Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2020 TO 2025]

Резултати 21-40 од 54

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Green Synthesis of Silver Nanoparticles Using A. eupatoria extract in certain conditions (✓)Katarina G Marković  ; Ana S. Kesić  ; Mirjana Ž Grujović  ; Zoran S Markovic  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Colicins and Microcins Produced by Enterobacteriaceae: Characterization, Mode of Action, and Putative Applications (✓)Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Koracévic, Maja ; Nikodijević, Danijela  ; Milutinović, Milena  ; Semedo-Lemsaddek, Teresa; Djilas, MilanНаучна критика и полемика
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Laetiporus sulphureus Affects Migration and Superoxide Anion Radical Levels in HeLa Cervical Cancer Cells (✓)Pecić, Katarina  ; Jovanović, Milena  ; Arsenijević, Dejan  ; Pavić, Jelena  ; Grujović, Mirjana  ; Mladenovic, Katarina  ; Virijevic, Katarina  ; Živanović, Marko  ; Šeklić, Dragana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Phytochemical Analysis, Antioxidant, Antimicrobial, and Cytotoxic Activity of Different Extracts of Xanthoparmelia stenophylla Lichen from Stara Planina, Serbia (✓)Kocovic, Aleksandar  ; Jeremic, Jovana  ; Bradic, Jovana  ; Sovrlic, Miroslav  ; Tomović, Jovica  ; Vasiljević, Perica  ; Andjic M.  ; Draginic N.  ; Grujović M.  ; Mladenovic, Katarina  ;
Baskić D.  ; Popovic, Suzana  ; Matić, Aleksandra; Zivkovic V. ; Jeremić N.  ; Jakovljevic V.  ; Manojlovic, Nedeljko  ;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Organic sunflower honey from the area of Banat (northeastern Serbia) - physicochemical and microbiological characterizations (✓)Mirjana Grujović  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Chemical, radiological and microbiological characterization of a drinking water source: a case study (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenovic, Katarina  ; Marković, Stefan  ; Đukić, Nevena  ; Stajić, Jelena  ; Ostojić, Aleksandar  ; Zlatić, Nenad  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021Quality assessment, antimicrobial activity organic sunflower honey and use of MALDI-TOF mass spectrometry for the identification bacteria isolated from honeyMilosavljevic S; Yugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Grujović, Mirjana Ž.  ; Kolasinac Stefan  ; Orovic DНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Serbian Traditional Goat Cheese: Physico-Chemical, Sensory, Hygienic and Safety Characteristics (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Bulut, Sandra  ; Iličić, Mirela  ; Degenek, Jovana  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Enterobacteriaceae in food safety with an emphasis on raw milk and meat (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Tkalec, V. Jaki; Stefanović, Olgica  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021The phytochemical composition and biological activities of different types of extracts of Achillea ageratifolia subsp. serbica (✓)Radojević, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Comic, Ljiljana ; Dekic, Milan  ; Đelić, Gorica  ; Mihailovic, Nevena  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Phenolic Profile and Effects of Edible Mushroom Laetiporus sulphureus Extract on Cervical Cancer Cell Line (✓)Milena Jovanović; Mirjana Grujović  ; Katarina Mladenović  ; Milan Mitić  ; Jelena Nikolić  ; Nevena Milivojević  ; Dragana Šeklić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021The probiotic potential and evaluation of the safety aspects of Enterococcus sp. strains isolated from traditionally made Serbian cheeseGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021CONSUMPTION OF RAW WATER – THE HEALTH RISKS RELATED TO THE PRESENCE OF HEAVY METALS AND „ESCHERICHIA COLI“ (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Simić, Zoran  ; Đuretanović, Simona  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Lactobacillus curvatus from fermented sausages as new probiotic functional foods (✓)Petrović Žugić, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Traditionally made red wines produced from an autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant potential (✓)Čomić, Ljiljana ; Radojević, Ivana  ; Vasić, Sava ; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Assessment of safety aspect and probiotic potential of autochthonous Enterococcus faecium strains isolated from spontaneous fermented sausage (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Effects of vacuum and map packaging on microbiological status and sensory properties of fresh porkZugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Zugic Z; Kocic Tanackov Suncica; Tomovic Vladimir; Comic LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Antimicrobial potential of Lactarius volemus, edible mushroom (✓)Petrović, Nevena  ; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina; Kosanic Marijana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020New Lactobacillus strains with probiotic potential isolated from traditionally made Serbian cheese (✓)Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Stefanović, Olgica D.  ; Radojevic Ivana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Probiotic potential of autochthone microbiota from dry-rippened sheep ham (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису

Резултати 21-40 од 54