Истраживачи
Grujović, Mirjana
Година | Наслов | Аутор(и) | Тип резултата | Мп-кат. |
---|---|---|---|---|
2020 | Traditionally made red wines produced from autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant and biological potential | Comic Ljiljana; Radojevic Ivana; Vasic Sava; Mladenović, Katarina G. ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2020 | Allium ursinum sos (originalni proizvod): mikrobiološka ispravnost i antimikrobna svojstva (✓) | Mladenović, Katarina G. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Effects of vacuum and map packaging on microbiological status and sensory properties of fresh pork | Zugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G. ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | The hydrophobicity of enterobacteria and their co-aggregation with Enterococcus faecalis isolated from Serbian cheese (✓) | Mladenović, Katarina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2020 | Antimicrobial potential of Lactarius volemus, edible mushroom (✓) | Petrović, Nevena ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Detection of enzymes produced by lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian cheese and their role in the formation of its specific flavor (✓) | Grujović, Mirjana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2020 | Microbiological safety and identification of dominant micriobiota from “duvan čvarci“ (✓) | Mirjana Grujović ![]() ![]() ![]() ![]() | Остало | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Microbiological safety and identification of dominant microbiota from duvan čvarci | Muruzović, Mirjana Ž. ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | CONTRIBUTION TO THE KNOWLEDGE ABOUT THE PRESENCE AND ROLE OF ENTEROBACTER GERGOVIAE IN SENSORY CHARACTERISTICS OF DAIRY PRODUCTS | Mladenović, Katarina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја |
2020 | The ability to use sugars and sugar substitutes as prebiotics by Serbian autochthonous lactic acid bacteria | Grujović, Mirjana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја |
2020 | Adhesive ability of the species from genus Klebsiella and their co-aggregation ability with Enterococcus faecalis | Mladenović, Katarina G. ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Evaluacija antimikrobne aktivnosti kantarionovog ulja poreklom sa planine Goč (Srbija) (✓) | Muruzović, Mirjana Ž. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Quality and autochthonous microbiota of dry-cured sheep ham from western Balkans | Tanja Žugić Petrović; Predrag Ilić; Muruzović, Mirjana Ž. ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2019 | In vitro evaluation of antimicrobial and antibiofilm activity of Oleum Hyperici: An original product from Goč Mountain (Serbia) | Grujović, Mirjana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја |
2019 | The simbiotic effect of temperature and sugars on the planktonic growth and biofilm formation of Klebsiella spp. isolated from traditionally made cheese | Mladenović, Katarina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2019 | Dry-fermented sausage as probiotic carrier food | Tanja Žugic Petrović; Predrag Ilić; Muruzović, Mirjana Ž. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2019 | Fiziološka karakterizacija bakterija mlečne kiseline izolovanih iz autohtonog sira jugoistočne Srbije i evaluacija njihovih biotičkih potencijala (✓) | Grujović, Mirjana Ž. ![]() ![]() | Докторска дисертација | 70M70 - Одбрањена докторска дисертација |
2019 | Assessment of the antagonistic potential and ability of biofilm formation of Enterococcus spp. isolated from Serbian cheese | Grujović, Mirjana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 23M23 - Рад у међ. часопису |
2019 | Antifungalni efekat etarskog ulja bosiljka i crnog kima na rast plesni Penicillium corylophilum na ovčijoj stelji | Tanja Žugić Petrović; Muruzović, Mirjana Ž. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2019 | Autochthonous lactic acid bacteria—presentation of potential probiotics application (✓) | Grujović, Mirjana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Научни чланак | 22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису |