Истраживачи

Резултати 101-120 од 338

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2017Gluten-free sources, properties and health implications, Howard Rivera (ed.)Sakač, Marijana B.  ; Mandić, Anamarija I.  ; Mišan, Aleksandra Č.  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Physicochemical characteristics as the markers in predicting the self-life of gluten-free cookiesPestorić, Mladenka  ; Sakač, Marijana  ; Pezo, Lato  ; Škrobot, Dubravka  ; Milićević, Nataša  ; Jovanov, Pavle  ; Šimurina, Olivera  ; Mandić, Anamarija  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017Buckwheat-containing gluten-free bakery and confectionery products, Gluten: Food sources, properties and health implicationsMarijana Sakač  ; Anamarija Mandić  ; Aleksandra Mišan  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Revised paper: Neonicotinoids as a potential threat to honey: Development of liquid chromatography methods for their determinationJovanov, Pavle  ; Sakač, Marijana  ; Šarić, Bojana  ; Milovanović, Ivan  ; Škrobot, Dubravka  ; Šarić, Ljubiša  ; Kos, Jovana  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2017Preliminary results of the effect of storage on functional properties of buckwheatŠkrobot, Dubravka  ; Mišan, Aleksandra  ; Sakač, Marijana  ; Mandić, Anamarija  ; Pestorić, Mladenka  ; Belović, Miona  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2017Physicochemical characteristics as the markers in predicting the shelf-life of gluten-free cookiesPestorić, Mladenka  ; Sakač, Marijana  ; Pezo, Lato  ; Škrobot, Dubravka  ; Nedeljković, Nataša; Jovanov, Pavle  ; Šimurina, Olivera  ; Mandić, Anamarija  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017Progress in vegetable proteins isolation techniques - a reviewHadnađev, Miroslav  ; Dapčević Hadnađev, Tamara  ; Pojić, Milica  ; Šarić, Bojana  ; Mišan, Aleksandra  ; Jovanov, Pavle  ; Sakač, Marijana  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2017Shelf-life prediction of gluten-free rice-buckwheat cookies by physicochemical characteristicsPestorić, Mladenka V.  ; Sakač, Marijana B.  ; Pezo, Lato L.  ; Škrobot, Dubravka J.  ; Nedeljković, Nataša M.  ; Jovanov, Pavle T.  ; Šimurina, Olivera D.  ; Filipčev, Bojana V.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2017Partial replacement of fat with wheat bran in formulation of biscuits enriched with herbal blendFilipčev, Bojana  ; Milićević, Nataša  ; Šimurina, Olivera  ; Sakač, Marijana  ; Pestorić, Mladenka  ; Škrobot, Dubravka  ; Šarić, Bojana  ; Jovanov, Pavle  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2017Partial replacement of fat with oat and wheat bran gels: Optimization study based on rheological and textural propertiesMilićević, Nataša  ; Hadnađev, Miroslav  ; Dapčević Hadnađev, Tamara  ; Šarić, Bojana  ; Pezo, Lato  ; Sakač, Marijana  ; Pajin, Biljana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017Phenolic Compounds Contained in Little-known Wild Fruits as Antiadhesive Agents Against the Beverage-Spoiling Bacteria Asaia spp.Antolak, Hubert; Czyzowska, Agata; Sakač, Marijana  ; Mišan, Aleksandra  ; Đuragić, Olivera  ; Kregiel, DorotaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2017Subcritical water extraction of wild garlic (Allium ursinum L.) and process optimization by response surface methodologyStupar, Alena  ; Pavlić, Branimir  ; Vladić, Jelena  ; Cindrić, Marina; Jovanov, Pavle  ; Sakač, Marijana  ; Mandić, Anamarija  ; Vidović, Senka  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2016Shelf-life of gluten-free rice-buckwheat cookiesSakač, Marijana  ; Mandić, Anamarija  ; Pestorić, Mladenka  ; Mišan, Aleksandra  ; Nedeljković, Nataša  ; Jambrec, Dubravka  ; Jovanov, Pavle  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016The impact of sunflower and rapeseed lecithin on the rheological properties of spreadable cocoa creamLončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Petrović, Jovana  ; Zarić, Danica  ; Sakač, Marijana  ; Torbica, Aleksandra  ; Lloyd, David; Omorjan, Radovan Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2016Gluten-free cookies formulation with blueberry pomace, 8th Central European Congress on Food Food Science for Well-beingŠimurina, O.  ; Mandić, A.  ; Šarić, B.  ; Mišan, A.  ; Nedeljković, N.; Pestorić, M.  ; Jovanov, P.  ; Sakač, M.  ; Šarić, Lj.  ; Kos, J.  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Uticaj lecitina iz uljane repice na održivost krem proizvodaPetrović, Jovana  ; Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Nikolovski, Zoran; Tomović, Vladimir  ; Sakač, Marijana  ; Zarić, Danica  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Rheological properties of wheat bran as fat replacerNedeljković, Nataša  ; Hadnađev, Miroslav  ; Dapčević-Hadnađev, Tamara  ; Pezo, Lato  ; Sakač, Marijana  ; Jovanov, Pavle  ; Šarić, Bojana  ; Pojić, Milica  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Sugarbeet dietary fiber with antioxidant properties as a potential food ingredientMišan, Aleksandra  ; Sakač, Marijana  ; Medić Đorđe; Tadić, Vanja  ; Marković Goran; J. Gyura; Šarić, Bojana  ; Milovanović, Ivan  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Identification and quantification of phenolic compounds in whole grain buckwheat enriched pastaJambrec, Dubravka  ; Sakač, Marijana  ; Mišan, Aleksandra  ; Mandić, Anamarija  ; Pestorić, Mladenka  ; Jovanov, Pavle  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2016Food Safety in SerbiaJovanov, Pavle  ; Sakač, Marijana  ; Gadžurić, Slobodan  ; Pojić, Milica  ; Pestorić, Mladenka  ; Šarić, Bojana  ; Kos, Jovana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.

Резултати 101-120 од 338