eNauka - pregled

Pregled prema Autor Torbica, Aleksandra

Prikaz rezultata 1 do 20 od 316  sledeće >
GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2019A potential of Raman spectroscopy application in the detection of differences in extruded and thermal treated flour samples (✓)Pećinar, Ilinka  ; Lević Steva  ; Torbica, Aleksandra  ; Belović, Miona  ; Dajić Stevanović Zora  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013A survey of the natural occurence of zearalenone in wheat grain samples (✓)Janić-Hajnal, Elizabet  ; Kos, Jovana  ; Torbica, Aleksandra  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013A survey of the natural occurrence of zearalenone in wheat grain samples (✓)Jovana Matić-Kos  ; Elizabet Janić Hajnal  ; Aleksandra Torbica  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2021Acrylamide and 5-hydroxymethylfurfural in thermally treated non-wheat flours and respective breads (✓)Ciesarová, Zuzana; Kukurová, Kristína; Torbica, Aleksandra  ; Belović, Miona  ; Horváthová, Jana; Daško, Ľubomír; Jelemenská, VieraNaučni članak
21aM21a - Rad u međ. časopisu izuzetnih vrednosti
2014Advantages and shortcomings of lab-on-a-chip method for investigation of HMW-GS of wheat (Triticum aestivum) cultivars (✓)Živančev, Dragan  ; Torbica, Aleksandra  ; Mastilović, Jasna  ; Belović, Miona  ; Kevrešan, Žarko  ; Hristov, Nikola  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2010Advantages of the Lab-on-a-Chip Method in the Determination of the Kunitz Trypsin Inhibitor in Soybean Varieties (✓)Torbica, Aleksandra  ; Živančev, Dragan  ; Nikolić, Zorica  ; Đorđević, Vuk  ; Nikolovski, Branislava  Naučni članak
21aM21a - Rad u međ. časopisu izuzetnih vrednosti
2015Albumins characterization in relation to rheological properties and enzymatic activity of wheat flour dough (✓)Tomić, Jelena  ; Torbica, Aleksandra  ; Popović, Ljiljana  ; Strelec, Ivica; Vaštag, Žužana ; Pojić, Milica  ; Rakita, Slađana  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2015Alpha-amylase activity in wheat flour and breadmaking properties in relation to different climatic conditions (✓)Rakita, Slađana  ; Torbica, Aleksandra  ; Dokić, Ljubica  ; Tomić, Jelena  ; Pojić, Milica  ; Hadnađev, Miroslav  ; Dapčević Hadnađev, Tamara  Naučni članak
51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja
2017Alternaria toxins in serbian wheat: occurrence and mitigation processes (✓)Janić Hajnal, Elizabet  ; Mastilović, Jasna  ; Orčić, Dejan  ; Torbica, Aleksandra  ; Bagi, Ferenc  ; Kos, Jovana  ; Škrinjar, Marija Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2015Alternaria toxins in wheat from the Autonomous Province of Vojvodina, Serbia: a preliminary survey (✓)Janić Hajnal, Elizabet  ; Orčić, Dejan  ; Torbica, Aleksandra  ; Kos, Jovana  ; Mastilović, Jasna  ; Škrinjar, Marija Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2016Alternative cereals: Quality characterisation of the flour using Micro-DoughLab (✓)Janić-Hajnal, Elizabet  ; Torbica, Aleksandra  ; Tomić, Jelena  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Alveograph and bread making quality of wheat dough as affected by added glucose oxidase (✓)Vukić, Milan; Hadnađev, Miroslav  ; Tomić, Jelena  ; Mastilović, Jasna  ; Torbica, Aleksandra  ; Grujić, RadoslavNaučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2019Analiza sadržaja proteina u stočnom grašku (Pisum sativum L.) metodom bliske infracrvene spektroskopije (✓)Uhlarik, Ana  ; Ćeran, Marina  ; Milošević, Branko ; Živanov, Dalibor  ; Torbica, Aleksandra  ; Karagić, Đura  ; Katanski, Snežana  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Analiza uticaja genetskih, mikroklimatskih i ekoloških faktora na sastav glutena i tehnološki kvalitet sorti pšeniceŽivančev, Dragan  Doktorska disertacija
70M70 - Odbranjena doktorska disertacija
2018Analysing the dependence between cocoa solids in chocolate and the content of polyphenols, minerals and dietary fiber (✓)Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Torbica, Aleksandra  ; Tumbas Šaponjac, Vesna  ; Petrović, Jovana  ; Zarić, Danica  Poglavlje u monografiji
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2013Analysis of dependence of dough extensibility on composition of gluten protein subuntis of wheat (✓)Živančev, Dragan  ; Kevrešan, Žarko  ; Mastilović, Jasna  ; Torbica, Aleksandra  Konferencijski rad
Mp kategorija će biti prikazana naknadno.
2014Analysis of interrelations between wheat protein fractions composition and its technological quality by combined multivariate and univariate statistics (✓)Mastilović, Jasna  ; Horvat, Daniela; Živančev, Dragan  ; Torbica, Aleksandra  ; Kevrešan, Žarko  ; Đukić, Nevena  ; Magdić, Damir; Šimić, Gordana  Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2014Antibacterial activity of donkey milk against Salmonella (✓)Šarić, Ljubiša  ; Šarić, Bojana  ; Mandić, Anamarija  ; Tomić, Jelena  ; Torbica, Aleksandra  ; Nedeljković, Nataša  ; Ikonić, Bojana  Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2012Antibacterial properties of Domestic Balkan donkeys’ milk (✓)Šarić, Ljubiša  ; Šarić, Bojana  ; Mandić, Anamarija  ; Torbica, Aleksandra  ; Tomić, Jelena  ; Cvetković, Dragoljub  ; Okanović, Đorđe  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2015Antioxidant Capacity, Mineral Content and Sensory Properties of Gluten-Free Rice and Buckwheat Cookies (✓)Sakač, Marijana  ; Pestorić, Mladenka  ; Mišan, Aleksandra  ; Milićević, Nataša  ; Škrobot, Dubravka  ; Jovanov, Pavle  ; Banjac, Vojislav  ; Torbica, Aleksandra  ; Hadnađev, Miroslav  ; Mandić, Anamarija  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu