еНаука - преглед
Преглед према Аутор Žilić, Slađana
Приказ резултата 1 до 20 од 293
следеће >
Година | Наслов | Аутор(и) | Тип резултата | Мп-кат. |
---|---|---|---|---|
2004 | A genetic base of utilisation of maize cob as a valuable naturally renewable raw material | Božović, Irina; Radosavljević, Milica ; Žilić, Slađana ; Jovanović, Rade | Научни чланак | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2015 | A new method for increasing antioxidant activity in maize | Božinović, Sofija ; Ignjatović-Micić, Dragana ; Žilić, Slađana ; Marijana Janković; Vančetović, Jelena | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2024 | A step towards zero waste food processing: using soybean and maize by-products in functional foods | Nikolić, Valentina; Simić, Marijana ; Žilić, Slađana ; Perić, Vesna ; Milovanović, Danka; Sarić, Beka; Srdić, Jelena | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2020 | Acrylamide formation in biscuits made of different wholegrain flours depending on their free asparagine content and baking conditions | Žilić, Slađana ; Gursul, Isil; Dodig, Dejan ; Filipović, Milomir ; Gokman, Vural | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2022 | Acrylamide in Corn-Based Thermally Processed Foods: A Review | Žilić, Slađana ; Nikolić, Valentina ; Mogol, Burce Atac; Hamzalioglu, Aytul; Tas, Neslihan Goncuoglu; Kocadagli, Tolgahan; Simić, Marijana ; Gokmen, Vural | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2015 | Acrylamide in Soybean Products, Roasted Nuts, and Dried Fruits | Žilić, Slađana | Поглавље у монографији | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2023 | Advances in Cereal and Cereal Product Chemistry, Nutrition and Technology | Остало | Мп категорија ће бити приказана накнадно. | |
2024 | Advancing the new research pathways of “nutribreeding” for human and animal nutrition with health benefits | Nikolić, Valentina ; Perić, Vesna ; Simić, Marijana ; Žilić, Slađana ; Milovanović, Danka; Sarić, Beka | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2011 | AMMI analysis as effective tool in development of maize (Zea mays L.) breeding concepts | Delić, Nenad ; Pavlov J. ; Žilić, Slađana | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2017 | Anthocyanins encapsulation systems: preparation and comparative release properties | Kalušević, Ana M. ; Salević, Ana S. ; Lević, Steva M. ; Žilić, Slađana M. ; Čalija, Bojan R. ; Milić-Aškrabić, Jela R. ; Bugarski, Branko M. ; Nedović, Viktor A. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2011 | Antioxidant activity of small grain cereals caused by phenolics and lipid soluble antioxidants | Žilić, Slađana ; Dodig, Dejan ; Hadži-Tašković-Šukalović, Vesna; Maksimović, Vuk ; Maksimović, Milan ; Basić, Zorica | Научни чланак | 21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности |
2016 | Antioxidant activity, phenolic profile, chlorophyll and mineral matter content of corn silk (Zea mays L): Comparison with medicinal herbs | Zilic, Sladana ; Janković, Marijana ; Basic, Zorica ; Vancetović, Jelena ; Maksimović, Vuk | Научни чланак | 21M21 - Рад у врхунском међ. часопису |
2012 | Antioxidant capacity of natural, modified proteins and melanoproteins | Žilić, Slađana ; Serpen Arda; Akıllıoğlu Gül; Barać, Miroljub ; Vural Gökmen | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2016 | Antioxidant capacity of water soluble and insoluble protein fractions of white brined cheese prepared from overheated goat milk | Barać, Miroljub ; Pešić, Mirjana ; Žilić, Slađana ; Smiljanić Milenko; Vasić Milena; Vučić, Tanja | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2013 | Antioxidant capacity of yellow and black soybean seed coat and dehulled bean in relation to distributions of isoflavones, anthocyanins and phenolic acids | Žilić, Slađana ; Vural Gökmen; Arda Serpen; Perić, Vesna ; Gül Akıllıoğlu | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | ANTIOXIDANT POTENTIAL OF TRADITIONAL SERBIAN WHITE CHEESE IN - BRINB | Barać, Miroljub B. ; Pešić, Mirjana B. ; Slađana Žilić ; Vučić, Tanja R. ; Danijel Milinčić ; Dušanka Popović; Milenko Smiljanić | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2018 | Antioxidant properties of different coloured maize towards improved tolerance to ROS induced seed deterioration | Natalija Kravić ; Vesna Dragićević ; Marija Milivojević ; Vojka Babić ; Žilić, Slađana M. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2011 | Antioxidant properties of soybean with black and yellow kernel coat | Žilić, Slađana M. ; V. Hadži-Tašković Šukalović; Maksimović, Vuk M. ; Maksimović, Milan D. ; Basić, Zorica N. ; Perić, Vesna A. ; Dragišić Maksimović, Jelena J. | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |
2021 | Antioxidants from maize seeds and accelerated ageing | Kravić, Natalija ; Dragičević, Vesna ; Milivojević, Marija ; Babić, Vojka ; Žilić, Slađana | Научни чланак | 51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја |
2013 | Antioxidative properties of adzuki, pea and soy flour and isolates | Kostić, Aleksandar ; Miroljub Barać ; Slađana Žilić ; Mirjana Pešić ; Slađana Stanojević ; Vanja Janković | Конференцијски рад | Мп категорија ће бити приказана накнадно. |