Истраживачи



Филтрирано по:
Година:  [2010 TO 2019]
Тип:  Научни чланак

Резултати 1-20 од 25

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2019Incorporation of essential oils into biopolymer films based on pumpkin oil cake in order to improve their antioxidant activity (✓)Bulut, Sandra  ; Popović, Senka  ; Hromiš, Nevena  ; Šuput, Danijela  ; Lazić, Vera ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2019Influence of process temperature on ethanol content in kombucha products obtained by fermentation of flotated must effluent (✓)Vitas, Jasmina  ; Vukmanović, Stefan  ; Malbaša, Radomir  ; Tepić Horecki, Aleksandra  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2019Antioxidative activity of pumpkin oil cake based biopolymer films obtained by different filtration process (✓)Hromiš, Nevena  ; Popović, Senka  ; Šuput, Danijela  ; Bulut, Sandra  ; Lazić, Vera ; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Šumić, Zdravko  ; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Vakula, Anita  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2018Aktivni biopolimerni filmovi na bazi pogače suncokreta (✓)Popović, Senka  ; Šuput, Danijela  ; Popović, Senka Z.  ; Hromiš, Nevena  ; Bulut, Sandra  ; Vitas, Jasmina  Научни чланак
52M52 - Рад у истакнутом нац. часопису
2018Comparative drying of cornelian cherries: Kinetics modeling and physico-chemical properties (✓)Tepić Horecki, Aleksandra  ; Vakula, Anita  ; Pavlić, Branimir  ; Jokanović, Marija  ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Jaćimović, Vučeta; Šumić, Zdravko  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2018Chemical composition and biological activity of novel types of kombucha beverages with yarrow (✓)Vitas, Jasmina  ; Cvetanović, Aleksandra  ; Mašković, Pavle  ; Švarc-Gajić, Jaroslava  ; Malbaša, Radomir  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2018ANN and RSM modelling of antioxidant characteristics of kombucha fermented milk beverages with peppermint (✓)Vitas, Jasmina S.  ; Malbaša, Radomir V.  ; Jokić, Aleksandar I.  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2017Variation of bioactive compounds content in fermented cabbage: influence of fermentation temperature (✓)Drašković, Mirna; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Šumić, Zdravko  ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Pavlić, Branimir  ; Vakula, Anita  Научни чланак
51M51 - Рад у врхунском часопису нац. значаја
2017Chromatographic lipophilicity and pharmacokinetic behavior of some newly synthesized styryl lactonestereoisomers (✓)Lončar, Davor; Milošević, Nataša  ; Vitas, Jasmina  ; Karadžić Banjac, Milica  ; Jevrić, Lidija  ; Benedeković, Goran  Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2016Antiproliferative and antioxidative effects of novel hydrazone derivatives bearing coumarin and chromene moiety (✓)Angelova, Violina; Vassilev, Nikolay; Nikolova-Mladenova, Boryana; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Momekov, Georgi; Đukić, Mirjana  ; Saso, LucianoНаучни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2016Modeling and optimization of red currants vacuum drying process by response surface methodology (RSM) (✓)Šumić, Zdravko  ; Vakula, Anita  ; Tepić Horecki, Aleksandra  ; Čakarević, Jelena  ; Vitas, Jasmina  ; Pavlić, Branimir  Научни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2015Chemometric approach to texture profile analysis of kombucha fermented milk products (✓)Malbaša, Radomir  ; Jevrić, Lidija  ; Lončar, Eva ; Vitas, Jasmina  ; Podunavac-Kuzmanović, Sanja  ; Milanović, Spasenija ; Kovačević, Strahinja  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2014A review on kombucha tea-microbiology, composition, fermentation, beneficial effects, toxicity, and tea fungus (✓)Jayabalan, Rasu; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva ; Vitas, Jasmina  ; Sathishkumar, MuthuswamyНаучни чланак
21aM21a - Рад у међ. часопису изузетних вредности
2014Optimisation of the antioxidant activity of kombucha fermented milk products (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Grahovac, Jovana  ; Milanović, Spasenija Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2013The antioxidant activity of kombucha fermented milk products with stinging nettle and winter savory (✓)Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Grahovac, Jovana  ; Lončar, Eva Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2013Direct chronopotentiometric method for ascorbic acid determination in fermented milk products (✓)Stojanović, Zorica  ; Švarc-Gajić, Jaroslava  ; Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2013Antioksidativna aktivnost i sadržaj mononezasićenih masnih kiselina u fermentisanim mlečnim proizvodima dobijenim pomoću kombuhe (✓)Vitas, Jasmina  ; Malbaša, Radomir  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija ; Kravić, Snežana  ; Suturović, Irena Научни чланак
52M52 - Рад у истакнутом нац. часопису
2012Sadržaj slobodnih fenolnih kiselina i ukupnih fenola u ulju semena susama (✓)Lončar, Eva ; Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  Научни чланак
53M53 - Рад у нац. часопису
2012Physical and textural characteristics of fermented milk products obtained by kombucha inoculums with herbal teas (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Научни чланак
24M24 - Рад у нац. часопису међ. значаја
2012Uticaj nekih procesnih parametara na antioksidativnu aktivnost fermentisanih mlečnih proizvoda od kombuhe (✓)Malbaša, Radomir  ; Vitas, Jasmina  ; Lončar, Eva ; Milanović, Spasenija Научни чланак
52M52 - Рад у истакнутом нац. часопису

Резултати 1-20 од 25