Резултати 1-20 од 135

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Physicochemical properties and stability of oil-in-water emulsions stabilized by soy protein isolate and xanthan gumKrstonošić, Veljko  ; Pavlović, Nebojša  ; Nikolić, Ivana  ; Milutinov, Jovana  ; Ćirin, Dejan  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2024Karakteristike čajnog peciva sa dodatkom sojine ljuskePetrović, Jovana  ; Pajin, Biljana  ; Lončarević, Ivana  ; Šoronja-Simović, Dragana  ; Nikolić, Ivana  ; Zahorec, Jana  ; Doroslovac, JovanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024The Chemical and Rheological Properties of Corn Extrudates Enriched with Zn- and Se-Fortified Wheat FlourKajić, Nikolina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Lončarić, Zdenko; Puljić, Leona; Banožić, Marija; Kovač, Mario; Šoronja-Simović, Dragana  ; Nikolić, Ivana  ; Petrović, Jovana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Comparison of dark and milk cocoa toppings produced by a five-roll mill and a ball millStožinić, Milica  ; Popović, Tijana; Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Zarić, Danica  ; Nikolić, Ivana  ; Petrović, Jovana  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2024Fat reduction of roll-in fat for puff pastry from rheological and textural aspectsNikolić, Ivana  ; Zahorec, Jana  ; Šoronja-Simović, Dragana  ; Petrović, Jovana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Advancing Sustainable Nutrition: Enhancing Physical and Nutritional Qualities of Cookies with Apple Pomace ExtrudatesPetrović, Jovana  ; Rakić, Dušan  ; Pajin, Biljana  ; Lončarević, Ivana  ; Jozinović, Antun; Šoronja-Simović, Dragana  ; Nikolić, Ivana  ; Zahorec, Jana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Sakač, Marijana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Polysaccharide-Based Fat Replacers in the Functional Food ProductsNikolić, Ivana  ; Šoronja-Simović, Dragana  ; Zahorec, Jana  ; Dokić, Ljubica  ; Lončarević, Ivana  ; Stožinić, Milica  ; Petrović, Jovana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2024Mustard seed flour addition in breadmaking – effects on dough rheology and bread qualityZahorec, Jana  ; Šoronja-Simović, Dragana  ; Petrović, Jovana  ; Nikolić, Ivana  ; Radešić, Matea; Sterniša, Meta; Smole, Možina SonjaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024Characterization of Oil-in-Water Emulsions Prepared with Triblock Copolymer Poloxamer 407 and Low-Molecular-Mass Surfactant Mixtures as Carriers of Grape Pomace Waste PolyphenolsKrstonošić, Veljko  ; Sazdanić, Darija  ; Ćirin, Dejan  ; Nikolić, Ivana  ; Hadnađev, Miroslav  ; Atanacković Krstonošić, Milica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2024Comparative analysis of milling technologies in dark and milk cocoa topping production for ice creamPopović, Tijana; Stožinić, Milica  ; Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Zarić, Danica  ; Nikolić, Ivana  ; Petrović, Jovana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2024A Review of New Materials and Methods Used in the Production of Protein-Based Fat Replacers for the Food IndustryStožinić, Milica  ; Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Zarić, Danica  ; Nikolić, Ivana  ; Šojić, Branislav  ; Petrović, Jovana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2023Blueberry juice encapsulated on maltodextrin: The impact on the properties of white chocolateLončarević, Ivana  ; Stožinić, Milica  ; Pajin, Biljana  ; Nikolić, Ivana  ; Petrović, Jovana  ; Šojić, Branislav  ; Zarić, Danica  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2023Assessment of Soy Protein Acid Hydrolysate-Xanthan Gum Mixtures on the Stability, Disperse and Rheological Properties of Oil-in-Water EmulsionsĆirin, Dejan  ; Pavlović, Nebojša  ; Nikolić, Ivana  ; Krstonošić, Veljko  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Statistička analiza senzorskih karakteristika hladno presovanog ulja dostupnih na tržištu Republike SrbijeNikolić, Ivana  ; Takači, Aleksandar  ; Popović, Milica  ; Romanić, Ranko  ; Lužaić, Tanja  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Impact of Soy Concentrate and Isolate on the Chemical Composition of Dark ChocolateStožinić, Milica  ; Lončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Petrović, Jovana  ; Zarić, Danica  ; Nikolić, Ivana  ; Maravić, Nikola  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The impact of proteins of different origin on the viscosity and particlesize distribution of dark chocolateLončarević, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Stožinić, Milica  ; Petrović, Jovana  ; Zarić, Danica  ; Nikolić, Ivana  ; Maravić, Nikola  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023The Influence of Starch Sweeteners on Functional Properties of Cellulose Fat Mimetics: Rheological and Textural AspectsNikolić, Ivana  ; Petrović, Jovana  ; Pajin, Biljana  ; Lončarević, Ivana  ; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šereš, Zita  ; Dokić, Ljubica  ; Šoronja-Simović, Dragana  ;
Jozinović, Antun;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Effect of Climatic Conditions on Wheat Starch Granule Size Distribution, Gelatinization and Flour Pasting PropertiesRakita, Slađana  ; Torbica, Aleksandra  ; Pezo, Lato  ; Nikolić, Ivana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Synthesis of octenyl succinic anhydride-modified levan and investigation of its microstructural, physicochemical, and emulsifying propertiesGojgić-Cvijović, Gordana  ; Jakovljević, Dragica ; Živković, Ljiljana  ; Ćosović, Vladan  ; Pavlović, Vladimir  ; Nikolić, Ivana  ; Maravić, Nikola  ; Dokić, Ljubica  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2023Technological Characteristics of Wheat-Fiber-Based Fat Mimetics in Combination with Food AdditivesNikolić, Ivana  ; Pajin, Biljana  ; Lončarević, Ivana  ; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Petrović, Jovana  ; Šereš, Zita  ; Dokić, Ljubica  ; Šoronja-Simović, Dragana  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису

Резултати 1-20 од 135