Rezultati 1-20 od 88
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2025Exploring Sorghum Flour as a Sustainable Ingredient in Gluten-Free Cookie ProductionBukonja, Simona  ; Tomic, Jelena  ; Pestoric, Mladenka  ; Maravic, Nikola  ; Despotovic, Sasa  ; Tomicic, Zorica  ; Kiprovski, Biljana  ; Pantelic, Nebojsa  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2024The effect of cold pressing methods on the minerals distribution during black mulberry juice productionSredović Ignjatović, Ivana; Barać, Nevena; Despotović, Saša  ; Barać, Miroljub  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2024Is malting an absolute must? Native triticale as a stand-in for barley malt in the brewing processPribić, Milana  ; Mejić, Luka  ; Despotović, Saša  ; Spirović-Trifunović, Bojana  ; Bulut, Sandra  ; Pejin, Jelena  Naučni članak
21aM21a - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21a
2024Modeling and Optimization of Triticale Wort Production Using an Artificial Neural Network and a Genetic AlgorithmPribić, Milana  ; Kamenko, Ilija  ; Despotović, Saša  ; Mirosavljević, Milan  ; Pejin, Jelena  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2023Effect of anthocyanin-enriched brine on nutritional, functional and sensory properties of pickled baby cornSimić, Marijana  ; Nikolić, Valentina  ; Škrobot (Jambrec), Dubravka  ; Srdić, Jelena  ; Perić, Vesna  ; Despotovic, Sasa  ; Žilić, Slađana  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2023The Influence of Cabernet Sauvignon Ripeness, Healthy State and Maceration Time on Wine and Fermented Pomace Phenolic ProfileLisov, Nikolina  ; Čakar, Uroš  ; Milenković, Danijela ; Čebela, Maria  ; Vuković, Gorica  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  Naučni članak
21M21 - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21
2023Tehnološki postupak za poboljšanje kvaliteta pivskog tropa kao hraniva za preživareMojović, Ljiljana  ; Mladenović, Dragana  ; Đukić-Vuković, Aleksandra  ; Pejin, Jelena  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Despotović, Saša  Tehničko rešenje
81documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (25.04.2023.)
M81 - Novo tehničko rešenje primenjeno na međ. nivou
2022The impact of new technologies on beer quality and sustainabilityNedović, Viktor  ; Shopska, Vesela; Lević, Steva; Salević, Ana  ; Despotović, Saša  ; Kostov, GeorgiKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021Risk assessment of dietary exposure to aflatoxin B1 in SerbiaUdovički, Božidar  ; Tomić, Nikola  ; Spirović Trifunović, Bojana; Despotović, Saša  ; Jovanović, Jelena; Jacxsens, Liesbeth; Rajković, Andreja  Naučni članak
21aM21a - Vodeći međunarodni časopis kategorije M21a
2021Medicinal and aromatic herbs as functional ingredients for specialty beveragesDespotović, Saša  ; Paunović, Dragana  ; Marković, Jovana  ; Nedović, Viktor  ; Djordjević, Sofija; Veljović, Sonja  ; Martinović, AleksandraOstalo
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021TRITERPENE PROFILE AND COLOR OF DIFFERENTLY PREPARED GANODERMA LUCIDUM ETHANOLIC EXTRACTSVeljović, Sonja P.  ; Petrović, Marija P.  ; Belović, Miona M.  ; Saša Despotović  ; Miomir Nikšić; Vele TeševićKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2020Proizvodnja piva i jakih alkoholnih pića sa dodatkom plodonosnog tela gljiva Coriolus versicolor i Ganoderma lucidumPantović, Jelena  ; Despotović, Saša  ; Nedović, Viktor  ; Nikšić, MiomirKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2019Stability of carotenoids in pumpkin during the different heat treatmentsPaunović, Dragana M.  ; Jovana Marković  ; Evica Ivanović  ; Rabrenović, Biljana B.  ; Saša Despotović  ; Nebojša Banjac  Ostalo
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2019Encapsulation of anthocyanin-rich extract by freeze drying using different wall materialsKalušević, Ana M. ; Čalija, Bojan R. ; Saša Despotović  ; Mile Veljović  ; N. Ilić; Slađana Žilić  ; Viktor Nedović  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018Challenging the difference between white and brown Agaricus bisporus mushrooms: Science behind consumers choiceVunduk, Jovana  ; Đekić, Ilija  ; Petrović, Predrag  ; Tomašević, Igor  ; Kozarski, Maja  ; Despotović, Saša  ; Nikšić, Miomir ; Klaus, Anita  Naučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22
2018Influence of different distillates and extraction times of fungus Ganoderma lucidum on the antioxidant potential and sensory characteristics of special herb brandiesVeljović, Sonja P.  ; Saša Despotović  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Predrag Vukosavljević  ; Ninoslav Nikićević; Miomir NikšićKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018Dynamics of some polyphenolic compounds during vinification of grape varieties Cabernet SauvignonLisov, Nikolina  ; Madžgalj, Valerija; Čakar, Uroš  ; Despotović, Saša  ; Petrović, Aleksandar  ; Gojković-Bukarica, Ljiljana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018Aromatic profile and sensory characteristics of honey liqueurVeljović, Sonja P.  ; Mile Veljović  ; Petrović, Marija P.  ; Saša Despotović  ; Predrag Vukosavljević  ; Vele Tešević; Ninoslav NikićevićKonferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018Production of anthocyanin-rich powders by - freeze dryingKalušević Ana; Despotović Saša  ; Lević Steva  ; Veljović Mile  ; Čalija Bojan; Žilić Slađana  ; Nedović, Viktor A.  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2018Fatty acid profiles and mineral content of Serbian traditional white brined cheesesBarać, Miroljub  ; Kresojević, Mirjana; Špirović-Trifunović, Bojana  ; Pešić, Mirjana  ; Vučić, Tanja  ; Kostić, Aleksandar  ; Despotović, Saša  Naučni članak
22M22 - Međunarodni časopis kategorije M22