еНаука - преглед

Преглед према Аутор Pešić, Mirjana

Приказ резултата 1 до 20 од 289  следеће >
ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
199013C N.M.R. spectra of some 5-substituted-3-isopropyl-6-methyl uracilsJovanović, Bratislav Ž.; Tadić, Ž. D.; Vajs, Vlatka; Pešić, Mirjana B.  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
19881H N.M.R. spectra of some 5-substituted-3-isopropyl-6-methyl uracilsJovanović, B.Z.; Tadić, Z.D.; Muškatirović, M.D.; Pešić, M.B.  ; Bogdanović, S.I.Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024A systematic UHPLC Q-ToF MS approach for the characterization of bioactive compounds from freeze-dried red goji berries (L. barbarum L.) grown in Serbia: Phenolic compounds and phenylamidesMilinčić, Danijel  ; Vidović, Bojana  ; Gašić, Uroš  ; Milenković, Milan  ; Kostić, Aleksandar  ; Stanojević, Slađana  ; Ilić, Tijana  ; Pešić, Mirjana  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2012Absorption of Nickel and Manganese ions in milk proteins solutions on polyacrylic hydrogelKostić, Aleksandar  ; N. Ristić; O. Maćej; Pešić, Mirjana  ; Barać, Miroljub  ; N. Ristić; O. MaćejКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2015Analiza hemijskih i nutritivnih karakteristika polena koji su medonosne pčele sakupile u različitim regionima SrbijeKostić, Aleksandar Ž.  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2023Antioksidativni potencijal polifenola i ulja semena koprive (Urtica dioica L.) i karakterizacija proizvoda od pšeničnog brašna sa dodatkom semena kopriveMitrović, Jelena S.  Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2018Antioksidativnost bezalkoholnih pića na bazi voćnih sokova i ekstrakata lekovitog i aromatičnog biljaRajić, Jasmina Докторска дисертација
70M70 - Одбрањена докторска дисертација
2016Antioxidant capacity of water soluble and insoluble protein fractions of white brined cheese prepared from overheated goat milkBarać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Žilić, Slađana  ; Smiljanić Milenko; Vasić Milena; Vučić, Tanja  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018ANTIOXIDANT POTENTIAL OF TRADITIONAL SERBIAN WHITE CHEESE IN - BRINBBarać, Miroljub B.  ; Pešić, Mirjana B.  ; Slađana Žilić  ; Vučić, Tanja R.  ; Danijel Milinčić  ; Dušanka Popović; Milenko SmiljanićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2013Antioxidative properties of adzuki, pea and soy flour and isolatesKostić, Aleksandar  ; Miroljub Barać  ; Slađana Žilić  ; Mirjana Pešić  ; Slađana Stanojević  ; Vanja JankovićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Application of cold pressing process to develop potential functional and sensory acceptable red beet microgreens-apple beverage: total phenolic content and antioxidant propertiesBelošević, Spasoje  ; Milinčić, Danijel  ; Salević Lević, Ana  ; Lević, Steva  ; Marković, Jovana  ; Marjanović, Stefan  ; Đorđević, Verica; Pešić, Mirjana  ; Nedović, Viktor  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Application of phytocompounds-loaded nanoemulsions in the active coatings and films for food packagingSalević, Ana  ; Milinčić, Danijel  ; Lević, Steva; Kostić, Aleksandar  ; Pešić, Mirjana  ; Nedović, Viktor  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2019Application of Polyphenol-Loaded Nanoparticles in Food IndustryMilincić, Danijel D.  ; Popović, Dušanka A.; Lević, Steva  ; Kostić, Aleksandar  ; Tešić, Živoslav ; Nedović, Viktor  ; Pešić, Mirjana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022APPLICATION OF RAMAN SPECTROSCOPY FOR THE CHARACTERISATION OF MILK AND MILK-PHENOLICS POWDERSMilinčić, Danijel  ; Kolašinac, Stefan  ; Kostić, Aleksandar  ; Lević, Steva; Salević, Ana  ; Nedović, Viktor  ; Pešić, Mirjana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Assessing the Impact of Botanical Origins, Harvest Years, and Geographical Variability on the Physicochemical Quality of Serbian HoneyTasić, Aleksandra  ; Pezo, Lato  ; Lončar, Biljana  ; Pešić, Mirjana  ; Tešić, Živoslav ; Kalaba, Milica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2011Assessment of Soy Genotype and Processing Method on Quality of Soybean TofuStanojević, Sladjana  ; Barać, Miroljub  ; Pešić, Mirjana  ; Vučelić-Radović, Biljana Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2023Assessment of soy genotype and processing method on trypsin inhibitors, urease and lectins content of tofuStanojević, S.P.  ; Kostić, A.Ž.  ; Milinčić, D.D.  ; Pešić, M.B.  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2022Bee pollen in cosmetics: The chemical point of viewKostić, Aleksandar Ž.  ; Milinčić, Danijel D.  ; Tešić, Živoslav Lj.; Pešić, Mirjana B.  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Bee pollen powder as a functional ingredient in frankfurtersNovaković, Saša; Đekić, Ilija  ; Pešić, Mirjana  ; Kostić, Aleksandar  ; Milinčić, Danijel  ; Stanisavljević, Nemanja  ; Radojević, Anastasija; Tomašević, Igor  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Bioaccessibility of Phenolic Compounds and Antioxidant Properties of Goat-Milk Powder Fortified with Grape-Pomace-Seed Extract after In Vitro Gastrointestinal DigestionMilinčić, Danijel D.  ; Stanisavljević, Nemanja S.  ; Kostić, Aleksandar Ž.  ; Gašić, Uroš M.  ; Stanojević, Slađana P.  ; Tešić, Živoslav Lj. ; Pešić, Mirjana B.  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности