Истраживачи



Резултати 21-40 од 93

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Autohtona mikrobiota tradicionalnog kozijeg sa sa područija Šumadije (✓)Mladenović Katarina  ; Mirjana Grujović  ; Žugić Petrović Tanja; Kocić-Tanackov SuncicaОстало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Effects of Laetiporus sulphureus on Viability of HeLa Cells in Co-Culture System with Saccharomyces boulardii (✓)Arsenijević, Dejan  ; Jovanović, Milena  ; Pecić, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Marković, Katarina  ; Šeklić, Dragana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Grape stalks as a source of antioxidant and antimicrobial substances and their potential application (✓)Radojevic, Ivana  ; Mladenovic, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Vasić, Sava Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Synthesis of Silver Nanoparticles Using A. eupatoria extract in certain conditions (✓)Ana S. Kesić  ; Katarina G Marković  ; Mirjana Ž Grujović  ; Zoran Marković  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Mold contamination in small-scale facilities during the production of traditional dry-cured sheep ham (✓)Žugić Zorana; Žugić-Petrović Tanja; Mirjana Grujović  ; Mladenović Katarina  ; Kocić-Tanackov SuncicaОстало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Characterization of bacterial isolates from tailings pond wastewater (✓)Ivana Radojevic  ; Katarina Cirkovic  ; Mirjana Grujovic  ; Katarina Mladenovic  ; Aleksandar Ostojic  Остало
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Lactobacillus curvatus from fermented sausages as new probiotic functional foods (✓)Petrović Žugić, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021CONSUMPTION OF RAW WATER – THE HEALTH RISKS RELATED TO THE PRESENCE OF HEAVY METALS AND „ESCHERICHIA COLI“ (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Simić, Zoran  ; Đuretanović, Simona  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Enterobacteriaceae in food safety with an emphasis on raw milk and meat (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Tkalec, V. Jaki; Stefanović, Olgica  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Quality assessment, antimicrobial activity organic sunflower honey and use of MALDI-TOF mass spectrometry for the identification bacteria isolated from honeyMilosavljevic S; Yugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Grujović, Mirjana Ž.  ; Kolasinac Stefan  ; Orovic DНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021The probiotic potential and evaluation of the safety aspects of Enterococcus sp. strains isolated from traditionally made Serbian cheeseGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Phenolic Profile and Effects of Edible Mushroom Laetiporus sulphureus Extract on Cervical Cancer Cell Line (✓)Milena Jovanović; Mirjana Grujović  ; Katarina Mladenović  ; Milan Mitić  ; Jelena Nikolić  ; Nevena Milivojević  ; Dragana Šeklić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021The phytochemical composition and biological activities of different types of extracts of Achillea ageratifolia subsp. serbica (✓)Radojević, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Comic, Ljiljana ; Dekic, Milan  ; Đelić, Gorica  ; Mihailovic, Nevena  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Serbian Traditional Goat Cheese: Physico-Chemical, Sensory, Hygienic and Safety Characteristics (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Bulut, Sandra  ; Iličić, Mirela  ; Degenek, Jovana  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020CONTRIBUTION TO THE KNOWLEDGE ABOUT THE PRESENCE AND ROLE OF ENTEROBACTER GERGOVIAE IN SENSORY CHARACTERISTICS OF DAIRY PRODUCTSMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana R Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2020Evaluacija antimikrobne aktivnosti kantarionovog ulja poreklom sa planine Goč (Srbija) (✓)Muruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Petrovic Nevena  ; Kosanic Marijana  ; Čomic Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020The hydrophobicity of enterobacteria and their co-aggregation with Enterococcus faecalis isolated from Serbian cheese (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Nikodijević, Danijela  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Antimicrobial potential of Lactarius volemus, edible musshroom (✓)Petrović, Nevena  ; Grujović, Мirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina  ; Kosanić, Marijana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Adhesive ability of the species from genus Klebsiella and their co-aggregation ability with Enterococcus faecalisMladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Nikodijevic DanijelaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Detection of enzymes produced by lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian cheese and their role in the formation of its specific flavor (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја

Резултати 21-40 од 93