Istraživači



Filtrirano po:
Godina:  [2010 TO 2019]
Tip:  Naučni članak

Rezultati 1-20 od 25

GodinaNaslovAutor(i)Tip rezultataMp-kat.
2019Incorporation of essential oils into biopolymer films based on pumpkin oil cake in order to improve their antioxidant activity (✓)Bulut, Sandra  ; Popović, Senka  ; Hromiš, Nevena  ; Šuput, Danijela  ; Lazić, Vera ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  Naučni članak
51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja
2019Influence of process temperature on ethanol content in kombucha products obtained by fermentation of flotated must effluent (✓)Vitas, Jasmina  ; Vukmanović, Stefan  ; Malbaša, Radomir  ; Tepić Horecki, Aleksandra  Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2019Antioxidative activity of pumpkin oil cake based biopolymer films obtained by different filtration process (✓)Hromiš, Nevena  ; Popović, Senka  ; Šuput, Danijela  ; Bulut, Sandra  ; Lazić, Vera ; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Šumić, Zdravko  ; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Vakula, Anita  Naučni članak
51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja
2018Aktivni biopolimerni filmovi na bazi pogače suncokreta (✓)Popović, Senka  ; Šuput, Danijela  ; Popović, Senka Z.  ; Hromiš, Nevena  ; Bulut, Sandra  ; Vitas, Jasmina  Naučni članak
52M52 - Rad u istaknutom nac. časopisu
2018ANN and RSM modelling of antioxidant characteristics of kombucha fermented milk beverages with peppermint (✓)Vitas, Jasmina S.  ; Malbaša, Radomir V.  ; Jokić, Aleksandar I.  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2018Chemical composition and biological activity of novel types of kombucha beverages with yarrow (✓)Vitas, Jasmina  ; Cvetanović, Aleksandra  ; Mašković, Pavle  ; Švarc-Gajić, Jaroslava  ; Malbaša, Radomir  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2018Comparative drying of cornelian cherries: Kinetics modeling and physico-chemical properties (✓)Tepić Horecki, Aleksandra  ; Vakula, Anita  ; Pavlić, Branimir  ; Jokanović, Marija  ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Jaćimović, Vučeta; Šumić, Zdravko  Naučni članak
22M22 - Rad u istaknutom međ. časopisu
2017Chromatographic lipophilicity and pharmacokinetic behavior of some newly synthesized styryl lactonestereoisomers (✓)Lončar, Davor; Milošević, Nataša  ; Vitas, Jasmina  ; Karadžić Banjac, Milica  ; Jevrić, Lidija  ; Benedeković, Goran  Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja
2017Variation of bioactive compounds content in fermented cabbage: influence of fermentation temperature (✓)Drašković, Mirna; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Šumić, Zdravko  ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Pavlić, Branimir  ; Vakula, Anita  Naučni članak
51M51 - Rad u vrhunskom časopisu nac. značaja
2016Antiproliferative and antioxidative effects of novel hydrazone derivatives bearing coumarin and chromene moiety (✓)Angelova, Violina; Vassilev, Nikolay; Nikolova-Mladenova, Boryana; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Momekov, Georgi; Đukić, Mirjana  ; Saso, LucianoNaučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2016Modeling and optimization of red currants vacuum drying process by response surface methodology (RSM) (✓)Šumić, Zdravko  ; Vakula, Anita  ; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Čakarević, Jelena  ; Vitas, Jasmina  ; Pavlić, Branimir  Naučni članak
21aM21a - Rad u međ. časopisu izuzetnih vrednosti
2015Chemometric approach to texture profile analysis of kombucha fermented milk products (✓)Malbaša, Radomir  ; Jevrić, Lidija  ; Lončar, Eva ; Vitas, Jasmina  ; Podunavac-Kuzmanović, Sanja  ; Milanović, Spasenija ; Kovačević, Strahinja  Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2014A review on kombucha tea-microbiology, composition, fermentation, beneficial effects, toxicity, and tea fungus (✓)Jayabalan, Rasu; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva ; Vitas, Jasmina  ; Sathishkumar, MuthuswamyNaučni članak
21aM21a - Rad u međ. časopisu izuzetnih vrednosti
2014Optimisation of the antioxidant activity of kombucha fermented milk products (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Grahovac, Jovana  ; Milanović, Spasenija Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2013Antioksidativna aktivnost i sadržaj mononezasićenih masnih kiselina u fermentisanim mlečnim proizvodima dobijenim pomoću kombuhe (✓)Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija ; Kravić, Snežana  ; Suturović, Irena Naučni članak
52M52 - Rad u istaknutom nac. časopisu
2013Direct chronopotentiometric method for ascorbic acid determination in fermented milk products (✓)Stojanović, Zorica  ; Švarc-Gajić, Jaroslava  ; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva Naučni članak
21M21 - Rad u vrhunskom međ. časopisu
2013The antioxidant activity of kombucha fermented milk products with stinging nettle and winter savory (✓)Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Grahovac, Jovana  ; Lončar, Eva Naučni članak
23M23 - Rad u međ. časopisu
2012Uticaj nekih procesnih parametara na antioksidativnu aktivnost fermentisanih mlečnih proizvoda od kombuhe (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Naučni članak
52M52 - Rad u istaknutom nac. časopisu
2012Sadržaj slobodnih fenolnih kiselina i ukupnih fenola u ulju semena susama (✓)Lončar, Eva ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  Naučni članak
53M53 - Rad u nac. časopisu
2012Physical and textural characteristics of fermented milk products obtained by kombucha inoculums with herbal teas (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Naučni članak
24M24 - Rad u nac. časopisu međ. značaja

Rezultati 1-20 od 25