eNauka - pregled
Pregled prema Autor Miloradović, Zorana
Prikaz rezultata 1 do 20 od 80
sledeće >
Godina | Naslov | Autor(i) | Tip rezultata | Mp-kat. |
---|---|---|---|---|
2023 | Challenges in Evaluating Quality of the Serbian Traditional Dairy Product Kajmak | Aleksic, Biljana; Djekic, Ilija ; Smigic, Nada ; Miloradovic, Zorana ; Tomic, Nikola ; Miocinovic, Jelena | Naučni članak | 22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu |
2022 | Chapter 5 - Flavors, colors, and preservatives used in processed cheese | Miočinović, Jelena ; Miloradović, Zorana ; El-Bakry, Mamdouh; Mehta, Bhavbhuti M. | Poglavlje u monografiji | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2016 | Characteristics and consumer acceptance of differently aged Pirotski Kackavalj cheese | Miloradović, Zorana ; Miočinović, Jelena ; Puđa, Predrag ; Kljajevic Nemanja ; Veljkovic M.; Tomić, Nikola | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2015 | Karakteristike belih sireva u salamuri proizvedenih od kozjeg mleka tretiranog različitim termičkim tretmanima | Miloradović, Zorana N. | Doktorska disertacija | 70M70 - Odbranjena doktorska disertacija |
2016 | Characterization and sensory evaluation of semi-hard artisan goat cheeses with flavoring ingredients | Tomić, Nikola ; Miloradovic, Z. ; Kljajevic, N.; Grubacic, M.; Miocinovic, J. | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2009 | Cheeses with medicinal and aromatic plants, produced in Europe | Maćej, Ognjen; Seratlić, Sanja V.; Jovanović, Snežana; Radin, Dragoslava ; Vučić, Tanja ; Miloradović, Zorana | Naučni članak | 52M52 - Rad u istaknutom nac. časopisu |
2010 | Comparison of different methods for determination of sodium chloride in cheese | Rajković, Miloš ; Sredović, Ivana ; Miloradović, Zorana | Naučni članak | 51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja |
2016 | Comparison of rennet and acid gelation properties of bovine and caprine milks | Miloradović, Zorana ; Miočinović, Jelena ; Puđa, Predrag ; Josipović Marina; Guinee T.P. | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2022 | Composition and α-tocopherol content of Njeguski-type cheese made from cow, ewe and goat milk | Jokanovic, Olga; Markovic, Bozidarka; Mirecki, Slavko; Veljic, Miljan; Miloradovic, Zorana ; Radulovic, Ana ; Miočinovic, Jelena | Naučni članak | 22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu |
2016 | Consumer acceptance and texture profile analysis of grilled goat cheeses | Miloradović, Zorana ; Miočinović, Jelena ; Tomić, Nikola ; Tesevic, S.; Kljajevic, N. | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2023 | Consumer attitudes and perceptions towards chilled ready-to-eat foods: a multi-national study | Smigic, Nada ; Ozilgen, Sibel; Gómez-López, Vicente M.; Osés, Sandra M.; Miloradovic, Zorana ; Aleksic, Biljana; Miocinovic, Jelena ; Smole Možina, Sonja; Kunčič, Ajda; Guiné, Raquel; | Naučni članak | 23M23 - Rad u međ. časopisu |
2010 | Development of a new goat milk cheese type with white moulds | Jovanović, Snežana ; Ognjen Maćej; Miloradović, Zorana ; Vučić, Tanja ; Zdravković Igor; Marinković S. | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2011 | Development of low fat UF cheese technology | Miočinović, Jelena ; Pudja, Predrag ; Radulović, Zorica ; Pavlović, Vladimir ; Miloradović, Zorana ; Radovanović, Mira ; Paunović, Dušanka | Naučni članak | 22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu |
2014 | Differences in physico-chemical composition and textural properties of caprine white brined cheese made from frozen milk and coagulum | Kljajević Nemanja ; Miloradović, Zorana ; Vučić, Tanja ; Ognjen Maćej; Jovanović, Snežana | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2024 | E-commerce readiness and training needs of small-scale dairy processors in Serbia: Understanding barriers and knowledge gaps | Miloradović, Zorana ; Kovačević, Jovana; Miočionović, Jelena; Đekić, Ilija ; Kljajević, Nemanja ; Smigić, Nada | Naučni članak | 22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu |
2010 | The effects of goat meat usage in the production of traditional 'sucuk' sausage | Živković, Dušan ; Miloradović, Zorana ; Stanišić, Nikola ; Žujović, Miroslav; Radulović, Zorica ; Perunović, Marija; Maksimović, Nevena | Naučni članak | 52M52 - Rad u istaknutom nac. časopisu |
2014 | Effect of ultrasonic treatment on some properties of set-style yogurt made from gaoat milk | Vučić, Tanja ; Jovanović, Snežana ; Ralević, Nebojša ; Zdravković Igor; Miloradović, Zorana ; Šobajić, Slađana ; Đuričić, Ivana ; Ognjen Maćej | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2016 | Five years study of seasonal variations of milk composition (✓) | Miloradović, Zorana ; Miočinović, Jelena ; Puđa, Predrag ; Keskic T. ; Bandzov V.; Gavric M. | Konferencijski rad | Mp kategorija će biti prikazana naknadno. |
2023 | Fortification of goat milk yogurt with goat whey protein concentrate – Effect on rheological, textural, sensory and microstructural properties (✓) | Hovjecki, Marina ; Radovanovic, Mira ; Miloradovic, Zorana ; Barukcic Jurina, Irena; Mirkovic, Milica ; Sredovic Ignjatovic, Ivana ; Miocinovic, Jelena | Naučni članak | 21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu |
2021 | High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese | Miloradović, Zorana ; Tomić, Nikola ; Kljajević, Nemanja ; Lević, Steva ; Pavlović, Vladimir ; Blažić, Marijana; Miočinović, Jelena | Naučni članak | 21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu |