Истраживачи

Резултати 1-20 од 384

ГодинаНасловАутор(и)Тип резултатаМп-кат.
2024Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Traditionally Smoked Meat Products from North Serbia (Vojvodina) (✓)Škaljac, Snežana  ; Jokanović, Marija  ; Peulić, Tatjana  ; Vranešević, Jelena  ; Kartalović, Brankica  ; Tomović, Vladimir  ; Ikonić, Predrag  ; Šojić, Branislav  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Instrumental colour and texture properties of frankfurtrer-type sausages with plant oils (✓)Stajić, Slaviša  ; Kurćubić, Vladimir  ; Tomović, Vladimir  ; Živković, Dušan  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2023Influence of traditional smoking on the content of polycyclic aromatic hydrocarbons in dry fermented beef sausage from Serbia (✓)Škaljac, Snežana  ; Jokanović, Marija  ; Tomović, Vladimir  ; Kartalović, Brankica  ; Ikonić, Predrag  ; Ćućević, Nedim; Vranešević, Jelena  ; Ivić, Maja ; Šojić, Branislav  ; Peulić, Tatjana  Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Cadmium, lead, mercury and arsenic in fresh vegetables and vegetable products intended for human consumption in the Republic of Serbia, 2015-2017 (✓)Lazović, Milana ; Tomović, Vladimir  ; Vasiljević, Ivana; Kecojević, Isidora; Tomović, Mila; Martinović, Aleksandra; Žugić-Petrović, Tanja; Danilović, Bojana  ; Vujadinović, Dragan; Tomašević, Igor  ;
Smiljanić, Milenko; Đorđević, Vesna  ;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2023Isolation, Bioactive Potential, and Application of Essential Oils and Terpenoid-Rich Extracts as Effective Antioxidant and Antimicrobial Agents in Meat and Meat Products (✓)Šojić, Branislav  ; Milošević, Sanja  ; Savanović, Danica; Zeković, Zoran  ; Tomović, Vladimir  ; Pavlić, Branimir  Научни чланак
22M22 - Рад у истакнутом међ. часопису
2023Antioxidant potential of essential oils in fresh turkey sausages (✓)Šojić, Branislav  ; Pavlić, Branimir  ; Tomović, Vladimir  ; Ikonić, Predrag  ; Peulić, Tatjana  ; Vidaković, Stefan; Gnip, Aljoša; Županjac, Miloš  ; Savanović, Danica; Škaljac, Snežana  ;
Jokanović, Marija  ;
Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2023Analysis of traditional Serbian meat products Aldehydes in dry-cured pork and beef and dry-fermented sausages (✓)Đorđevic, Vesna  ; Tomović, Vladimir  ; Šojić, Branislav  ; Tomović, Mila; Mandić, Anamarija  ; Jokanović, Marija  ; Škaljac, Snežana  ; Martinović, Aleksandra; Vujadinović, Dragan; Tomašević, Igor  ;
Vasilev, Dragan  ; Nikolić, Ivana  ; Smiljanić, Milenko;
Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Arsenic in female cattle livers and kidneys from Vojvodina, northern Serbia (✓)Đorđević, Vesna  ; Tomović, Vladimir  ; Lazović, Milana ; Vasiljević, Ivana ; Jokanović, Marija  ; Šojić, Branislav  ; Škaljac, Snežana  ; Vujadinović, Dragan; Tomovic, MilaКонференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Output prediction model for twelve primal and commercial cuts from pork carcasses (✓)Tomović, Vladimir  ; Pezo, Lato  ; Jokanović, Marija  ; Tomović, Mila; Šojić, Branislav  ; Škaljac, Snežana  ; Martinović, Aleksandra; Vujadinović, Dragan; Vukić, Milan; Tomašević, Igor  ;
Stajić, Slaviša  ;
Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Čajno pecivo od brašna spelte, tritikalea, raži i ječma, obogaćeno prehrambenim vlaknima i obojeno prirodnim bojama koje potiču od nusproizvoda prerade voća i povrća (✓)Belović, Miona  ; Torbica, Aleksandra  ; Vujasinović, Vesna  ; Radivojević, Goran  ; Cvetanović Kljakić, Aleksandra  ; Radosavljević, Miloš  ; Šojić, Branislav  ; Tomović, Vladimir  Техничко решење
82documentMNO za biotehnologiju i poljoprivredu (29.04.2022.)
M82 - Ново техничко решење (метода) примењено на нац. нивоу
2022Storage time effect on inoculated, osmodehydrated chicken meat-microbiological and chemical characteristics (✓)Filipović, Vladimir  ; Filipović, Ivana; Markov, Siniša  ; Tomović, Vladimir  ; Šojić, Branislav  ; Filipović, Jelena  ; Pezo, Lato  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Cadmium, lead, mercury, and arsenic in fresh fruits and fruit products intended for human consumption in the Republic of Serbia, 2015–2017 (✓)Lazović, Milana  ; Tomović, Vladimir  ; Vasiljević, Ivana  ; Kecojević, Isidora; Tomović, Mila; Martinović, Aleksandra; Žugić Petrović, Tanja; Danilović, Bojana  ; Vujadinović, Dragan; Tomašević, Igor  ;
Smiljanić, Milenko; Đorđević, Vesna  ;
Научни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Comparison of different tests for texture characteristics asessment of dry fermented sausages (✓)Jokanović, Marija  ; Škaljac, Snežana  ; Tomović, Vladimir  ; Šojić, Branislav  ; Ikonić, Predrag  ; Peulić, Tatjana  ; Ikonić, Bojana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Duvan chvarci: Product characterization and comparison between traditional and industrial production (✓)Grujović, Mirjana  ; Žugić Petrović, Tanja; Mladenović, Katarina  ; Tomović, Vladimir  ; Kocić-Tanackov, Sunčica  ; Semedo-Lemsaddek, TeresaНаучни чланак
21M21 - Рад у врхунском међ. часопису
2022Color measurement of animal source foods (✓)Milovanović, Bоjana; Đekić, Ilija  ; Tomović, Vladimir  ; Vujadinović, Dragan; Tomašević, Igor  Научни чланак
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022The effect of wild thyme extracts on quality and shelf-life of cooked sausages Possibilities for the application of thyme extract as an antioxidant in sausage manufacturing (✓)Šojic, Branislav  ; Pavlić, Branimir  ; Tomović, Vladimir  ; Danilović, Bojana  ; Lončarević, Ivana  ; Petrović, Jovana  ; Mujović, Milo; Pajić, Dragan; Škaljac, Snežana  ; Jokanović, Marija  Научни чланак
23M23 - Рад у међ. часопису
2022Reduction of polycyclic aromatic hydrocarbons in traditional dry fermented sausages (✓)Škaljac, Snežana  ; Jokanović, Marija  ; Tomović, Vladimir  ; Kartalović, Brankica  ; Vranešević, Jelena  ; Ikonić, Predrag  ; Ćućević, Nedim; Peulić, Tatjana  ; Šojić, Branislav  ; Ivić, Maja Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2022Traditional Pork Sausages in Serbia Manufacturing Process, Chemical Composition and Shelf Life (✓)Tomašević, Igor  ; Simunović, Stefan  ; Đorđević, Vesna  ; Đekić, Ilija  ; Tomović, Vladimir  Поглавље у монографији
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Essential oils as natural additives in dry-fermented sausages (✓)Šojić, Branislav  ; Tomović, Vladimir  ; Jokanović, Marija  ; Pavlić, Branimir  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.
2021Wild thyme (Thymus serpyllum L.) supercritical extract as antioxidant in precooked pork chops during chilled storage (✓)Jokanović, Marija  ; Ivić, Maja ; Škaljac, Snežana  ; Tomović, Vladimir  ; Šojić, Branislav  ; Pavlić, Branimir  ; Ikonić, Predrag  ; Peulić, Tatjana  ; Delić, Jovana  Конференцијски рад
Мп категорија ће бити приказана накнадно.

Резултати 1-20 од 384