Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2010 TO 2019]
Година:  2018

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2018Effect of different packaging conditions on shelf–life of hamZugic Petrovic, Tanja; Stanisavljević, Dragana; Ilić, Predrag; Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018In vitro evaluation of the antimicrobial potential of Streptococcus uberis isolated from a local cheese from Southeastern SerbiaGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Žugić-Petrović, Tanja D.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Ispitivanje uticaja ekoloških faktora na planktonski rast i formiranje biofilma Klebsiella spp. izolovanih iz Sokobanjskog siraMladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Žugić Petrović Tanja; Čomić LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Isolation and identification of Enterobacteriaceae from traditional Serbian cheese and their physiological characteristics (✓)Marković, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Žugić Petrović T.; Stefanović, Olgica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018In vitro evaluation of resistance to environmental stress by planktonic and biofilm form of lactic acid bacteria isolated from traditionally made cheese from SerbiaGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018Izolacija, identifikacija i evaluacija probiotskog potencijala enterokoka izolovanih iz Sokobanjskog siraMuruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Žugić Petrović Tanja; Čomić LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effects of some potassium preservatives on physiological activities of selected food borne bacteriaMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Stefanović, Olgica  ; Žugić, Petrović T.D.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018Autochthone microbiota from dry-cured sheep hamTanja D. Žugić-Petrović; Predrag Ilić; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Ljiljana R. Čomić Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018The influence of environmental factors on the planktonic growth and biofilm formation of Escherichia coliMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Žugić-Petrović, Tanja; Čomić, Ljiljana Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2018Izolacija i karakterizacija Lactobacillus curvatus sojeva iz fermentisane tradicionalne kobasice kao potencijalnih startera u mesnoj industrijiŽugić Petrović Tanja; Ilić Predrag; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Čomić LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effect of water activity on the radial growth of fungi isolated from dry-cured sheep ham, in vitro (Serbia) (✓)Žugic-Petrović, Tanja; Stanisavljević, Dragana; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2018Kvalitet i autohtona mikrobiota sjeničke ovčije steljeŽugić Petrović Tanja; Ilić Predrag; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Kocić-Tanackov Sunčica; Čomić LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Effect of different packagink conditions on shelf–life of hamTanja Žugić-Petrović; Dragana Stanisavljević; Predrag Ilić; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Ljiljana ČomićКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2018Escherichia coli identification and isolation from traditional cheese produced in Southeastern SerbiaMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Žugić, Petrović Tanja; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018THE EFFECTS OF ENVIRONMENTAL FACTORS ON PLANKTONIC GROWTH AND BIOFILM FORMATION OF SERRATIA ODORIFERA AND SERRATIA MARCESCENS ISOLATED FROM TRADITIONALLY MADE CHEESEMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2018In vitro evaluation of antimicrobial potential and ability of biofilm formation of autochthonous Lactobacillus spp. and Lactococcus spp. isolated from traditionally made cheese from Southeastern Serbia (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Djilas, Milan D.; Stefanović, Olgica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018Characterization of lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian Cheese and evaluation of their antagonistic potential against EnterobacteriaceaeGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Žugić-Petrović, Tanja D.; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису