Istraživači

Rezultati 101-120 od 225
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2015Comparative study of the functional properties of three legume seed isolates: adzuki, pea and soy beanBarać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Stanojević, Sladjana  ; Kostić, Aleksandar  ; Bivolarević, VanjaNaučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2015Physicochemical composition and techno-functional properties of bee pollen collected in SerbiaKostić, Aleksandar  ; Barać, Miroljub  ; Stanojević, Slađana  ; Milojković-Opsenica, Dušanka  ; Tešić, Živoslav ; Šikoparija, Branko  ; Radišić, Predrag  ; Prentović, Marija; Pešić, Mirjana  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2015Common Cocklebur (Xanthium strumarium) Response to NicosulfuronBožić, Dragana  ; Barać, Miroljub  ; Sarić-Krsmanović, Marija  ; Pavlović, Danijela  ; Ritz, Christian; Vrbničanin, Sava  Naučni članak
23M23 - Međunarodni časopis kategorije M23
2015Biološki aktivne komponente hraneBarać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana B.  ; Kostić, Aleksandar  Udžbenik
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Effect of pH on heat-induced casein-whey protein interactions: A comparison between caprine milk and bovine milkPešić, Mirjana  ; Barać, Miroljub  ; Stanojević, Sladjana  ; Vrvić, Miroslav M. Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2014The influence of type of milk and ripening time on proteolysis in white brined cheese made from heat-treated milkMilenko Smiljanić; Pešić, Mirjana  ; Stanojević, Slađana  ; Ognjen Maćej; Barać, Miroljub  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Wheat gliadin composition and its relationship to gluten toxicity in celiac diseaseJanković, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Pešić, Mirjana  ; Barać, Miroljub  ; Dodig, Dejan  ; Vesna Kandić  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Mineral elements, lipoxigenase activity and antioxidant capacity of okaraStanojević, Slađana P.  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Žilić, Slađana  ; Kresović, Mirjana M. ; Vucelić-Radović BKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Proteinski proizvodi od sojeBarać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana B.  ; Žilić, Slađana  ; Stanojević, Slađana  Monografija
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014The Influence of the Addition of Polyacrylic Hydrogel on the Content of Proteins, Minerals and Trace Elements in Milk Protein SolutionsKostić, Aleksandar  ; Pešić, Mirjana  ; Barać, Miroljub  ; Stanojević, Sladjana  ; Lačnjevac, Časlav ; Maćej, Ognjen; Stojanović, Mirjana D.Naučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2014Novi tehnološki postupak proizvodnje sojinog mleka i tofua primenom HTC (hydrothermal cooking - HTC) postupka i himozinskog sirilaStanojević, Slađana P.  ; Vucelić-Radović Biljana; Barać, Miroljub B.  ; Pešić, Mirjana B.  ; Matijević JadrankaTehničko rešenje
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014The presence of moulds in honey bee pollen collected in SerbiaKostić, Aleksandar  ; Petrović, Tanja  ; Tešić, Živoslav ; Milojković-Opsenica, Dušanka  ; Barać, Miroljub  ; Stanojević, Slađana  ; Pantelić, Nebojša  ; Pešić, Mirjana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Primary proteolysis of white brined cheese prepared from raw cow milk monitored by high-molarity Tris buffer SDS-PAGE systemSmiljanić, Milenko; Pešić, Mirjana  ; Stanojević, Sladjana  ; Barać, Miroljub  Naučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2014Mineral Elements, Lipoxygenase Activity, and Antioxidant Capacity of Okara as a Byproduct in Hydrothermal Processing of Soy MilkStanojević, Slađana  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Vucelic-Radović, Biljana ; Žilić, Slađana  ; Kresović, Mirjana M. Naučni članak
21a+M21a+ - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21a+
2014Foaming properties of caprine milk: Whether are improved by heating?Vrvić, Miroslav ; Mirjana Pešić  ; Miroljub Barać  ; Slađana Stanojević  ; Aleksandar Kostić  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Potential of Secondary Raw Material – Soybean Okara for Use As Fish FeedPavlicević, Milica; Stanojević, Sladjana  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Vucelić-Radović, Biljana Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE systemBarać, Miroljub  ; Smiljanić, Milenko; Pešić, Mirjana  ; Stanojević, Sladjana  ; Jovanović, Snežana  ; Maćej, OgnjenNaučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2013Glycinin and β-conglycinin protein fractions and its subunits in soybean varietiesŽilić, Slađana  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Srebrić, Mirjana  ; Janković, Marijana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Antioxidative properties of adzuki, pea and soy flour and isolatesKostić, Aleksandar  ; Miroljub Barać  ; Slađana Žilić  ; Mirjana Pešić  ; Slađana Stanojević  ; Vanja JankovićKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Partial Concentration of whey and milk protein concentrate solutions by polyacrilyc hydrogelsKostić, Aleksandar  ; Pešić, Mirjana  ; Barać, Miroljub  ; Pantelić, Nebojša  ; Maćej OgnjenKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.