, Sanja  ; Dodevski, Vladimir  ; Rosić, Milena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Influence of maceration time of grape pomace Cabernet Sauvignon on extraction kinetics of some polyphenols and anti-DPPH radical activity of winesLisov, Nikolina M.  ; Čakar, Uroš D.  ; Petrović, Aleksandar V.  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Influence of technological process on antioxidant capacity of wines from Cabernet sauvignon varietyČakar, Uroš D.  ; Lisov, Nikolina M.  ; Aleksandar Petrović; Valerija Madžgalj; Gojković-Bukarica, Ljiljana Č.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Influence of yeast on phenolic profile of apple wineČakar, Uroš  ; Janković M; Petrović, Aleksandar V.  ; Vajs, Vlatka E. ; Đorđević, Brižita  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.