еНаука - преглед

Преглед према Аутор Žilić, Slađana

Приказ резултата 1 до 20 од 320  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2004A genetic base of utilisation of maize cob as a valuable naturally renewable raw materialBožović, Irina; Radosavljević, Milica  ; Žilić, Slađana  ; Jovanović, Rade  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015A new method for increasing antioxidant activity in maizeBožinović, Sofija  ; Ignjatović-Micić, Dragana  ; Žilić, Slađana  ; Marijana Janković; Vančetović, Jelena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024A step towards zero waste food processing: using soybean and maize by-products in functional foodsNikolić, Valentina  ; Simić, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Perić, Vesna  ; Milovanović, Danka; Sarić, Beka  ; Srdić, Jelena  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2025A sustainable strategy for utilization of corn silk as agricultural waste with the conservation of maize biodiversity—establishing a comprehensive framework for ecological balance and economic sustainabilityNikolić, Valentina; Žilić, Slađana  ; Simić, Marijana  ; Sarić, Beka; Milovanović, DankaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Acrylamide formation in biscuits made of different wholegrain flours depending on their free asparagine content and baking conditionsŽilić, Slađana  ; Gursul, Isil; Dodig, Dejan  ; Filipović, Milomir  ; Gokman, VuralНаучни чланак
21a+M21a+ - Водећи међународни часопис категорије M21a+
2022Acrylamide in Corn-Based Thermally Processed Foods: A ReviewŽilić, Slađana  ; Nikolić, Valentina  ; Mogol, Burce Atac; Hamzalioglu, Aytul; Tas, Neslihan Goncuoglu; Kocadagli, Tolgahan; Simić, Marijana  ; Gokmen, VuralНаучни чланак
21aM21a - Водећи међународни часопис категорије M21a
2015Acrylamide in Soybean Products, Roasted Nuts, and Dried FruitsŽilić, Slađana  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Advances in Cereal and Cereal Product Chemistry, Nutrition and TechnologyНема аутораОстало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Advancing the new research pathways of “nutribreeding” for human and animal nutrition with health benefitsNikolić, Valentina  ; Perić, Vesna  ; Simić, Marijana  ; Žilić, Slađana  ; Milovanović, Danka; Sarić, BekaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Agronomic approach targeting free asparagine and reducing sugars in wheat grains as the main precursors in the formation of acrylamide in thermally treated cereal-based food Sarić, Beka  ; Kukurova, Kristina; Ciesarova, Zuzana; Milovanović, Danka; Nikolić, Valentina  ; Žilić, Slađana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2011AMMI analysis as effective tool in development of maize (Zea mays L.) breeding conceptsDelić, Nenad  ; Pavlov J.  ; Žilić, Slađana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Anthocyanins encapsulation systems: preparation and comparative release propertiesKalušević, Ana M. ; Salević, Ana S.  ; Lević, Steva M.  ; Žilić, Slađana M.  ; Čalija, Bojan R. ; Milić-Aškrabić, Jela R.  ; Bugarski, Branko M.  ; Nedović, Viktor A.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2011Antioxidant activity of small grain cereals caused by phenolics and lipid soluble antioxidantsŽilić, Slađana  ; Dodig, Dejan  ; Hadži-Tašković-Šukalović, Vesna; Maksimović, Vuk  ; Maksimović, Milan ; Basić, Zorica  Научни чланак
21aM21a - Водећи међународни часопис категорије M21a
2016Antioxidant activity, phenolic profile, chlorophyll and mineral matter content of corn silk (Zea mays L): Comparison with medicinal herbsZilic, Sladana  ; Janković, Marijana  ; Basic, Zorica  ; Vancetović, Jelena  ; Maksimović, Vuk  Научни чланак
21M21 - Водећи међународни часопис категорије M21
2012Antioxidant capacity of natural, modified proteins and melanoproteinsŽilić, Slađana  ; Serpen Arda; Akıllıoğlu Gül; Barać, Miroljub  ; Vural GökmenКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Antioxidant capacity of water soluble and insoluble protein fractions of white brined cheese prepared from overheated goat milkBarać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Žilić, Slađana  ; Smiljanić Milenko; Vasić Milena; Vučić, Tanja  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2013Antioxidant capacity of yellow and black soybean seed coat and dehulled bean in relation to distributions of isoflavones, anthocyanins and phenolic acidsŽilić, Slađana  ; Vural Gökmen; Arda Serpen; Perić, Vesna  ; Gül AkıllıoğluКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018ANTIOXIDANT POTENTIAL OF TRADITIONAL SERBIAN WHITE CHEESE IN - BRINBBarać, Miroljub B.  ; Pešić, Mirjana B.  ; Slađana Žilić  ; Vučić, Tanja R.  ; Danijel Milinčić  ; Dušanka Popović; Milenko SmiljanićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Antioxidant properties of different coloured maize towards improved tolerance to ROS induced seed deteriorationNatalija Kravić  ; Vesna Dragićević  ; Marija Milivojević  ; Vojka Babić  ; Žilić, Slađana M.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2011Antioxidant properties of soybean with black and yellow kernel coatŽilić, Slađana M.  ; V. Hadži-Tašković Šukalović; Maksimović, Vuk M.  ; Maksimović, Milan D. ; Basić, Zorica N.  ; Perić, Vesna A.  ; Dragišić Maksimović, Jelena J.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.