Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2020 TO 2023]

Резултати 21-40 од 47

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2022Green Synthesis of Silver Nanoparticles Using A. eupatoria extract in certain conditions (✓)Katarina G Marković  ; Ana S. Kesić  ; Mirjana Ž Grujović  ; Zoran S Markovic  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Quality assessment, antimicrobial activity organic sunflower honey and use of MALDI-TOF mass spectrometry for the identification bacteria isolated from honeyMilosavljevic S; Yugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Grujović, Mirjana Ž.  ; Kolasinac Stefan  ; Orovic DНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Enterobacteriaceae in food safety with an emphasis on raw milk and meat (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kiš, Maja; Furmeg, Sanja; Tkalec, V. Jaki; Stefanović, Olgica  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2021Phenolic Profile and Effects of Edible Mushroom Laetiporus sulphureus Extract on Cervical Cancer Cell Line (✓)Milena Jovanović  ; Mirjana Grujović  ; Katarina Mladenović  ; Milan Mitić  ; Jelena Nikolić  ; Nevena Milivojević  ; Dragana Šeklić  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021The phytochemical composition and biological activities of different types of extracts of Achillea ageratifolia subsp. serbica (✓)Radojević, Ivana  ; Grujović, Mirjana  ; Comic, Ljiljana ; Dekic, Milan  ; Đelić, Gorica  ; Mihailovic, Nevena  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021The probiotic potential and evaluation of the safety aspects of Enterococcus sp. strains isolated from traditionally made Serbian cheeseGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana R. Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2021Lactobacillus curvatus from fermented sausages as new probiotic functional foods (✓)Petrović Žugić, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2021CONSUMPTION OF RAW WATER – THE HEALTH RISKS RELATED TO THE PRESENCE OF HEAVY METALS AND „ESCHERICHIA COLI“ (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Simić, Zoran  ; Đuretanović, Simona  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Serbian Traditional Goat Cheese: Physico-Chemical, Sensory, Hygienic and Safety Characteristics (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Bulut, Sandra  ; Iličić, Mirela  ; Degenek, Jovana  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2020Broth depending production of extracellular enzymes by enterobacteria isolated from dairy food (Serbian cheese) (✓)Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020Assessment of safety aspect and probiotic potential of autochthonous Enterococcus faecium strains isolated from spontaneous fermented sausage (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2020Traditionally made red wines produced from an autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant potential (✓)Čomić, Ljiljana ; Radojević, Ivana  ; Vasić, Sava ; Mladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Effects of vacuum and map packaging on microbiological status and sensory properties of fresh porkZugic Petrovic Tanja; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Zugic Z; Kocic Tanackov Suncica; Tomovic Vladimir; Comic LjiljanaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Probiotic potential of autochthone microbiota from dry-rippened sheep ham (✓)Žugić Petrović, Tanja; Ilić, Predrag; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020Allium ursinum sos (originalni proizvod): mikrobiološka ispravnost i antimikrobna svojstva (✓)Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  ; Petrovic Nevena  ; Kosanic Marijana  ; Comic Ljiljana Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Traditionally made red wines produced from autochthonous grapevine variety as a source of biologically active compounds and their antioxidant and biological potentialComic Ljiljana; Radojevic Ivana; Vasic Sava; Mladenović, Katarina G.  ; Muruzović, Mirjana Ž.  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2020CONTRIBUTION TO THE KNOWLEDGE ABOUT THE PRESENCE AND ROLE OF ENTEROBACTER GERGOVIAE IN SENSORY CHARACTERISTICS OF DAIRY PRODUCTSMladenović, Katarina  ; Grujović, Mirjana  ; Čomić, Ljiljana R Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2020The ability to use sugars and sugar substitutes as prebiotics by Serbian autochthonous lactic acid bacteriaGrujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2020Microbiological safety and identification of dominant microbiota from duvan čvarciMuruzović, Mirjana Ž.  ; Mladenović, Katarina G.  ; Zugic Petrovic TanjaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2020Detection of enzymes produced by lactic acid bacteria isolated from traditionally made Serbian cheese and their role in the formation of its specific flavor (✓)Grujović, Mirjana  ; Mladenović, Katarina  ; Jakovljević, Violeta  ; Čomić, Ljiljana Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја

Резултати 21-40 од 47