Истраживачи

Резултати 1-20 од 173

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Total phosphorus content in meat products on the market of the Republic of Serbia and regulatory compliancePetričević, Maja  ; Stanišić, Nikola  ; Keškić, Tanja  ; Petričević, Veselin  ; Nikšić, Dragan  ; Pisinov, Boris  ; Stamenić, Tamara  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2024INSTRUMENTAL COLOUR, TEXTURE AND SENSORY PROPERTIES OF PLJESKAVICA (TRADITIONAL SERBIAN MEAT PRODUCT) AFFECTED BY ADDITION OF FRESHLY EXTRACTED Allium ursinum L.Stajić, Slaviša  ; Stanišić, Nikla  ; Miletić, Nemanja  ; Petković, Marko  ; Heinz, Volker; Tomasevic, Igor; Kurćubić, Vladimir  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Valorizing Grape Pomace: A Review of Applications, Nutritional Benefits, and Potential in Functional Food DevelopmentKurćubić, Vladimir  ; Stanišić, Nikola  ; Stajić, Slaviša B.  ; Dmitrić, Marko; Živković, Saša; Kurćubić, Luka; Živković, Vladimir  ; Jakovljević, Vladimir  ; Mašković, Pavle  ; Mašković, Jelena  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Challenges of the new product-labeling system in the meat industryStamenić, Tamara  ; Petričević, Maja  ; Šobajić, Slađana  ; Keškić, Tanja  ; Stajić, Slaviša  ; Stanišić, Nikola  ; Milošević-Georgiev, Andrijana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Assessing the Impact of Sustainable Pasture Systems on Lamb Meat QualityStanišić, Nikola  ; Ružić-Muslić, Dragana  ; Maksimović, Nevena  ; Cekić, Bogdan  ; Caro-Petrović, Violeta  ; Ćosić, Ivan  ; Lazarević, Marina  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Exploring the role of inulin as a nutraceutical for enhancing nutritional and health benefits – a reviewStamenić, Tamara  ; Petričević, Maja  ; Đorđević, Bridžita; Keškić, Tanja  ; Stanišić, Nikola  ; Stanojković, Aleksandar  ; Delić, Nikola  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Assessment of technological characteristics in chicken sausages utilizing inulin for fat reductionPetričević, Maja  ; Stamenić, Tamara  ; Keškić, Tanja  ; Stanišić, Nikola  ; Stanojković, Aleksandar  ; Delić, Nikola  ; Petričević, Veselin  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Contemporary Speculations and Insightful Thoughts on Buckwheat—A Functional Pseudocereal as a Smart Biologically Active SupplementKurćubić, Vladimir S.  ; Stajić, Slaviša B.  ; Jakovljević, Vladimir  ; Živković, Vladimir  ; Stanišić, Nikola  ; Mašković, Pavle Z.  ; Matejić, Vesna  ; Kurćubić, Luka V.Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Comprehensive levels of fatty acids in meat: implications for human healthTrbović, Dejana  ; Lukić, Mirjana  ; Vranić, Danijela  ; Đorđević, Vesna  ; Stanišić, Nikola  ; Parunović, Nenad  ; Ćirić, Jelena  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Adherence to legislative labeling of cooked sausages on the Serbian marketKeškić, Tanja  ; Stamenić, Tamara  ; Petričević, Maja  ; Pisinov, Boris  ; Stanišić, Nikola  ; Gogić, Marija  ; Mandić, Violeta  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Meat products and functional foodStajić, Slaviša  ; Stanišić, Nikola  ; Kurćubić, Vladimir  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2023Phosphates as food additives in meat products manufactured in Republic of SerbiaPetričević, Maja  ; Stamenić, Tamara  ; Keškić, Tanja  ; Stanišić, Nikola  ; Petričević, Veselin  ; Mandić, Violeta  ; Pisinov, Boris  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Discriminant Analysis Approach in Morphometric Differentiation and Characterization of Serbian Autochthonous GoatsMaksimović, Nevena  ; Cekić, Bogdan  ; Ćosić, Ivan  ; Ružić-Muslić, Dragana  ; Caro Petrovic, Violeta  ; Stojiljković, Nenad  ; Stanišić, Nikola  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2023Nutritional evaluation of cooked sausages in the market of the republic of Serbia using the nutri-score methodologyStamenić, Tamara  ; Petričević, Maja  ; Šobajić, Slađana; Stajić, Slaviša  ; Stanišić, Nikola  ; Keškić, Tanja  ; Živković, Vladimir  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2023EFFECT OF FAT LEVEL ON QUALITY CHARACTERISTICS OF TRADITIONAL SUCUK SAUSAGES. PART 2: TEXTURE, COLOUR AND SENSORY QUALITYDelić, Nikola  ; Stanišić, Nikola  ; Stanojković, Aleksandar  ; Petričević, Maja  ; Stamenić, Tamara  ; Maksimović, Nevena  ; Keškić, Tanja  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Monitoring of nitrite levels in emulsion type - cooked sausages - case of serbian manufacturers on regulatory and safety issuesStamenić, Tamara  ; Petričević, Maja  ; Šobajić, Slađana  ; Keškić, Tanja  ; Stanišić, Nikola  ; Pisinov, Boris  ; Todorović, Vanja  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Goats and climate resilienceMaksimović, Nevena  ; Ružić-Muslić, Dragana  ; Caro Petrovic, Violeta  ; Cekić, Bogdan  ; Ćosić, Ivan  ; Lečić, Nemanja ; Stanišić, Nikola  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Fatty Acid and Mineral Composition of Cobb 500 Broiler Meat Influenced by the Nettle (Urtica dioica) Dietary Supplementation, Broiler Gender and Muscle PortionStanišić, Nikola  ; Škrbić, Zdenka  ; Petričević, Veselin  ; Milenković, Danijel  ; Petričević, Maja  ; Gogić, Marija  ; Lukić, Miloš  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Innovative application of inulin-gel suspension in poultry sausages: Technological impact and nutritional enhancementPetričević, Maja  ; Stamenić, Tamara  ; Keškić, Tanja  ; Stanišić, Nikola  ; Stanojković, Aleksandar  ; Delić, Nikola  ; Petričević, Veselin  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2023EFFECT OF FAT LEVEL ON QUALITY CHARACTERISTICS OF TRADITIONAL SUCUK SAUSAGES. PART 1: PHYSICO-CHEMICAL CHANGES DURING PRODUCTIONStanišić, Nikola  ; Delić, Nikola  ; Stajić, Slaviša  ; Petričević, Maja  ; Lilić, Slobodan  ; Stamenić, Tamara  ; Stanojković, Aleksandar  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.

Резултати 1-20 од 173